Ολυμπιακός: Σλούκας στα... κάγκελα - Έστειλε «μήνυμα» στη Φενέρμπαχτσε

Σημαντική η εβδομάδα, καθώς ο Κώστας Σλούκας θα μιλήσει με τους Τούρκους.  Έχει στείλει ήδη... μήνυμα στη Φενέρμπαχτσε για την επιθυμία του να αποχωρήσει. Σκοπός το αναίμακτο «διαζύγιο». 

Ολυμπιακός: Σλούκας στα... κάγκελα - Έστειλε «μήνυμα» στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά «μπαμ» του καλοκαιριού με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα. Ένας πρωτοκλασάτος γκαρντ, που αποτέλεσε τον νούμερο ένα μεταγραφικό στόχο της ομάδας από τον περασμένη Μάρτη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έσταζε μέλι για την ποιότητα, τις δυνατότητες, τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του 30χρονου διεθνούς. Ζήτησε τον παίκτη για την ενίσχυση του ρόστερ και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν τα «ρέστα» τους για να ικανοποιήσουν τον προπονητή τους. Είναι γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον αριστερόχειρα σουτέρ για συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών, με συνολικές αποδοχές σε βάθος χρόνου που θα ξεπεράσουν τα 5.000.000 ευρώ.

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση των Αγγελόπουλων στον Μπαρτζώκα για τα γκαρντ

Όλοι χαρούμενοι στον Πειραιά

Μία εξέλιξη από την οποία είναι ιδιαίτερα χαρούμενες όλες οι πλευρές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει τη δυνατότητα να δώσει τα κλειδιά της ομάδας σε έναν γκαρντ που ξέρει, πιστεύει και εμπιστεύεται, έχοντας βιώσει μαζί μία εξαιρετική διετή συνεργασία (2012-2014) στο παρελθόν. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος κερδίζουν τις εντυπώσεις, πραγματοποιώντας μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές που έχουν κάνει την τελευταία δεκαετία, αλλά και μία από τις κορυφαίες της χρονιάς στην Ευρωλίγκα.

Οι παίκτες-σημαίες της ομάδας (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου) είναι χαμογελαστοί τόσο από το γεγονός πως βλέπουν πως ο Ολυμπιακός ενισχύεται όσο και γιατί θα έχουν και πάλι για συμπαίκτη τους έναν φίλο τους, έναν άνθρωπο τον οποίο εκτιμούν και ήθελαν διακαώς να συνεργαστούν και πάλι. Και φυσικά ο φίλαθλος κόσμος των «ερυθρολεύκων», ο οποίος ύστερα από μία ζόρικη διετία, με αρκετές δυσκολίες, απογοητεύσεις και αλλαγές, βλέπει την ομάδα του να βαδίζει και πάλι στον σωστό δρόμο, με κινήσεις εντυπωσιασμού και ουσίας.

Το θέμα συζητήσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Κώστα Σλούκα, λοιπόν, έχει κλείσει με θετικό τρόπο, υπάρχει συμφωνία και οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια. Υπήρξε διαφορά στο οικονομικό στην πρώτη συνάντηση, αλλά στην τελευταία οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι έκαναν τη δική τους υπέρβαση, δείχνοντας έμπρακτα στον αθλητή πως τον θέλουν.

Παρά την όποια παρεξήγηση δημιουργήθηκε το 2015, οι δύο πλευρές έχουν ζήσει μαζί μεγάλες και ένδοξες στιγμές. Φάιναλ φορ, ευρωπαϊκούς τίτλους πρωταθλήματα. Και ο αθλητής φυσικά δεν ξεχνά πως όταν ήταν μικρό παιδί, μόλις 18 ετών, οι πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ πίστεψαν, πόνταραν και επένδυσαν σε εκείνον. Από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη τον έφεραν σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης το 2008, κάνοντας προπονήσεις στο πλευρό των Θοδωρή Παπαλουκά και Νίκολα Βούιτσιτς, υπό το βλέμμα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η μπάλα στα… χέρια του Κώστα για το «διαζύγιο»

Πλέον, η… μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Έλληνα διεθνούς γκαρντ αλλά και του ατζέντη του, οι οποίοι θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά την υπόθεση ώστε ο αθλητής να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε. Το έχουμε τονίσει στο «ΦΩΣ» από τον Μάρτιο πως πρώτο μέλημα του Κώστα Σλούκα ήταν και είναι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και αφού πλέον τα βρήκε με τους «ερυθρόλευκους», θα πρέπει και να αποδεσμευτεί από τους γείτονες. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο τουρκικός σύλλογος συνεχίζει να χρωστά τρεις μήνες στον παίκτη, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι άνθρωποι της Φενέρ τού έχουν ήδη προτείνει μείωση αποδοχών, την οποία και ο αθλητής δεν έχει αποδεχθεί.

Όπως έχουμε τονίσει, η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Η διοίκηση της ομάδας έχει ήδη τονίσει δημόσια πως θα προχωρήσει σε μείωση του μπάτζετ και ο Κώστας Σλούκας θέλει να εκμεταλλευτεί το τάιμινγκ. Βλέπετε, εφόσον έρθει σε οριστική συμφωνία με τους Τούρκους για «διαζύγιο», αυτόματα η Φενέρ θα γλιτώσει από το μπάτζετ της 2.000.000 ευρώ ετησίως, όσα ήταν και τα χρήματα που είχε να λάβει για την ερχόμενη σεζόν ο Έλληνας γκαρντ. Οι Τούρκοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ήδη η πλευρά του παίκτη έχει στείλει μήνυμα στη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε πως επιθυμία του Έλληνα γκαρντ είναι να αποχωρήσει από την ομάδα.

Επειδή οι λεπτομέρειες σε αυτές τις καταστάσεις παίζουν σημαντικό ρόλο, τόσο ο Κώστας Σλούκας όσο και ο ατζέντης του, Παναγιώτης Καπάζογλου, θέλουν να διαχειριστούν το θέμα σωστά. Ούτε θέλουν να προκαλέσουν ούτε και να... αγριέψουν τους Τούρκους. Για μία πενταετία ο Έλληνας γκαρντ ήταν από τους πρωταγωνιστές της Φενέρ, προσέφερε, δεν προκάλεσε (μόνη εξαίρεση το θέμα που δημιουργήθηκε με το πανό με τον Κεμάλ) και η διοίκηση έχει σε εκτίμηση τόσο τον επαγγελματισμό όσο και τον χαρακτήρα του Θεσσαλονικιού γκαρντ.

Υπάρχει η αίσθηση πως, με τις κατάλληλες εξηγήσεις και τα σωστά επιχειρήματα, η Φενέρμπαχτσε δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του. Βλέπετε, δεν είναι τόσο πως ο παίκτης θέλει να πάει στην ΤΣΣΚΑ ή στη Ρεάλ για παράδειγμα, κυνηγώντας τα χρήματα και ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Είναι και το προσωπικό κομμάτι, το γεγονός πως ο Κώστας Σλούκας θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του, την Ελλάδα, και τον Ολυμπιακό, στην ομάδα που τον ανέδειξε. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ Σλούκα και Φενέρ, συζητώντας το μέλλον της συνεργασίας τους.

Ολυμπιακός: Το σκεπτικό του Μπαρτζώκα για τη θέση «3»

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Σλούκα

Ολυμπιακός και Σλούκας: Εδώ αξίζει η υπέρβαση