Η «ζογκλέρ» Κατερίνα Καραλή στο «ΦΩΣ»: «Είναι πολύ δύσκολο να μου πέσει η μπάλα» (vids)

Κάνει ζογκλερικά με την μπάλα που δεν κάνουν ούτε άντρες ποδοσφαιριστές! «Είναι πολύ δύσκολο να μου πέσει η μπάλα κάτω...», λέει στο «ΦΩΣ» η Κατερίνα Καραλή!

Η «ζογκλέρ» Κατερίνα Καραλή στο «ΦΩΣ»: «Είναι πολύ δύσκολο να μου πέσει η μπάλα» (vids)

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Από τον ελληνικό αθλητισμό, για την ακρίβεια τον πρωταθλητισμό, λείπει η σοβαρότητα. Άνθρωποι που λυμαίνονται τον χώρο σκορπούν το μίσος και τον παραλογισμό για δικά τους συμφέροντα. Καθαρά προσωπικά συμφέροντα. Και παρασέρνουν τους παράγοντες που δεν θέλουν και πολύ βέβαια για να παρασυρθούν. Σώνεται φέτος «στα χαρτιά» ο ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά λένε τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού «χάρτινα» σε όσα σπορ διακόπηκαν λόγω κορονοϊού και ήταν ο Ολυμπιακός στην πρώτη θέση. Σε άντρες και γυναίκες.

Παίρνει η ΑΕΚ έτσι το πρωτάθλημα στο χάντμπολ, αλλά σιγή από το αντιολυμπιακό μέτωπο. Παίρνει ο Παναθηναϊκός έτσι το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, αλλά σιγή από το αντιολυμπιακό μέτωπο. Καλώς τα πήραν λέω εγώ. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα στο χάντμπολ φέτος και ας ήταν στην πρώτη θέση ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό. Έδειξε ότι ήταν καλύτερη ομάδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ των ανδρών. Ο δε Ολυμπιακός έχει αποδείξει σε πολλά σπορ σε άνδρες και γυναίκες ότι είναι η πρώτη δύναμη, όχι μόνο φέτος αλλά εδώ και χρόνια. Κανείς δεν αδικήθηκε.

Πάμε τώρα στο σημερινό θέμα. Πρόκειται για ποδοσφαιρίστρια-ζογκλέρ! Μπορείτε να την αναζητήσετε στο Ίντερνετ, στο YouTube και στα σόσιαλ μίντια, να δείτε τι κάνει με την μπάλα. Μπορεί να την κλοτσάει στον αέρα επί ώρα και να κάνει μαγικά με όλα τα σημεία του σώματός της, με το κεφάλι, με το γόνατο, με τη γάμπα, με την πλάτη, με τη μέση.

Είναι η Κατερίνα Καραλή. Κάνει ζογκλερικά που δεν κάνουν ούτε άντρες ποδοσφαιριστές!

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 23/5/2020

Στο χαρτί δεν μπορούν να αποτυπωθούν αυτά που κάνεις. Πού μπορεί να δει ο κόσμος μερικά βιντεάκια;

Στο Instagram και στο YouTube. Στο πρώτο: Katerina_freestyle. Και στο δεύτερο: Katerina Karali freestylefootball.

Πώς λέγεται αυτό που κάνεις στα ελληνικά;

Στα αγγλικά είναι freestyle football. Στα ελληνικά πώς να το πούμε... Ποδοσφαιρικά κόλπα με την μπάλα. Ποδοσφαιρικά ζογκλερικά με την μπάλα.

Πόσων χρόνων είσαι;

25.

Πώς το ξεκίνησες;

Το άρχισα στα 17 μου. Έπαιζα ποδόσφαιρο στο Λαύριο 10 χρόνια, τραυματίστηκα, το 2016 έπαθα μηνίσκο και από λάθος διαγνώσεις έφτασα να κάνω το χειρουργείο το 2019! Άλλαξα πολλούς γιατρούς, ο καθένας έλεγε τα δικά του.

Τώρα είσαι καλά;

Προσπαθώ να επανέλθω, είμαι σε αποθεραπεία, πιστεύω ότι αρχές Ιούλη θα είμαι κοντά στο 100%.

Είχες ποτέ σε κάποιον παίκτη αδυναμία;

Ναι, στον Ροναλντίνιο.

Τι ομάδα ήσουν;

Ολυμπιακός. Από μικρή.

Πώς σου ήρθε και ασχολήθηκες και προπονήθηκες πολύ στο freestyle;

Το κόλλημα άρχισε με ένα βίντεο που είχα δει στο YouTube. Ήταν ένας Μαροκινός/Ολλανδός που έκανε απίθανα πράγματα με την μπάλα. Μου έδωσε κίνητρο να προπονηθώ σκληρά να κάνω κι εγώ τέτοια πράγματα. Δεν είχε σημασία που είμαι γυναίκα. Σε όλα τα σπορ οι γυναίκες μετέχουν και έχουν το δικαίωμα.

Πόσοι είναι οι καλοί σε αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα;

Είμαστε 25 άτομα. Το 2014 έγινε πανελλήνιο τουρνουά στο Αγρίνιο όπου κατέκτησα την πρώτη θέση στις γυναίκες! Πήρα συμμετοχή και στους άντρες και βγήκα 10η από τους 16 άντρες!

