Σκάλα Αταλάντης: Η θάλασσα που από την μια είναι γαλάζια και από την άλλη κόκκινη! (vid)

Μία ώρα μακριά από την Αθήνα, υπάρχει μια παραλία που μοιάζει βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής! Η Σκάλα Αταλάντης

Σκάλα Αταλάντης: Η θάλασσα που από την μια είναι γαλάζια και από την άλλη κόκκινη! (vid)

Από τη μία πλευρά της παραλίας η θάλασσα είναι μπλε και από την άλλη κόκκινη, ενώ στη μέση μια λωρίδα γης τονίζει την αντίθεση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα haanity, που είχε πετάξει πάνω από το νησί Σφακτηρία, στη Σκάλα Αταλάντης η θάλασσα παίρνει το κόκκινο χρώμα από το αλάτι λόγω του ότι έχει πολύ μικρό βάθος.

Η ιστορία της Σκάλας Αταλάντης

Η Σκάλα Αταλάντης, πριν κατασκευαστεί ο Ισθμός της Κορίνθου, είχε λιμάνι όπου ξεφόρτωναν τα πλοία τα εμπορεύματα και τροφοδοτούσαν όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Η Σκάλα Αταλάντης στα χρόνια της Φραγκοκρατίας (1204-1458) αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δουκάτου των Αθηνών, το οποίο διατήρησε τη σπουδαιότητα του και κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας.

Ήταν ένα λιμάνι πολύ σημαντικό, καθώς αποτελούσε σημείο απ’ όπου ξεκινούσε η τροφοδοσία όχι μόνο της Αταλάντης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέχρι και την Λιβαδειά και τα Σάλωνα (Άμφισσα).

Άλλωστε, η έλλειψη ισθμού στην Κόρινθο, καθιστούσε αναγκαία την ύπαρξη λιμανιών στα παράλια της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Δείτε το βίντεο της εντυπωσιακής αυτής παραλίας: