Οπαδοί της Μίλαν βρίσκουν αισιοδοξία μέσα από το ποδόσφαιρο: «Μετά την Πόλη έχει... Αθήνα»!

Οπαδοί της Μίλαν στέλνουν μήνυμα στον κόσμο μέσω ενός πανό που κρέμασαν σε ένα κτίριο με αναφορες στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη για τον κορονοϊό.

Οπαδοί της Μίλαν βρίσκουν αισιοδοξία μέσα από το ποδόσφαιρο: «Μετά την Πόλη έχει... Αθήνα»!

«Μένουμε Σπίτι»: Δωρεάν μεταφορικά από την επίσημη μπουτίκ της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Σε ένα παράθυρο κτιρίου οι οπαδοί της Μίλαν κρέμασαν ένα μεγάλο πανό που λέει «όλα θα πάνε καλά, μετά την Κωνσταντινούπολη υπάρχει... η Αθήνα».

Το πανό με το συγκεκριμένο μήνυμα έγινε αμέσως viral. Το μήνυμα είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικό με δόση ποδοσφαίρου. Οι «ροσονέρι» με αυτό το πανό θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Θυμίζοντας στον κόσμο ότι είχαν χάσει έναν δικό τους τελικό στην Πόλη, αλλά μετά από 2 χρόνια ενάντια στον ίδιο αντίπαλο κατάφεραν να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης.

Premier League: Τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του πρωταθλήματος

Είναι ένα ευχάριστο μήνυμα από τους οπαδούς της Μίλαν που δίνει κουράγιο στους ανθρώπους που «μένουν σπίτι» για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του ιού.
Όπως η Μίλαν κατάφερε να νικήσει μετά από 2 χρόνια, έτσι και ο κόσμος που κάνει υπομονή και παραμένει σε εθελοντική καραντίνα, στο τέλος θα νικήσει!

Ο εφιάλτης του κορονοϊού εξακολουθεί να μαίνεται στην Ιταλία, όπου ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού είναι πλέον 35.713. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.978. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Προχθές το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 31.506 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.503 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο δηλαδή έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα.

Άλλα 1.084 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό. Την ίδια ώρα, 2.257 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Κορoνοϊός: Ο καπνιστής, τι συμβαίνει στους πνεύμονες και οι τροφές που τους καθαρίζουν

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 17.713 και οι νεκροί 1.959. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 4.525, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 458. Στην περιφέρεια Βένετο οι θετικοί στον ιό είναι 3.214, με 94 νεκρούς.

Τραγική η κατάσταση στην Μπρέσια

Τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων σε μία μέρα, 382 στο σύνολο, κατέγραψε η πόλη της Μπρέσια που βρίσκεται στην «καρδιά» της Λομβαρδίας.

Το ιατρικό προσωπικό, παρ' ότι εξαντλημένο από την αδιάκοπη εργασία, συνεχίζει να φροντίζει τους ασθενείς που κατακλύζουν καθημερινά το τοπικό νοσοκομείο «Poliambulanza».

Η υψηλότερη συγκέντρωση κρουσμάτων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου οι νεκροί στοιβάζονται για να ταφούν, καθώς οι υπηρεσίες κηδειών απαγορεύονται αυστηρά. Αλλά και οι ζωντανοί είναι στοιβαγμένοι, με τους ασθενείς με κορονοϊό να υποβάλλονται σε θεραπεία σε δωμάτια και να παρατάσσονται σε διαδρόμους νοσοκομείων που έχουν πλέον γεμίσει. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μολύνονται λόγω έλλειψης επαρκούς προστασίας.

Πολλοί αναρωτιούνται πώς αυτό θα τελειώσει και αν το οικονομικό κόστος της καραντίνας αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια ότι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων στην αρχική κόκκινη ζώνη στη βόρεια Ιταλία μπορεί να εκμηδενιστεί, αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί αυτή η τάση αξιόπιστη.