Μαραντόνα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - H αυτοκινητοπομπή (vids)

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο λαϊκό προσκύνημα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 σήμερα στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, και για τις επόμενες 48 ώρες.

Μαραντόνα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - H αυτοκινητοπομπή (vids)

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο, το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

«Σκέφτηκα ν' ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

Κατά τη μεταφορά από το σπίτι που έζησε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, χιλιάδες Αργεντινοί είχαν βγει στους δρόμους, αποχαιρετώντας τον με κλάματα και φωνές: "Σε ευχαριστούμε Ντιέγκο".

Παράλληλα, στην Plaza de Mayo επικρατεί χαμός και χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί εκεί για τον Ντιεγκίτο.

Μαραντόνα: Σε κατάθλιψη η Νάπολη - Έκαναν τη νύχτα μέρα (pics - vid)

Μαραντόνα: Βαθιά υπόκλιση στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου - Sun: Στα χέρια του Θεού! (pics)

Μαραντόνα: Ένα δάκρυ όλη η Αργεντινή - Οπαδοί της Ρίβερ στο Μπομπονέρα (pics)

1992: Όταν ο Μαραντόνα κουβάλησε το φέρετρο του Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες (pic)

Μαραντόνα: Ένα δάκρυ όλη η Αργεντινή - Οπαδοί της Ρίβερ στο Μπομπονέρα (pics)