Ο Ολυμπιακός και οι τριάρες της Άρσεναλ και του Άρη

Στην καλύτερη κατάσταση της Άρσεναλ και του Άρη, ο Ολυμπιακός ξέρει και έχει τις απαντήσεις...

Ο Ολυμπιακός και οι τριάρες της Άρσεναλ και του Άρη

Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα γκολ από αυτά που δύσκολα μπορεί να δεχτεί μια σοβαρή άμυνα, η Άρσεναλ έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και απάντησε στην έδρα της Λέστερ με τρία δικά της τέρματα. Από στατική φάση και κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ, από πέναλτι που είδε το VAR με τον Λακαζέτ και από τον Πεπέ στην επανάληψη, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League νίκησε 3-1 και συνεχίζει να ανεβαίνει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Λίγες μέρες έπειτα από τα τρία γκολ που είχε βάλει στο «Καραϊσκάκης» για να αποκλείσει την Μπενφίκα. Πάλι με σοβαρά θέματα στην άμυνα. Όπως είχε και απέναντι στην Λέστερ στην επανάληψη, με τις «αλεπούδες» να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να μειώσουν ή και να ισοφαρίσουν το ματς.

Περίπου την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα που θα διεκδικήσει πρόκριση από τον Ολυμπιακό, ο Άρης στο ελληνικό Κύπελλο την ερχόμενο Πέμπτη (4/3) σημείωνε επίσης τρία γκολ και κέρδιζε άνετα τον Ατρόμητο για την Super League. Οι συγκρίσεις είναι ίσως αδόκιμες, αλλά υπάρχει κοινός παρονομαστής. Οι προκρίσεις που επιδιώκει ο Ολυμπιακός. Και το ματς με τον Άρη θα προηγηθεί αυτών με την Άρσεναλ.

Τόσο η αγγλική ομάδα όσο και αυτή της Θεσσαλονίκης δεν «τρόμαξαν» με την απόδοσή τους, παρά τα τρία τέρματα που πέτυχαν. Έχουν κενά και αδυναμίες, αλλά έχουν και σημαντικές επιθετικές αρετές ώστε να απειλήσουν τον Ολυμπιακό. Με τον Άρη οι Πειραιώτες είναι το φαβορί (κι όχι απλώς επειδή επικράτησαν με 2-1 στο πρώτο ματς). Με την Άρσεναλ είναι το αουτσάιντερ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οφείλουν να αποφύγουν αμυντικά λάθη και αστάθεια διότι μπορεί να το πληρώσουν είτε ως φαβορί είτε ως αουτσάιντερ. Ενώ στην επίθεση έχουν τη δυνατότητα να σκοράρουν σε όλα τα παιχνίδια τους. Στην Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στο Λονδίνο. Όχι απλά γιατί έχουν παίκτες και τρόπους για να το κάνουν, αλλά γιατί και οι άμυνες των αντιπάλων δεν είναι άτρωτες. Αυτή του Άρη είναι πιο δυνατή αν αντιστοιχίσει κανείς το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει, εκείνη της Άρσεναλ έχει σοβαρές αδυναμίες για επίπεδο ομάδας Premier League.

Προέχει ο Βόλος, όχι για βαθμολογικούς λόγους. Αλλά επειδή θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για όσους χρησιμοποιηθούν από τον Μαρτίνς ενόψει της συμμετοχής τους (από την αρχή ή ως αλλαγή, δεν έχει σημασία) στα παιχνίδια με Άρη και Άρσεναλ. Για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου που αποτελεί υποχρέωση, για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League που αποτελεί όνειρο. Όχι άπιαστο...