Ολυμπιακός και Σλούκας: Εδώ αξίζει η υπέρβαση

Δεν θα κάνουμε κουμάντο στην τσέπη κανενός, αλλά αν υπάρχει ένας Έλληνας παίκτης που οι Αγγελόπουλοι αξίζει και πρέπει να κάνουν την υπέρβαση, είναι αδιαμφισβήτητα ο Κώστας Σλούκας. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός και Σλούκας: Εδώ αξίζει η υπέρβαση

Οι συζητήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην πλευρά του Κώστα Σλούκα έχουν... παγώσει τις τελευταίες μέρες. Ο παίκτης έχει πρώτα να τακτοποιήσει το συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε και εκεί έχει στρέψει την προσοχή του. Η τουρκική ομάδα έχει ενημερώσει πως θα υπάρξει μείωση του μπάτζετ και έχει τονίσει πως θα επιδιώξει την αναπροσαρμογή των συμβολαίων με τους παίκτες της, έχοντας τη διάθεση να μειώσει τα κασέ των αθλητών της.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεν έχει τη διάθεση να ρίξει τις αποδοχές του, ξέρει πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι στην πόρτα της εξόδου, ενώ είναι και ενοχλημένος από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 χρωστάει τουλάχιστον τέσσερις μήνες στους μπασκετμπολίστες, με τους αθλητές να πιέζουν καταστάσεις ώστε να πάρουν τα λεφτά τους.

Το κλίμα στην ομάδα είναι τεταμένο, υπάρχουν κόντρες και ο κάθε παίκτης, πλέον, κοιτάζει είτε πώς θα λάβει τα χρήματά του είτε τον τρόπο να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τη Φενέρ. Σε αυτήν τη λίστα βρίσκεται και ο 30χρονος Έλληνας διεθνής γκαρντ, ο οποίος σύμφωνα με το χαρτί που είχε υπογράψει έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει, δίνοντας ένα ποσό ως αποζημίωση στην τουρκική ομάδα.

Έρχεται και με λιγότερα στον Ολυμπιακό

Από εκεί και πέρα, στο μεγάλο λιμάνι τηρούν στάση αναμονής και έχουν αφήσει προς το παρόν το θέμα του Κώστα Σλούκα. Έχουν κάνει την πρότασή τους στον εκπρόσωπο του Έλληνα γκαρντ, η οποία σίγουρα υστερεί σε σχέση με το ενδιαφέρον από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, αλλά θα υπάρξει και νέος κύκλος συζητήσεων.

Ο αριστερόχειρας σουτέρ σκέφτεται περισσότερο ζεστά από ποτέ την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά περιμένει και από τον Ολυμπιακό να ανέβει περισσότερο όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Αντιλαμβάνεται και ξέρει πως δεν μπορεί το «ερυθρόλευκο» μπάτζετ να ανταγωνιστεί τις προτάσεις Ισπανών και Ρώσων, αλλά περιμένει τουλάχιστον να μειωθεί κάπως η διαφορά για να πει το «ναι».

Το έχουμε τονίσει πως είναι πρόθυμος να επιστρέψει στον Πειραιά και με λιγότερα από τα όσα του δίνουν στο εξωτερικό, αρκεί να του γίνει μία αξιόλογη προσφορά, σύμφωνα με την αξία του. Δείχνει πάντως να έχει πειστεί τόσο για τον ρόλο που θέλει να του δώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και από τη διάθεση της διοίκησης να δημιουργήσει μία περισσότερο ανταγωνιστική ομάδα.

Αξίζει την υπέρβαση, ποτέ δεν επαναπαύθηκε

Κουμάντο δεν θα κάνουμε στην τσέπη κανενός, αλλά άποψή μας είναι πως εδώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, επιβάλλεται να κάνουν τη δική της υπέρβαση, δίχως εγωισμούς, χωρίς... παιχνίδια, κοιτώντας το καλό και το μέλλον της ομάδας. Ο Κώστας Σλούκας είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας της γενιάς του στην Ελλάδα, ο παίκτης που εξελίχθηκε και προόδευσε περισσότερο από όλους από την περίφημη φουρνιά του.

Ποτέ δεν επαναπαύθηκε, ποτέ δεν... άραξε σε αυτά που έκανε στο παρελθόν. Αντιθέτως, δούλεψε, βελτιώθηκε, έγινε καλύτερος και πλέον χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε πως πέρσι βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague.

Με τη συγκεκριμένη μεταγραφή οι Πειραιώτες όχι μόνο θα ενισχυθούν με ποιότητα στο ρόστερ τους, αλλά θα κερδίσουν και τις εντυπώσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι, πραγματοποιώντας μία κίνηση που θα τονώσει την ψυχολογία αλλά και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου τους.

Μία μεταγραφή που θα κάνει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει παράλληλα τον ηγέτη της νέας εποχής, που θα πάρει την... σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη. Ή τώρα ή ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Κώστα Σλούκα. Και εδώ αξίζει, επιβάλλεται και πρέπει να γίνει η υπέρβαση. Εκτός αν ορισμένοι πιστεύουν πως η νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ έχει αντίστοιχο παίκτη...