Φως στην Ελλάδα: Ποια πλατεία στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων

Όλοι θα σκεφτόμασταν ότι η πλατεία είναι στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη πλατεία στα Βαλκάνια όμως είναι στην Κέρκυρα. Ο λόγος για την Σπιανάδα.

Φως στην Ελλάδα: Ποια πλατεία στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη πλατείες άλλες πιο μικρές. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι στην Ελλάδα βρίσκεται και η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Και μάλιστα δεν είναι στην Αθήνα αλλά σε ένα νησί. Ο λόγος για την Σπιανάδα στην Κέρκυρα. Εκτός, μάλιστα, από το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων είναι και 27η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου.

Η ελληνική πλατεία που είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων


Η Σπιανάδα της Κέρκυρας έχει εμβαδόν 84.000 τετραγωνικά μέτρα και είναι μοναδική στην Ελλάδα για το μέγεθος και την ομορφιά της. Είναι, φυσικά, η αγαπημένη πλατεία των Κερκυραίων, η οποία διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην ιστορία της Κέρκυρας. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν, επίσης, είναι ότι η δημιουργία της δεν οφείλεται σε λόγους αισθητικής ή πολεοδομικούς. Στην πραγματικότητα οφείλεται σε Sλόγους αμυντικούς και πολεμικής τακτικής των Ενετών. Η διαμόρφωση της έγινε για να υπάρχει ευρύ πεδίο δράσης και ορατότητας για τους αμυνόμενους στην ακρόπολη. Επίσης έπρεπε να έχει ικανή απόσταση ανάμεσα ανάμεσα στο Φρούριο και στην πόλη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο exploringgreece.tv