Η Κράσνονταρ πρέπει να φοβάται τον Ολυμπιακό!

Στην Ρωσία κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Υποστηρίζουν ότι η Κράσνονταρ έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει στους ομίλους επειδή έχουν τον ενθουσιασμό. Στον Ολυμπιακό, όμως, έχουν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμό!

Η Κράσνονταρ  πρέπει να φοβάται τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός καθάρισε σαν αβγό την Μπασάκσεχιρ. Για την ακρίβεια, οι Τούρκοι δεν κατάλαβαν πώς αποκλείστηκαν. Από τη μία έλεγαν «φταίει ο διαιτητής στο πρώτο ματς». Χθες τα... γύρισαν και είπαν ότι πρωταγωνιστής στα δύο παιχνίδια ήταν ο Ζοσέ Σα. Στη συνέχεια τα... ξαναγύρισαν και παραδέχτηκαν ότι ο Ολυμπιακός πέρασε δίκαια, όχι μόνο επειδή βρέθηκε σε δύο καλές βραδιές ο Πορτογάλος γκολκίπερ.

Με λίγα λόγια δεν έβγαζες άκρη με τους φαφλατάδες παράγοντες και ποδοσφαιριστές της Μπασάκσεχιρ. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε γιατί ήταν η πιο έξυπνη ομάδα, η πιο ουσιαστική ομάδα, η πιο κυνική ομάδα, η ομάδα που έβγαλε προσωπικότητα, υπομονή και ψυχραιμία στο παιχνίδι της. Δεν αναλώθηκε σε διαμαρτυρίες, δεν πανικοβλήθηκε στις δύσκολες στιγμές. Ο δε Μαρτίνς αμέσως μετά το διπλό στην Τουρκία, αντί να συγχαρεί τους παίκτες του, πήγε στον Ρέντη και τους έβαλε... χέρι για την εμφάνισή τους.

Tι Πόρτο, τι Κράσνονταρ

Αυτό είναι δείγμα μίας ομάδας που έχει χτιστεί σε στέρεες βάσεις, έχει βάλει γερά θεμέλια και έχει κάθε λόγο να λέει ότι ονειρεύεται να κουνήσει το σεντόνι του Champions League και τον χειμώνα. Κι αυτό το έλεγε ακόμα και αν στο δρόμο του έβρισκε την Πόρτο και όχι την Κράσνονταρ.

Στην Ρωσία λοιπόν επικρατεί ενθουσιασμός από την επική πρόκριση επί της Πόρτο. Πράγματι, η Κράσνονταρ έφερε τα πάνω-κάτω. Αν και η αλήθεια είναι ότι βλέποντας κάποιος το πρώτο ματς που είχε γίνει πριν επτά βράδια με τους «δράκους» στην Ρωσία, η Κράσνονταρ αδίκως ηττήθηκε με 0-1. Τελικά, πήγε στο «Ντραγκάο» και αποκατέστησε την τάξη, αφήνοντας άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Και από το ζευγάρι Πόρτο-Κράσνονταρ πέρασε η καλύτερη ομάδα, όπως συνέβη δηλαδή και με το Ολυμπιακός – Μπασάκσεχιρ. Στην Ρωσία κάνουν όνειρα Champions League. Είναι δικαίωμά τους και ορθώς πράττουν από τη στιγμή που πέρασαν έναν τεράστιο «σκόπελο» που λέγεται Πόρτο.

Δουλεύουν για το σεντόνι

Από εκεί και πέρα, ενθουσιασμός επικρατεί και στον Ολυμπιακό. Εδώ και έναν χρόνο δουλεύουν στο λιμάνι για αυτή τη στιγμή, για να ξαναβρεθεί η ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός για εκείνος το ότι θα έχουν τη ρεβάνς στο γήπεδό τους, ένα πανέμορφο γήπεδο για την ακρίβεια, πολύ ζεστό και που θα είναι κατάμεστο από 35 χιλιάδες κόσμο στις 27 Αυγούστου.

Από τα λίγα που προλάβαμε να διαβάσουμε στα ρωσικά ΜΜΕ, τρέφουν τεράστιο σεβασμό στον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχουν διάφορα άρθρα ότι επειδή η Κράσνονταρ πέρασε την Πόρτο, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να την φοβάται.

Όχι, η Κράσνονταρ θα πρέπει να φοβάται τον Ολυμπιακό. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» είναι εκείνοι που έχουν την «τεχνογνωσία» τέτοιων καταστάσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μαθημένοι σε τέτοιες συνθήκες. Και κυρίως είναι μία ομάδα που δουλεύεται έναν χρόνο, εν αντιθέσει με την Κράσνονταρ που σιγά-σιγά χτίζεται και απλώς είναι λογικό τώρα να την έχει κυριεύσει ο ενθουσιασμός από την επική πρόκριση επί των «δράκων».

Σίγουρα θα έχουμε να πούμε πολλά τις επόμενες μέρες. Η αλήθεια πάντως είναι ότι στο ζευγάρι Πόρτο – Ολυμπιακός, οι «δράκοι» θα ήταν το φαβορί. Στο ζευγάρι Ολυμπιακός – Κράσνονταρ, πρώτος ο Μαρτίνς θα βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του «φαβορί». Και είναι λογικό: Όταν μία ομάδα έχει αποκλείσει ολόκληρη Πόρτο, είναι λογικό να την παίρνεις στα σοβαρά ακόμα πιο πολύ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ 2-0: Όλο και πιο κοντά το σεντόνι (vid)

Η αφιέρωση του Μαρινάκη στον Παναθηναϊκό φίλο του, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή

Η κριτική των παικτών: «Θηρίο» ο Σεμέδο, «Φύλακας» ο Σα

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ 2-0: Τα γκολ των Σεμέδο και Βαλμπουενά (vid)

Αποθέωση για τους παίκτες του Ολυμπιακού (vid)

Η Κράσνονταρ στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions League