Σε σύγχυση ο Μάκης Γκαγκάτσης: «Ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα» (vid)

Σε σύγχυση βρίσκεται όλος ο ΠΑΟΚ, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της ΕΕΑ για υποβιβασμό του Δικεφάλου και της Ξάνθης. Ενδεικτικές είναι και οι αντεθνικές και ρατσιστικές δηλώσεις -κάποιες από αυτές ποινικά κολάσιμες- του δοκησίσοφου Μάκη Γκαγκάτση.

Σε σύγχυση ο Μάκης Γκαγκάτσης: «Ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα» (vid)

Σε ένα παραλήρημα, δίχως προηγούμενο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, χαρακτήρισε υπάλληλο του Βαγγέλη Μαρινάκη τον υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ δεν δίστασε να... απογειώσει την υπερβολή του λόγου του, αναφέροντας ότι στόχος της ΕΕΑ ήταν να χυθεί αίμα στην Τούμπα, στο παιχνίδι με τον Βόλο!

Aνάμεσα στα άλλα είπε: «Σαφώς και υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν τα υπομνήματα σε τόσο μικρό διάστημα. Για ποιο λόγο από τα επτά μέλη της Επιτροπής ψήφισαν τα πέντε. Για πιο λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τζουλάκης πίεσε να βγει σήμερα η απόφαση. Ο Αυγενάκης παίζει ένα θέατρό. Θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του. Κατάλαβα ότι λέει ότι δεν υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση του Αυγενάκη, εμείς δεν έχουμε ακόμη την απόφαση, μόνο το δελτίο Τύπου. Δεν είναι δυνατόν δύο από τα τρία μέλη που ψήφισαν για υποβιβασμό να είναι ορισμένοι από τον κύριο Αυγενάκη».

Και συνέχισε «Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση για την εισήγηση. Το ζήτημα κρίνει την Εθνική συνοχή της χώρας. Ο Μαρινάκης, ο Αυγενάκης και τα μέλη της ΕΕΑ εκεί οδηγούν, να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία βγαίνει μια απόφαση που κρατά όμηρο τον ΠΑΟΚ. Φυσικά θα προσφύγουμε και στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και στα αθλητικά δικαστήρια, γιατί υπάρχει ένα θέμα που δεν υφίσταται ουσιαστικά. Θα πάμε και στο CAS. Θα προσφύγουμε παντού… Δεν είναι δικαστική απόφαση, είναι πολιτική. Το θέμα είναι Εθνικό, δεν είναι τυχαίο ότι αναρτήθηκε το πανό. Φτιάχτηκε εκείνη την ώρα…Ο Μαρινάκης και ο Αυγενάκης ήξεραν την απόφαση απ’ ότι φαίνεται. Είναι εθνικό θέμα η απόφαση, δεν είναι δικαστικό».

Δεν δίστασε να πει«Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες. Όλος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μία απόφαση νομικά έωλη και αστήρικτη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Αυγενάκης να το πω ξεκάθαρα, με εντολή Μαρινάκη θέλει να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ, είναι εντολοδόχος του. Θα πρέπει επίσημα η κυβέρνηση να πάρει θέση. Παίρνει εντολές από τον Μαρινάκη, φυσικά και μπορώ να το δικαιολογήσω πως προσκάλεσε τους Big4 και μετά πήρε μία τέτοια απόφαση. Εφόσον λειτουργεί ως υπάλληλος του ήταν τεχνητό και τίποτα άλλο. Είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι η ντροπή της Ελλάδας, ντροπή της Κρήτης, ντροπή του Ηρακλείου. Είναι ντροπή που εκπροσωπεί αυτή την Κυβέρνηση.

Όπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά. Ο κ. Αυγενάκης υποκινεί την βία με τις κινήσεις του και την σημερινή απόφαση με τα διορισθέντα μέλη της ΕΕΑ. Το θέμα είναι εθνικό, ο Αυγενάκης είναι ανθέλληνας, εντολοδόχος του Μαρινάκη».

Το παραλήρημα του συνεχίσθηκε "Ο Μαρινάκης δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει τον Σαββίδη σε θέματα ηθικής" χωρίς κανείς από το πάνελ να του υπενθυμίσει ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας στην Ευρώπη που μπήκε με πιστόλι στο γήπεδο και είναι καταδικασμένο με τριετή απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικού χώρους

Και απείλησε "Δεν ξέρω αν θα γίνει το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, εμείς θα προσπαθήσουμε. Ο Αυγενάκης δεν μπορεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη" για να προσθέσει δημοσιογράφος στο πάνελ "Πριν από 48 ώρες ήταν εδώ στην κοπή της πίτας της ΕΚΑΣΘ. Την Πέμπτη έχει την έκθεση της Αgrotika και θα έρθει ο Βορίδης"

Ο παρουσιαστής χαρακτήρισε βλαχοπρόεδρους όλους τους προηγούμενους προέδρους της ΕΠΟ, πλην του πατέρα του Βασίλη Γκαγκάτση, ενώ ο Μάκης Γκαγκάτσης αποδείχθηκε δοκησίσοφος, ημιμαθής και σε νομικά θέματα, ενώ όταν δεν μπορούσε α στηρίξει τα επιχειρήματα του έλεγε "δεν έχω πρόχειρα τα στοιχεία"

