Βασιλάρας: «Το Περιστέρι είναι μια ομάδα που… της αρέσουν τα δύσκολα»

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Περιστερίου, Παναγιώτης Βασιλάρας στο EOK WebRadio.

Βασιλάρας: «Το Περιστέρι είναι μια ομάδα που… της αρέσουν τα δύσκολα»

Ο πρόεδρος του Περιστερίου, Παναγιώτης Βασιλάρας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη και μίλησε για τη νέα αγωνιστική περίοδο της ομάδας και για το τουρνουά στη μνήμη του Νίκου Φάσουρα. Αναλυτικά είπε:

Για το φετινό τουρνουά «Νίκος Φάσουρας»: «Η αλλαγή του προγράμματος του τουρνουά δεν υποβαθμίζει καθόλου την προσφορά του Νίκου Φάσουρα και γι’ αυτό τον τιμούμε κάθε χρόνο και θα τον τιμούμε συνέχεια. Δύο φανέλες υπάρχουν στην οροφή του “Ανδρέας Παπανδρέου”, η μια είναι του Νίκου και η άλλη του Αλφόνσο Φορντ. Για εμάς είναι τεράστια υποχρέωση να ενημερώνουμε όλους τους αθλητές μας για το τι σημαίνουν για το Περιστέρι αυτές οι σημαίες, αυτές οι φανέλες που έχουν κρεμαστεί στην κορυφή του γηπέδου μας. Αυτές τις φανέλες πάντα θα τις τιμούμε και θα θυμόμαστε τη μνήμη τους. Λόγω κάποιων ιδιαίτερων προβλημάτων στις υπόλοιπες ομάδες ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε το παιχνίδι με την Κλουζ το Σάββατο (19/09). Επειδή υπήρξαν αυτές οι αλλαγές θα αφήσουμε τα εισιτήρια δωρεάν για να μπορεί όλος ο κόσμος να δει την καινούρια ομάδα του Περιστερίου».

Για τη φιλοσοφία του Περιστερίου ενόψει της φετινής, αναβαθμισμένης σε ανταγωνισμό, GBL: «Αυτήν τη στιγμή τα δεδομένα στην GBL έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, το προϊόν που λέγεται μπάσκετ έχει αναβαθμιστεί τρομερά, βλέπουμε αυτήν τη στιγμή οργανισμούς να επενδύουν πολλά εκατομμύρια στην στελέχωσή τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το Περιστέρι θα προσπαθήσει να παραμείνει ανταγωνιστικό στην “ταυτότητα” του, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, να μην επενδύει σε μεγάλα ονόματα αλλά να φτιάχνει “ομάδες” και να προσπαθεί να αναβαθμίζει τους αθλητές του που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής».

Για τον σχεδιασμό του ρόστερ: «Η προσέγγιση είναι διαφορετική. Πολλές φορές οι απ’ έξω κοιτάζουν τα νούμερα του μπάτζετ και βάσει αυτών βγάζουν συμπεράσματα. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής, αλλά της φιλοσοφίας ότι παίζουμε σκληρά, δυνατά εντός γηπέδου και φέρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως λέει ο κόουτς “Μετά από κάθε παιχνίδι να έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό και ας είναι αρνητικό το αποτέλεσμα”».

Για την παραμονή του Τάι Νίκολς στην ομάδα: «Το να δημιουργούμε υπεραξίες για κάποιους παίκτες είναι τιμή και δε θα σταματήσουμε ποτέ έναν παίκτη απ’ το να πάει κάπου αλλού, υψηλότερα. Παρ’ όλα αυτά, το Περιστέρι λειτουργεί σαν οικογένεια και αυτό είναι που τους κρατάει εδώ, όπως είναι και η περίπτωση του Τάι Νίκολς».

Για τη συμμετοχή του Περιστερίου στο Basketball Champions League: «Είναι μια πολύ δύσκολη “άσκηση” να παίζεις ταυτόχρονα και σε ένα πολύ ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά το Περιστέρι δεν είναι μια ομάδα που… δεν της αρέσουν τα δύσκολα. Ίσα-ίσα που αυτό, αν το δούμε με την προοπτική του, είναι πολύ καλύτερο, να παίζει, δηλαδή, μια ομάδα που έχει μεγάλο όνομα και να πρέπει ν’ ανταποκριθεί σωστά».

Για την προσπάθεια της διοίκησης της ομάδας: «Η δουλειά μας είναι να μπορούμε να παρέχουμε αυτά τα οποία χρειάζονται οι άνθρωποι της ομάδας, προσφέροντας τα πάντα σαν διοίκηση ώστε να μην μπαίνουν στη διαδικασία οι παίκτες και οι προπονητές να σκέφτομαι πράγματα πέραν της δουλειάς τους. Εμείς όλα αυτά κοιτάμε να τους τα παρέχουμε, ώστε να υπάρχει υγεία και ηρεμία στον σύλλογο. Είμαστε μια ομάδα που δε θέλουμε να μπούμε στον ανταγωνισμό των μπάτζετ των υπολοίπων, γιατί για εμάς η κληρονομιά είναι αυτοί που προέρχονται απ’ τις ακαδημίες μας».

Για τη δυναμική της φετινής GBL: «Η φετινή χρονιά είναι αρκετά ιδιαίτερη και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό για το μπάσκετ, γιατί βλέπουμε το άθλημα να εξελίσσεται και επιχειρηματίες να μπαίνουν στον χώρο. Επίσης, θεωρώ ότι θα δούμε και πάρα πολλές εκπλήξεις από ομάδες».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110