Πόρτερ: «Δεν αισθάνομαι άνετα να εμβολιαστώ»

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ των Νάγκετς παραδέχθηκε ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αφού, όπως υποστήριξε, φοβάται για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

Πόρτερ: «Δεν αισθάνομαι άνετα να εμβολιαστώ»

Μπράντλεϊ Μπιλ, Κάιρι Ίρβινγκ, Τζόναθαν Άιζακ και Άντριου Ουίγκινς, ενώ πλέον προστέθηκε και το όνομα του Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ.

Ο φόργουορντ των Νάγκετς, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε πρόωρη πενταετή επέκταση συμβολαίου έναντι 207 εκατ. δολαρίων, παραδέχθηκε ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αφού φοβάται τις παρενέργειες του εμβολίου:

«Έχω νοσήσει δύο φορές από κορονοϊό, είδα πώς αντέδρασε το σώμα μου και, αν και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες με το εμβόλιο, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν παρενέργειες. Οπότε δεν αισθάνομαι άνετα να το κάνω.

Η στάση μου σχετικά με το ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο είναι ότι σίγουρα δεν πρέπει να συμβεί αυτό. Πρέπει ο καθένας να αποφασίσει για τον εαυτό του. Αν θες να το κάνεις επειδή αισθάνεσαι ασφαλής και προστατευμένος, προστατεύοντας και τους γύρω σου, τότε να το κάνεις. Αυτό είναι καλό για εσένα. Αν όμως δεν αισθάνεσαι ότι πρέπει να το κάνεις, τότε μην το κάνεις.

Έχω νοσήσει δύο φορές και δεν ξέρω τι θα γίνει στο σώμα μου με το εμβόλιο. Ξέρω όμως πώς θα αντιδράσει το σώμα μου στον κορονοϊό. Δεν θέλω λοιπόν να ρισκάρω κάνοντας κάτι που ίσως επηρεάσει το σώμα μου».

Υπενθυμίζεται ότι το NBA επέβαλλε νέο υγειονομικό πρωτόκολλο 65 σελίδων με πολλούς περιορισμούς και απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους παίκτες, ενώ έχει ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους αθλητές του.