Πώς άρχισες το ποδόσφαιρο;

Είχε ξεκινήσει η αδερφή μου σε μια ακαδημία στο Λαύριο. Εγώ ήμουν κλειστός χαρακτήρας, δεν μου άρεσε να βγαίνω και να διασκεδάζω. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου με μία μπάλα στα χέρια. Πήγα κι εγώ στην ακαδημία ποδοσφαίρου στα 10 μου και εκεί βρήκα τι μου αρέσει, τι αγαπάω να κάνω.

Πόσα χτυπήματα της μπάλας χωρίς να πέσει κάτω είναι το ρεκόρ σου;

Αμέτρητα. Από 1.000 και πάνω. Επειδή έχω κάνει πάρα πολλή προπόνηση στο κοντρόλ, είναι πολύ δύσκολο να μου πέσει η μπάλα κάτω στα γκελάκια.

Πόσες ώρες προπόνηση είναι το πικ σου μέσα σε μια μέρα;

5 ώρες την ημέρα! Ειδικά στην αρχή.

Έχεις προπονήσει και μία ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών προσφύγων.

Ναι, είχα μιλήσει με την Κατερίνα Σάλτα, που είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το κομμάτι με τους πρόσφυγες στον αθλητισμό. Γενικώς θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική στο ποδόσφαιρο. Όχι μόνο στο freestyle που θέλω να το προωθήσω στην Ελλάδα. Έχω σπουδάσει και προπονητική.

Είδα βιντεάκια από την Πράγα. Πες μου για αυτό.

Το 2018, ενώ ήμουν τραυματισμένη, κατέβηκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πράγα και βγήκα 19η σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο τουρνουά λέγεται superball και είναι ιδιαίτερα προβεβλημένο.

Ποιες χώρες βγάζουν τους καλύτερους και τις καλύτερες σε αυτόν τον τομέα;

Η Ιαπωνία και η Πολωνία. Και η Αγγλία. Στο εξωτερικό υπάρχει αρκετή ανάπτυξη στο freestyle football και το επίπεδο είναι υψηλό. Υπάρχουν χορηγοί, βοηθάνε, κάτι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα.

Εσύ είσαι τώρα στα Τρίκαλα. Τι κάνεις εκεί;

Είμαι στα Τρίκαλα λόγω σχολής και δουλειάς. Σπουδάζω πολιτικός μηχανικός από το 2017. Υπάρχει ΤΕΙ εδώ. Και παράλληλα εργάζομαι. Γενικώς τα Τρίκαλα έχουν μεγάλη ανάπτυξη. Έχω τελειώσει και ΙΕΚ προπονητικής στα Τρίκαλα.

Οι γονείς σου τι λένε για όλα αυτά;

(χαμογελάει). Θα προτιμούσαν να γίνω πολιτικός μηχανικός... Ο πατέρας μου πάντως το αγαπάει το ποδόσφαιρο, έπαιζε κι αυτός παλιότερα.

Είδα ότι πετάς την μπάλα ψηλά και τη σταθεροποιείς με τον σβέρκο. Και κάθεσαι κάτω και τη χτυπάς με τα πόδια.

Αυτά είναι τα εύκολα για εμένα.

Μπορείς να βγάζεις λεφτά από αυτό το πράγμα;

Ναι, έχω βγάλει χρήματα. Το έχω ως part time δουλειά. Με καλούν σε ακαδημίες να δείξω στα παιδιά κόλπα με την μπάλα, με καλούν και σε events, σε σόου.

Αυτό είναι ταλέντο ή είναι θέμα σκληρής δουλειάς;

Είναι συνδυασμός και των δύο. Έχει όμως να κάνει και με τον χαρακτήρα. Θέλει υπομονή. Πολλή υπομονή. Και επιμονή. Ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου πρώτα. Μέρα με τη μέρα, κάθε μέρα.

Είδα ένα βίντεο όπου κλοτσούσες στον αέρα και έκανες μαγικά με ένα χαρτί τουαλέτας!

(γελάει). Κάνω τέτοια με οτιδήποτε, με φρούτα, με παπούτσια, με χαρτί τουαλέτας, οτιδήποτε μπορεί κανείς να κλοτσήσει.

Στους διαγωνισμούς έχεις γούρια;

Όχι ιδιαίτερα. Στους διαγωνισμούς πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, δεν έχεις άγχος. Φυσικά, για να πιστεύεις στον εαυτό σου, πρέπει να είσαι και καλά προετοιμασμένος. Θέλει πολλή προπόνηση αυτό το σπορ.

Ποιος ήταν στο παρελθόν αγαπημένος παίκτης σου από τον Ολυμπιακό;

Ο Ριβάλντο.

Τώρα;

Ο Φορτούνης.

Κατερίνα, εγώ είμαι εντάξει. Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να πεις;

Το 2014 ιδρύσαμε ακαδημία του freestyle football στην Ελλάδα, υπάρχει ο σύλλογος έως και σήμερα. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αγαπάμε την μπάλα, ανεξαρτήτως φύλου.