Ολυμπιακός: Έκανε το αυτονόητο, τώρα έχει υποχρέωση για πρόκριση

Τα θετικά του Ολυμπιακού από το ματς στο Αγρίνιο και τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.

Ολυμπιακός: Έκανε το αυτονόητο, τώρα έχει υποχρέωση για πρόκριση

Μετά από τρεις διαδοχικές αποτυχίες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες και το έκανε με έναν τρόπο που του είχε λείψει από την αρχή της σεζόν. Αυτό ακριβώς που έκανε στο Αγρίνιο έψαχνε αρκετό καιρό η ομάδα του Πειραιά, να πετύχει δηλαδή μία άνετη νίκη χωρίς να αγχωθεί στο τέλος και με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του.

Από το Αγρίνιο προκύπτουν θετικά όπως η απόδοση του Μασούρα, ο οποίος έχει… οργώσει το γήπεδο, έχει τρέξει πολλά χιλιόμετρα και έχει προσφέρει πολλά παίζοντας πίσω από τον επιθετικό. Πολύ καλός ήταν και ο Γκιγιέρμε, ο οποίος ήταν σοβαρός και ειδικά πριν από αναμέτρηση για το Champions League.

Κρατήστε επίσης στα θετικά και την εμφάνιση του Μπα. Είναι μεγάλη υπόθεση γι' αυτό το παιδί να βγάζει τέτοια σοβαρότητα, ενώ είχε να παίξει μετά τρεις μήνες. Ο Σενεγαλέζος ήταν αρκετά καλός και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στα μετόπισθεν έχοντας σωστές τοποθετήσεις σε όλες τις φάσεις.

Οι Πειραιώτες το είχαν ανάγκη αυτό το παιχνίδι και για λόγους ψυχολογίας μετά τις διαδοχικές γκέλες που έκαναν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το θέμα τώρα για τους "ερυθρόλευκους" είναι να κάνουν τη δουλειά τους και την Τετάρτη στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Εκεί είναι υποχρέωση της ομάδα τους Πειραιά να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στο Europa League. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θέλει όσο τίποτα άλλο να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο.