Να τι έκαναν οι διεθνείς του Ολυμπιακού

Ο... έλεγχος των διεθνών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν αυτές τις μέρες σε Nations League και Copa Africa.

Να τι έκαναν οι διεθνείς του Ολυμπιακού

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά δέκα διεθνείς ποδοσφαιριστές που έλειψαν τις τελευταίες μέρες, έχει αυτή τη στιγμή στις τάξεις του ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τους πέντε διεθνείς με την εθνική Ελλάδας, τρεις που έπαιξαν στον αγώνα με την Φινλανδία και δύο που μετείχαν στην αποστολή, κι άλλους τόσους ξένους που... σκορπίστηκαν σε Ευρώπη και Αφρική προκειμένου να αγωνιστούν με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα σε Nations League και Copa Africa.

Συγκεκριμένα, οι Κώστας Φορτούνης και Κώστας Τσιμίκας ήταν οι δύο «ερυθρόλευκοι» που έβγαλαν όλο το 90λεπτο κόντρα στη Φινλανδία, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο 55' και έπαιξε για περίπου ένα 40λεπτο στο Τάμπερε. Στην αποστολή της «γαλανόλευκης», χωρίς ωστόσο να επιστρατευθούν από τον Μίχαελ Σκίμπε, ήταν και οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιάννης Φετφατζίδης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ξένους ποδοσφαιριστές, ο Γιασίν Μεριά ήταν στο αρχικό σχήμα και είχε σημαντικό ρόλο στη νίκη της Τυνησίας επί του Νίγηρα, ενώ ο Αχμέντ Χασάν μπήκε αλλαγή στο 47΄της εκτός έδρας αναμέτρησης της Αιγύπτου με την Σουαζιλάνδη και λίγο αργότερα έδωσε την ασίστ για το δεύτερο γκολ που πέτυχε η ομάδα του. Ο Χασάν, όμως, στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στη διάρκεια του ματς, έτσι θα χρειαστεί να μείνει ένα διάστημα στα... πιτς.

Ο Μαντί Καμαρά ήταν και πάλι εκ των κορυφαίων της Γουινέας, καθώς αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά στο αρχικό σχήμα, ωστόσο η ομάδα του έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Ρουάντα. Νέα επιτυχημένη εμφάνιση του Παπέ Σισέ με τη φανέλα της Σενεγάλης στην εκτός έδρας νίκη επί του Σουδάν με 1-0, ενώ ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έδωσε ασίστ στο παιχνίδι της Νορβηγίας με αντίπαλο τη Βουλγαρία.