Έχει κι άλλα μαθήματα ο Ολυμπιακός

Το 3-0 στο Αγρίνιο με τα γκολ από το πρώτο μέρος είναι μπούσουλας για τον Ολυμπιακό ώστε να φτάσει στον τίτλο. Όμως και από αυτά το ματς, με την άνετη νίκη, έχει παραδείγματα προς αποφυγή

Έχει κι άλλα μαθήματα ο Ολυμπιακός

Όταν μια ομάδα έχει νικήσει 3-0 εκτός έδρας με τα γκολ από το πρώτο ημίχρονο, τότε έχει φέρει σε εφαρμογή το τέλειο σχέδιο. Πάει να πάει ότι τα περισσότερα τα έκανε σωστά. Κι όντως, ο Ολυμπιακός, τα πιο πολλά, σχεδόν όλα, τα έκανε σωστά σε αυτό το παιχνίδι. Και αποτελεί αυτή η νίκη έναν «οδηγό» συμπεριφοράς για τα επόμενα παιχνίδια του στη Σούπερ Λίγκα. Σε είσοδο στο ματς, σε μαχητικότητα, σε ρυθμό, σε διάθεση, σε αποτελεσματικότητα.

Ολυμπιακός: Έκανε το αυτονόητο, τώρα έχει υποχρέωση για πρόκριση

Υπάρχει, όμως, ακόμη και σε ένα τέτοιο παιχνίδι η δυνατότητα να εκτιμηθούν πράγματα που δεν έγιναν σωστά. Διότι κάποια πράγματα, όντως δεν έγιναν όπως έπρεπε από πλευράς Ολυμπιακού και θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει ζητήματα από το πουθενά.

Τα highlights του Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3 (vid)

Διότι όταν έχεις βάλει ένα υπέροχο γκολ μόλις στο 6', με τη μισή ομάδα να έχει συμμετοχή στη φάση (από τον Ομάρ που έκοψε έως τον Ποντένσε που σκόραρε), δεν είναι δυνατό να αφήνεις το παιχνίδι για πολλή ώρα χωρίς να συνεχίζεις την πίεση, να κάνεις κι άλλες ευκαιρίες και να ψάχνεις με ένταση το δεύτερο γκολ ώστε να «καθαρίσεις» το παιχνίδι.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3: Περίπατος στο Αγρίνιο με «κίλερ» Ελ Αραμπί

Κι ο Ολυμπιακός δεν το έκανε. Άρχισε να αφυπνίζεται μετά το δοκάρι του Παναιτωλικού, σε μία φάση που η τύχη ήταν με την πλευρά του Σα, του Ομάρ και όλης της άμυνας. Διότι εάν με το σουτ του Αριγίμπι γινόταν εκεί το 1-1, τότε το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εικόνα. Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Ο Παναιτωλικός θα έπαιρνε τα πάνω του, θα μαζευόταν καλύτερα και πίσω, θα το έκανε το παιχνίδι πολύ πιο «σκληρό» για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια.

Επεισόδια στο Αγρίνιο (vid)

Κι είναι κάτι που από το συγκεκριμένο ματς πρέπει να κρατήσει ως μάθημα ο Ολυμπιακός, Να αξιοποιεί το μομέντουμ στη διάρκεια ων αγώνων του. Κι όταν πετυχαίνει ένα γκολ «ψυχολογίας», να ψάχνει «καπάκι» ένα ακόμη για να αποτελειώνει τον αντίπαλο και να μην του αφήνει περιθώρια αντίδρασης.
Όμως σε γενικές γραμμές, αυτό το ματς στο Αγρίνιο ήταν ξεκάθαρα ένα δείγμα αξιοποίησης της αγωνιστικής υπεροχής που έχει ο Ολυμπιακός έναντι των άλλων ομάδων της Λίγκας. Από άλλες είναι πολύ καλύτερος, από άλλες απλά καλύτερος. Και πρέπει να μάθει ότι όποιος είναι καλύτερος, οφείλει να το δείχνει πάντα και να το εξαργυρώνει με το αποτέλεσμα.