Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Σλούκα

Το «ΦΩΣ» αναλύει τα δεδομένα και τις εξελίξεις με την υπόθεση του Κώστα Σλούκα, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού, όπως και προτεραιότητα του παίκτη είναι να επιστρέψει στον Πειραιά. 

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Σλούκα

Στο «ΦΩΣ» σας είχαμε αποκαλύψει από το φύλλο της 29ης Μαρτίου, τόσο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, όσο και την επιθυμία του 30χρονου γκαρντ να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Μάλιστα, η εφημερίδα μας είχε κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Ορθάνοιχτη η πόρτα για Σλούκα».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και το σχετικό κείμενο, το οποίο και έκανε αίσθηση. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΦΩΤΟΣ» για την υπόθεση του Κώστα Σλούκα, με την επιθυμία του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον παίκτη, όπως και την διάθεση του αθλητή να "σπάσει" το συμβόλαιο του και να γυρίσει στον Πειραιά, έκανε και τον... γύρο της Ευρώπης. Ακόμη και η περίφημη ισπανική «Marca», την ίδια μέρα, έκανε αναπαραγωγή του ρεπορτάζ του fosonline.gr.

Το «μήνυμα» του Σλούκα και οι λόγοι επιστροφής

Λίγες μέρες μετά, ο Κώστας Σλούκας, με τον τρόπο του, έστειλε... μήνυμα πως είναι όντως διαθέσιμος. H δική του κίνηση τακτικής. Με διακριτικό τρόπο! Σε συνέντευξη του τόνισε πως στο ενδεχόμενο που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποχωρήσει, τότε ναι μεν έχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά τα δεδομένα θα αλλάξουν... Σε όλο αυτό το διάστημα, σας έχουμε τονίσει από την αρχή στο «ΦΩΣ» και στο fosonline.gr πως προτεραιότητα του αριστερόχειρα σουτέρ ήταν, είναι και παραμένει, να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους της επιθυμίας του.

Ολυμπιακός και Σλούκας: Τα κλειδιά στο χέρι - Συνεχίζεται το... ψηστήρι για την επιστροφή του

Η παρουσία του προπονητή Γιώργου Μπαρτζώκα (με τον οποίο είχε και έχουν εξαιρετική σχέση και αμοιβαία εκτίμηση), η βελτίωση στα οικονομικά της ΚΑΕ, ο ξεκάθαρος ρόλος του ηγέτη που θα του δοθεί, η επιθυμία να γίνει ξανά συμπαίκτης με τους (φίλους και πρώην συμπαίκτες του) Σπανούλη-Πρίντεζη-Παπανικολάου που του έκαναν... ψηστήρι τις τελευταίες εβομάδες, αλλά και η διάθεση να γυρίσει στην χώρα του, ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό. Για αυτόν στην Ελλάδα υπήρχε πάντα μόνο ο Ολυμπιακός, η ομάδα που τον ανέδειξε και δεν είναι τυχαίο πως είπε δύο φορές «όχι» στον Παναθηναϊκό στο πρόσφατο παρελθόν. Ο λόγος; Γιατί δεν ήθελε ποτέ να κλείσει την πόρτα των "ερυθρολεύκων".

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Σλούκα

Η φημολογία για ραντεβού με τον μάνατζερ του

Κυκλοφόρησε, λοιπόν, το σενάριο πως ο Κώστας Σλούκας συναντήθηκε με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο στα γραφεία τους στην Arcadia και πως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία. Η πληροφορία διαψεύστηκε κατηγορηματικά τόσο από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, όσο και από τον ατζέντη του παίκτη, Παναγιώτη Καπάζογλου.

