ΝΒΑ: Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο 65 σελίδων με περιορισμούς για τους ανεμβολιάστους

Το NBA εξέδωσε νέο υγειονομικό πρωτόκολλο 65 σελίδων ενόψει της νέας σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει απαγορεύσεις και περιορισμούς για όσους παίκτες έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

ΝΒΑ: Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο 65 σελίδων με περιορισμούς για τους ανεμβολιάστους

Το NBA έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στους παίκτες, μετά από την έντονη αντίδραση της Ένωσης Παικτών. Ωστόσο, προσπαθεί με πείσει με κάθε τρόπο όσους περισσότερους παίκτες γίνεται να εμβολιαστούν ενόψει της έναρξης της σεζόν 2021-22.

Με δεδομένο ότι το 90% των παικτών του NBA έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, η λίγκα εξέδωσε ένα νέο υγειονομικό πρωτόκολλο 65 σελίδων, όπως αποκαλύπτει το "The Athletic", γεμάτο απαγορεύσεις και περιορισμούς για τους περίπου 40 παίκτες που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Μπράντλεϊ Μπιλ, Κάιρι Ίρβινγκ, Τζόναθαν Άιζακ και Άντριου Ουίγκινς.

Ως εκ τούτου, με βάση τους νέους κανονισμούς οι ανεμβολίαστοι παίκτες δεν θα μπορούν να φάνε σε εσωτερικό χώρο με την υπόλοιπη ομάδα. Θα πρέπει, επίσης, να διατηρούν απόσταση 2 μέτρων από τους συμπαίκτες του στις συναντήσεις, ενώ θα έχουν και απομακρυσμένα ντουλαπάκια στα αποδυτήρια από τους εμβολιασμένους παίκτες. Ακόμα, υποχρεούνται να παραμείνουν στο σπίτι τους, πριν τα εντός έδρας ματς, ή στο ξενοδοχείο τους κατά το εκτός έδρας ματς. Αυτός ο περιορισμός δεν αφορά στις υποχρεώσεις με την ομάδα.

Θα απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία σε δημόσιες εκδηλώσεις υψηλού κινδύνου. Ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέπεται να επισκεφθούν εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ και να δίνουν το «παρών» σε συγκεντρώσεις πολλών ατόμων. Φυσικά, από τον εν λόγω περιορισμό εξαιρούνται απαραίτητες δραστηριότητες, όπως το να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και τα ψώνια.

Διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων θα υπάρχει και όσον αφορά στα τεστ. Όσοι παίκτες είναι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, εκτός φυσικά και αν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αντιθέτως, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίσουν ένα αρνητικό τεστ σε ημέρα προπόνησης ή ταξιδιού και δύο σε ημέρα αγώνα. Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αυτό είναι τα ταξίδια στο Τορόντο του Καναδά, όπου όλοι οι παίκτες, ανεξαρτήτως κατάστασης, θα υποβάλλονται σε τεστ.