Η κριτική των παικτών: «Θηρίο» ο Σεμέδο, «Φύλακας» ο Σα

Οι επεμβάσεις του Ζοσέ Σα κράτησαν «όρθιο» τον Ολυμπιακό και το γκολ του Ρούμπεν Σεμέδο άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης. 

Η κριτική των παικτών: «Θηρίο» ο Σεμέδο, «Φύλακας» ο Σα

Ζοσέ Σα: Υπέροχος. Ο Ολυμπιακός βρήκε τον «άγγελο φύλακα» του. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, ο Πορτογάλος πορτιέρε ήταν εκεί. Κράτησε «όρθιο» το συγκρότημα του Μαρτίνς στο πρώτο μέρος με καίριες επεμβάσεις. Αν όχι ο κορυφαίος, ένας εξ’ αυτών.

Ομάρ: Ξεκίνησε καλά. Είχε στο πρώτο 15λεπτο καλές συνεργασίες με τον Ποντένσε αλλά στη συνέχεια έπεσε. Δεν ξεχώρισε αλλά ούτε έδωσε ιδιαίτερα δικαιώματα από την πλευρά του. Για ένα ακόμα ματς δεν επιχείρησε πολλά ανεβάσματα.

Σεμέδο: Άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης. Έβαλε ένα παλικάρισιο γκολ και έδειξε
(ξανά) γιατί ο Μαρτίνς τον ήθελε τόσο πολύ. Στο πρώτο μέρος ήταν λίγο κακός στις επαφές με τη μπάλα, ωστόσο στην επανάληψη ανέβηκε αισθητά, κρατώντας μακριά τους Τούρκους από την περιοχή.

Μεριά: Ο Τυνήσιος ήταν αρκετά καλός και εκτός από ορισμένες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε εκτός ματς τον Κριβελί και ήταν από τους πιο ψύχραιμους της αναμέτρησης. Μην ξεχνάμε πως η φάση του δεύτερου τέρματος ξεκίνησε με την ωραία μπαλιά του στον Ρατζέλοβιτς.

Τσιμίκας: Αναμφίβολα από τα καλύτερα παιχνίδια του Τσιμίκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Για ακόμα μια φορά είχε δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας τον Βίτσκα αλλά τα πήγε περίφημα. Στο πρώτο 45λεπτο, είχε και ανεβάσματα από αριστερά αλλά στην επανάληψη περιορίστηκε και κατάφερε να ξεχωρίσει.

Γκιγιέρμε: Πολύ καλός ο Βραζιλιάνος. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το βασικό «γρανάζι» του άξονα. Ήταν ο πρωταγωνιστής και εκείνος που ανέβαζε τον ρυθμό στην εκκίνηση του ματς. Είχε το δοκάρι και μερικά κλεψίματα στο χώρο του κέντρου. Στην επανάληψη μαζί με όλη την ομάδα, ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του βοηθώντας τον Ολυμπιακό να πάρει την πρόκριση.

Μπουχαλάκης: Μέτριο παιχνίδι από τον Αντρέα Μπουχαλάκη. Ο μέσος των «ερυθρόλευκων» δεν είχε καλές τοποθετήσεις στο πρώτο ημίχρονο. Επιπλέον, με τη μπάλα στα πόδια καθυστερούσε αρκετά την επίθεση του Ολυμπιακού. Ισορρόπησε την κατάσταση με τα τρεξίματα του και τις βοήθειες στην επανάληψη αλλά γενικώς δεν είναι από τα καλά του ματς.

Μασούρας: Αυτός μαζί με τον Γκιγιέρμε, έδωσε ενέργεια στην έναρξη του αγώνα, πιέζοντας την άμυνα της Μπασακσεχίρ. Από εκείνους που ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, ο ακραίος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» δεν είχε την ίδια ένταση. Όμως, κράτησε τη θέση του και βοήθησε πολύ τον Τσιμίκα. Στην πλευρά που αγωνίστηκε ο Τουράν.

Ποντένσε: Μέτριο ματς από τον Πορτογάλο. Προσπάθησε να συνεργαστεί με Βαλμπουενά και Ομάρ, ωστόσο φάνηκε πως σήμερα δεν ήταν η μέρα του. Πάντως, τίμιος μαχόταν για κάθε μπάλα ενώ έμεινε πιστός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Βαλμπουενά: Ο Γάλλος παιχνίδι με παιχνίδι ανεβάζει την απόδοση του και αυτό φαίνεται μέσα στο χορτάρι. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, ήταν εξαιρετικός. Αρχικά έβγαλε πάλι τη σέντρα «ξυράφι» για προηγηθεί ο Ολυμπιακός, ενώ έβγαλε την κάθετη πάσα στον Ρατζέλοβιτς για κερδίσει ο τελευταίος το πέναλτι. Τέλος, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Γκερέρο: Στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε να φανεί. Δεν τον βοήθησε η ροή αλλά και ο τρόπος που κύλησε η αναμέτρηση. Ακόμα και δύο φορές που κέρδισε τα στόπερ της Μπασάκ δεν απείλησε την εστία του Γιουνούκ. Στην επανάληψη, όπως όλοι έτσι και εκείνος ανέβασε την απόδοση του. Είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ ενώ δεν σταμάτησε να πιέζει και να διεκδικεί μπάλες. Τίμια η σημερινή προσπάθεια του.

Ρατζέλοβιτς: Αν και έπαιξε λίγο, κατάφερε με το κερδισμένο πέναλτι να «κλειδώσει» τη νίκη-πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Φαίνεται πως θα βοηθήσει μέσα στη σεζόν και η δουλειά του τον δικαιώνει. Χρειάστηκε να βοηθήσει τον Ομάρ στην πλευρά και το έκανε καλά.

Καμάρα: Δεν μπορεί να κριθεί.

Κούτρης: Μπήκε για 5 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.