Κώστας Φορτούνης: Η εποχή της ωριμότητας

Χρόνια πολλά στον Κώστα Φορτούνη που έκλεισε 26 χρόνια ζωής και ετοιμάζεται για τα καλύτερα.

Κώστας Φορτούνης: Η εποχή της ωριμότητας

Σήμερα ο Κώστας Φορτούνης έχει γενέθλια. Γεννημένος στις 16 Οκτωβρίου 1992 στα Τρίκαλα, ξεδίπλωσε από νωρίς το ποδοσφαιρικό ταλέντο του, πήγε στα 18 του στον Αστέρα κι από εκεί για μια τριετία για παραστάσεις πολύ σημαντικές στην καριέρα του στην Γερμανία και την Καϊζερσλάουτερν. Από το 2014 ανήκει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει πάρει τίτλους, έχει διακρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κάθε χρόνο διανύει βήματα μέχρι να φτάσει να έχει γίνει ο ηγέτης της κορυφαίας ελληνικής ομάδας.

Ο πιο ταλαντούχος Έλληνας ποδοσφαιριστής, με σώμα και στιλ βραζιλιάνικο όπως έλεγαν πρόσφατα ξένοι σκάουτ που παρακολούθησαν το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, εκεί όπου έβαλε ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του και το πανηγύρισε σαν να έβγαζε από μέσα του ένταση και πάθος μαζεμένων ετών. Όχι σωστά, αλλά παθιασμένα.

Δεν είναι, όμως, αυτό το θέμα μας. Ο Φορτούνης μπαίνοντας στο 27ο έτος της ηλικίας του ξέρει καλά και ο ίδιος ότι βρίσκεται στην εποχή της απόλυτης ποδοσφαιρικής ωριμότητάς του. Έχει την ευκαιρία να δείξει εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και τις ηγετικές ικανότητες που μπορεί να διαθέτει για να οδηγήσει την ομάδα του ξανά στην κορυφή. Κι ο ίδιος να κάνει την καλύτερη έως τώρα σεζόν σε αυτή την ερυθρόλευκη καριέρα, εκτοξεύοντας τον ίδιο τον ποδοσφαιρικό εαυτό του και προσφέροντας στον Ολυμπιακό υπηρεσίες ακόμη πιο πολύτιμες.

Είναι η φάση στην οποία μπορεί να ψιθυρίσει μέσα του ότι είναι η καλύτερη της ζωής του στα γήπεδα. Σε μια ομάδα με στέρεες βάσεις, με καλό προπονητή, με εξαιρετικούς συμπαίκτες, με μεγάλο κίνητρο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είναι η φάση της καριέρας του που μπορεί να τον φέρει ακόμη πιο ψηλά, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Σβήνοντας τα 26 κεράκια στην τούρτα της σημερινής ξεχωριστής ημέρας της ζωής του, ο Φορτούνης μπορεί να κάνει μία ευχή για υγεία και τύχη. Για όλα τα υπόλοιπα ξέρει πια καλά ο ίδιος τι πρέπει να κάνει για να γίνει από ένας πολύ σπουδαίος παίκτης σε μια μεγάλη φυσιογνωμία στην ιστορική πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χρόνια πολλά και καλά...