Μαγκουάιρ: Ανταλλαγή κατηγοριών στη δίκη - «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ;» και «η καριέρα σου τελείωσε»...

Οι δικηγόροι του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ - Harry Maguire και οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν δίνουν την δική τους διάσταση στη συμπλοκή της Μυκόνου ενώπιον της έδρας

Μαγκουάιρ: Ανταλλαγή κατηγοριών στη δίκη - «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ;» και «η καριέρα σου τελείωσε»...

Σε ανταλλαγή κατηγοριών ενώπιον της δικαστικής έδρας εξελίσσεται η δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ για την υπόθεση με τη συμπλοκή και την απόπειρα δωροδοκίας των αστυνομικών, στην οποία εμπλέκεται ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία, καθώς παρίστανται οι νομικοί του εκπρόσωποι, οι οποίοι πριν ξεκινήσει η δίκη ζήτησαν την αναβολή της.

Video: Οι μπουνιές του Μαγκουάιρ στη Μύκονο

Η υπεράσπιση συγκεκριμένα ισχυρίστηκε πως θέλει χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα. Όπως είπε, έλαβε κατάλογο όλων των κατηγοριών μόλις σήμερα το πρωί, δύο ώρες πριν από την δίκη. Δεν είχε καν τον χρόνο για να συζητήσει το κατηγορητήριο με τον πελάτη της.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την έδρα και η δίκη ξεκίνησε με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες.

Στο αυτόφωρο ο Μαγκουάιρ: Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι προσπάθησε να τους χρηματίσει!


Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε πως όταν ο Μαγκουάιρ προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, είπε στους αστυνομικούς είπε: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είμαι πολύ πλούσιος. Μπορώ να σας δώσω χρήματα, μπορώ να σας πληρώσω, σας παρακαλώ, αφήστε μας να φύγουμε», όπως μεταδίδει το Sky News.

Ο δικηγόρος του Μαγκουάιρ, Αλέξης Αναγνωστάκης, δήλωσε στο δικαστήριο της Σύρου πως δύο Αλβανοί άνδρες πλησίασαν την αδελφή του ποδοσφαιριστή, η οποία λιποθύμησε μετά την ένεση που δέχτηκε με άγνωστη ουσία. Ζήτησαν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά αντ’ αυτού μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Μαγκουάιρ: Μια άλλη διάσταση του επεισοδίου - Ο ρόλος της Μαν. Γιουνάιτεντ και της αδελφής του

Ο κ. Αναγνωστάκης ισχυρίστηκε ότι όταν έφτασαν τα όργανα της τάξης, ο Μαγκουάιρ δέχτηκε μια κλωτσιά στο πόδι από τους αστυνομικούς, που του είπαν: «Η καριέρα σου τελείωσε».

Από την πλευρά του όμως ο αστυνομικός Νίκος Κολιός, που συμμετείχε στο κλιμάκιο το οποίο πήγε στον τόπο της συμπλοκής για να επιληφθεί του θέματος, είπε στο δικαστήριο ότι δύο από τους κατηγορούμενους έτρεξαν να μπουν σε ένα φορτηγό, σπρώχνοντας τους αξιωματικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

SUN: «Αλβανοί επιτέθηκαν στην αδερφή του Μαγκουάιρ»

Η υπεράσπιση υποστήριξε πως προσπάθησαν να φύγουν για να κάνουν ένα τηλεφώνημα, αλλά το επιχείρημα διέψευσε ο αστυνομικός, που είπε ότι δεν τους είδε να τηλεφωνούν.

Στο δικαστήριο ακούστηκε επίσης πως ένας αξιωματικός έλαβε τις πρώτες βοήθειες ενώ προσπαθούσε να κάνει μια σύλληψη, επειδή ο Μαγκουάιρ θύμωσε όταν κατάλαβε ότι του περνούσαν χειροπέδες και προσπάθησε να ξεφύγει.

Με λένε Χάρι Μαγκουάιρ, πληρώνω και σας…

Ένας δεύτερος αστυνομικός έδωσε παρόμοια περιγραφή των γεγονότων στο δικαστήριο επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του αστυνομικού Νίκου Κολιού.

Το όλο ζήτημα έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στην Αγγλία. Μάλιστα πάνω από δέκα δημοσιογράφοι μαζί με τηλεοπτικά συνεργεία, έχουν μεταβεί στη Σύρο για να καλύψουν τη δίκη.

Μια ρεπόρτερ μάλιστα «τρύπωσε» μέσα στην δικαστική αίθουσα και ανέβαζε στο twitter… λεπτό προς λεπτό όσα συνέβαιναν.