Για το αν συμμερίζεστε τα συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, που ακούστηκαν στην Τούμπα: «Ο ΠΑΟΚ της προσφυγιάς έχει δεχθεί πολιτικούς διωγμούς. Ένας ακόμη είναι και αυτός και θα δικαιωθεί στο τέλος. Υπάρχουν εκατομμύρια ΠΑΟΚτσήδες που δεν μπορεί κανείς να τους πεις κανείς κάτι για την ανθρωπιά τους. Ήταν ένας τρόπος να ζητηθεί να παρθεί απόφαση από τον Υφυπουργό. Είναι μια πολιτική απόφαση και το θέμα είναι Εθνικό. Δεν είναι τυχαίο που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν το συγκεκριμένο πανό και είναι ξεκάθαρα πλέον εθνικό θέμα. Οι αντιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες. Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για μια απόφαση νομικά αστήριχτη. Έρχεται ο κ. Αυγενάκης με εντολή του κ. Μαρινάκη και θέλει να υποβιβάσουν μια ομάδα με ιστορία 94 ετών. Το θέμα είναι πολιτικό και εθνικό. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την εθνική συνοχή της χώρας. Είναι ντροπή της Ελλάδας. Είναι ντροπή της Κρήτης. Αντί να μας μιλήσει για την υπόθεση του Τζήλου ασχολούνται με το εάν ένας συγγενής του Ιβάν Σαββίδη αγόρασε ένα ξενοδοχείο. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που γεννά οπαδούς από τους οπαδούς της. Κανέναν δεν ενδιαφέρει ένα πρωτάθλημα. Αυτό είναι που πονά το Μαρινάκη είναι ο Σαββίδης».

Για τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο του Ιβάν Σαββίδη: «Εχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο ειπώθηκε αυτή η ατάκα από τον κ. Σαββίδη. Μιλούσε για το γεγονός ότι ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη. Τον κ. Γραμμένο τον ψήφισε και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός».

Για την ταύτιση απόψεων του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: «Σαφώς και υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό απέναντι σε μια λαίλαπα του προσπαθεί να δημιουργήσει ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ θα πρέπει να δει τι μπορεί να κάνει καθώς υπάρχει μια προσέγγιση υπέρ του Ολυμπιακού. Υπάρχει μια συνεννόηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακού και μετά την εκλογή του κ. Λυσσάνδρου».

Για την επιρροή του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες μέσω της αγοράς του Μαρινάκη από τη NOVA: «Σήμερα διαβάσαμε ότι ο ποδοσφαιριστής Μασούρας είχε αγοραστεί από τον Ολυμπιακό, είχε δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο. Πλέον επέστρεψε και τώρα θα είναι δανεικός στη Λάρισα. Θα θέλαμε να μας εξηγήσει ο Ολυμπιακός πως ο Άρης υπέγραψε συμβόλαιο με τη Forthnet συμβόλαιο 7.5 εκατομμυρίων ευρώ. Από πού και ως πού υπογράφει τριετές συμβόλαιο ο Άρης; Υπάρχει μέσω της NOVA επιρροή του Ολυμπιακού σε άλλες ομάδες. Θα προσκομίσουμε στοιχεία. Ήδη συλλέγουμε και θα πράξουμε αναλόγως. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι η χρηματοδότηση του ΝΠΣ Βόλου σταμάτησε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για το ενδιαφέρον Τουρκικής εταιρία για την κατασκευή της Τούμπας και την ονοματοδοσία: «Υπάρχει πρόταση, επίσημη. Μέχρι αυτό μπορώ να σας πω. Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω το όνομα».

Για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη: «Καταδικαστέο το γεγονός από όπου κι αν προέρχεται. Πιστεύω πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά».

Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Οπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι πρώιμο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά».

Για την ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε Ρώσο ρατσιστικά τον κ. Σαββίδη. Θα πω συγχαρητήρια σε ρεπόρτερ της ΑΕΚ τον κ. Κετσετζόγλου, όπως είπα και πριν για έναν άλλον που αντέδρασε στην ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά του κ. Σαββίδη. Ο Ολυμπιακός είναι υποκινητής της βίας. Η οικογένεια Σαββίδη είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες. Ο μόνος ανθέλληνας είναι ο Αυγενάκης που δημιουργεί Εθνικό θέμα με την απόφαση αυτή».

Ολα αυτά -και άλλα πολλά- ειπώθηκαν on air στην "ΔΙΚΗ", εκπομπή του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη, ΟPEN TV.

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ: Τι απαιτεί από τον Πρωθυπουργό!

Συνθήματα κατά Μητσοτάκη, Αυγενάκη και Μαρινάκη στην Τούμπα

Α.Σ. ΠΑΟΚ: «Αποσυρόμαστε απ’ όλα τα ομαδικά αθλήματα ανδρών και γυναικών»

Ολυμπιακός: «Ο Σαββίδης υποβιβάζει τον ΠΑΟΚ, ο Αυγενάκης φοβάται το πολιτικό κόστος»

Νέα μπλεξίματα για Ιβάν Σαββίδη: Γιατί τον καλεί η ΕΕΑ

Έξαλλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη! - Στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ (vid)