Εύλογα, βέβαια, κάποιος θα σκεφτεί πως οι δύο πλευρές δεν θα μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά. Έστω και για το τυπικό του θέματος αυτό θα έπρεπε να πράξουν, ακόμη και αν υπήρχε μεταξύ τους "deal". Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεν είναι ελεύθερος. Τυπικά έχει ακόμη συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε. Φυσικά, όμως, μπορεί και να το "σπάσει" δίνοντας ένα ποσό σαν αποζημίωση, όπως είναι γνωστό. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο παίκτης δεν θέλει να προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Μάνατζερ Σλούκα για συμφωνία με Ολυμπιακό: «Δεν διαπραγματεύεται με καμία ομάδα»

Ας πάμε όμως στο... ζουμί. Οι πληροφορίες μας, οι οποίες βέβαια δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν πως την Πέμπτη (4/6) υπήρξε όντως ραντεβού. Ανάμεσα, όμως, στην διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον Παναγιώτη Καπάζογλου (ο ατζέντης του παίκτη), συζητώντας φυσικά για το ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Σλούκα στην ομάδα. Η πρώτη πρόταση των Πειραιωτών ήταν κοντά στα 5.000.000 ευρώ (4.800.000 ευρώ συγκεκριμένα) για τρία χρόνια. Παρουσιάστηκε απόσταση, αλλά ήταν δεδομένο πως στο επόμενο ραντεβού οι "ερυθρόλευκοι" θα ανέβαιναν.

Ολυμπιακός και Σλούκας: Εδώ αξίζει η υπέρβαση

Η υπέρβαση που έπρεπε να γίνει

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός ανέβασε την προσφορά του πάνω από τα 5.000.000 ευρώ, για συμβόλαιο τριών ετών, πλησιάζοντας στα "θέλω" του Κώστα Σλούκα. Οι Αγγελόπουλοι, λοιπόν, δείχνουν έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση, για έναν μπασκετμπολίστα που το αξίζει. Στο "ΦΩΣ" πρόσφατα σας είχαμε τονίσει τα εξής στο άρθρο «Εδώ αξίζει η υπέρβαση»:

«Κουμάντο δεν θα κάνουμε στην τσέπη κανενός, αλλά άποψή μας είναι πως εδώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, επιβάλλεται να κάνουν τη δική τους υπέρβαση, δίχως εγωισμούς, χωρίς... παιχνίδια, κοιτώντας το καλό και το μέλλον της ομάδας. Ο Κώστας Σλούκας είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας της γενιάς του στην Ελλάδα, ο παίκτης που εξελίχθηκε και προόδευσε περισσότερο από όλους από την περίφημη φουρνιά του.

Ποτέ δεν επαναπαύθηκε, ποτέ δεν... άραξε σε αυτά που έκανε στο παρελθόν. Αντιθέτως, δούλεψε, βελτιώθηκε, έγινε καλύτερος και πλέον χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε πως πέρσι βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague.

Με τη συγκεκριμένη μεταγραφή οι Πειραιώτες όχι μόνο θα ενισχυθούν με ποιότητα στο ρόστερ τους, αλλά θα κερδίσουν και τις εντυπώσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι, πραγματοποιώντας μία κίνηση που θα τονώσει την ψυχολογία αλλά και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου τους.

Μία μεταγραφή που θα κάνει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει παράλληλα τον ηγέτη της νέας εποχής, που θα πάρει την... σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη. Ή τώρα ή ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Κώστα Σλούκα. Και εδώ αξίζει, επιβάλλεται και πρέπει να γίνει η υπέρβαση. Εκτός αν ορισμένοι πιστεύουν πως η νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ έχει αντίστοιχο παίκτη...»

Κοντά σε συμφωνία

Οι δύο πλευρές, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Άλλωστε, το τονίζουμε, ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, όπως ήταν για παράδειγμα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αν ήταν ελεύθερος ο Κώστας Σλούκας ίσως και να είχε... ανακοινωθεί.

Οι Πειραιώτες καλά κάνουν και διαψεύδουν τα περί οριστικής συμφωνίας, όπως σωστά πράττει και η πλευρά του παίκτη. Δεν μπορούν όμως να... διαψεύσουν την διάχυτη αισιοδοξία που έχουν για αίσιο τέλος στην υπόθεση, τα χαμόγελα στα «ερυθρόλευκα» χείλη για την εξέλιξη της υπόθεσης, ούτε και την μεγάλη επιθυμία του Κώστα Σλούκα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Υπομονή λοιπόν και τα συμπεράσματα δικά σας...