O ΠΑΟΚ πρωταθλητής, η Λίβερπουλ... τρέμει!

O ΠΑΟΚ εξασφάλισε το πρωτάθλημα Ελλάδας μετά από 34 χρόνια και γυρίζει τις μνήμες στο 1985, που δεν είναι καθόλου ευχάριστες για την... Λίβερπουλ.

O ΠΑΟΚ πρωταθλητής, η Λίβερπουλ... τρέμει!

Η Λίβερπουλ έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League και διεκδικεί το πρωτάθλημα Αγγλίας μετά από 29 χρόνια! Πηγαίνει χέρι - χέρι με την Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας υπολείπεται μόλις έναν βαθμό τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Επίσης, στους "4" του Champions League θα κληθεί να αντιμετωπίσει το φαβορί της διοργάνωσης, Μπαρτσελόνα σε διπλές αναμετρήσεις.

Τι είχε συμβεί όμως στη Λίβερπουλ το 1985 όταν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του;

Η Λίβερπουλ είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τότε και είχε ηττηθεί 0-1 από την Γιουβέντους, με το πέναλτι-εφεύρεση που μετέτρεψε σε γκολ ο Μισέλ Πλατινί, στον θλιβερό τελικό του Χέιζελ των Βρυξελλών.

Και στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Τζο Φάγκαν είχε τερματίσει στην... 2η θέση, πίσω από την Εβερτον, η οποία είχε κατακτήσει τον τίτλο (ο 8ος στην ιστορία της) με 90 βαθμούς στο ενεργητικό της.

[Βέβαια, θα πει κανείς ότι το 1976 που ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο, η Λίβερπουλ, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ακολούθησαν δύο κατακτήσεις Πρωταθλητριών το 1977 και το 1978]