NBA: Προαιρετικός ο εμβολιασμός στους παίκτες

Το NBA αναμένεται ότι δεν θα ορίσει ως υποχρεωτικό για τους παίκτες να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, καθώς η Ένωση Παικτών δεν θα δεχόταν τον σχετικό όρο.

NBA: Προαιρετικός ο εμβολιασμός στους παίκτες

Το NBA έχει αποφασίσει να μην ορίσει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους παίκτες, αφού ένας τέτοιος όρος δεν θα γινόταν δεκτός από την Ένωση Παικτών.

Αυτή η απόφαση βέβαια έχει πολλές παραμέτρους. Έχει γίνει ήδη γνωστό ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στους εντός έδρας αγώνες των ομάδων τους, ενώ δεν αποκλείεται αυτός ο περιορισμός να ισχύσει σταδιακά και σε άλλες πολιτείες.

Όπως αναφέρει το ESPN, το NBA εξετάζει διάφορους τρόπους για να μην επηρεαστούν οι υποχρεώσεις του πρωταθλήματος από τους μη εμβολιασμένους παίκτες. Για παράδειγμα, έχει προταθεί τα ντουλαπάκια των μη εμβολιασμένων παικτών στα αποδυτήρια να είναι απομακρυσμένα, οι μη εμβολιασμένοι παίκτες να δειπνούν διαφορετικά εστιατόρια, αλλά και να ταξιδεύουν χωριστά από τους εμβολιασμένους.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός τόσο για τους διαιτητές, τους υπαλλήλους του NBA, αλλά και τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν τους αγώνες. Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι περίπου το 85% των παικτών έχουν εμβολιαστεί.