Ολυμπιακός: Η υπόσχεση των Αγγελόπουλων στον Μπαρτζώκα για τα γκαρντ

O Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε από τους Αγγελόπουλους γκαρντ από το πρώτο ράφι και οι πρόεδροι του το υποσχέθηκαν. Ο Σλούκας και η κίνηση για Καλάθη, δείγμα των διαθέσεών τους. 

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση των Αγγελόπουλων στον Μπαρτζώκα για τα γκαρντ

Πρίν λίγες μέρες, στον Ολυμπιακό επιχείρησαν να κάνουν το μεγάλο κόλπο της χρονιάς. Ποιο ήταν αυτό; Να κάνουν δικό τους τόσο τον Κώστα Σλούκα, όσο και τον Νικ Καλάθη! Μάλιστα, είχαν επικοινωνία και με τον ατζέντη του παίκτη, Παναγιώτη Καπάζογλου, ενημερώνοντάς τον για τις προθέσεις τους. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ενημερώθηκε για την πρόταση των "ερυθρολεύκων". Η προσφορά ήταν άκρως θελκτική (πάνω από 5.000.000 ευρώ για τρία χρόνια), ο παίκτης τη σκέφτηκε σοβαρά, εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά στο τέλος... έκανε πίσω.

Ευχαρίστησε τους Πειραιώτες για το ενδιαφέρον, αλλά ενημέρωσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως δεν θα κάνει πράξη το μεγάλο βήμα. Βλέπετε, δεν ήθελε να μπει και στο στόχαστρο του "τριφυλλιού" και να βιώσει στιγμές έντασης και μίσους (Σπανούλης, Παπαπέτρου). Ήδη εισέπραξε ανησυχητικά μηνύματα όταν κυκλοφόρησε το σενάριο μεταγραφής του στους "ερυθρόλευκους".

Ο Νικ Καλάθης, λοιπόν, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση που του έχει κάνει η Μπαρτσελόνα και θα συνεχίσει στη Βαρκελώνη την καριέρα του. Αυτό άλλωστε ήταν το πιθανότερο σενάριο, αλλά οι Αγγελόπουλοι προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να κάνουν την έκπληξη και πιστέψτε μας έφτασαν κοντά στο να το κάνουν πράξη. Δείγμα των προθέσεων, αλλά και των διαθέσεών τους να ενισχύσουν το ρόστερ του Ολυμπιακού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η υπόσχεση στον προπονητή

Όταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έπεισαν τον περασμένο Γενάρη τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επιστρέψει στον Πειραιά, του ξεκαθάρισαν πως θα του δώσουν τα... κλειδιά της ομάδας στο χέρι, για να φτιάξει όπως ονειρεύεται τον Ολυμπιακό της νέας εποχής. Παράλληλα, του επεσήμαναν πως έχουν το όραμα να δουν τους "ερυθρόλευκους" να πρωταγωνιστούν και πάλι, τονίζοντάς του πως τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο και το ερχόμενο καλοκαίρι, θα επιχειρήσουν να ενισχύσουν το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έπιασαν δουλειά από νωρίς για να κάνουν πράξη τα "θέλω" του Γιώργου Μπαρτζώκα, δείχνοντάς του έμπρακτα στήριξη και εμπιστοσύνη. Ήθελε ο κόουτς μέσα στον χειμώνα σέντερ με αθλητικότητα για να ενισχύσει την φροντ-λάιν των Πειραιωτών; Προχώρησαν σε συμφωνία με τον Οκτάβιους Έλις, αποκτώντας τον από τον Προμηθέα. Ήθελε στην ομάδα τον (άσημο) Σακίλ ΜακΚίσικ, για τον οποίο εγγυόταν πως θα εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερη χρήσιμο αθλητή για τον Ολυμπιακό; Το έκαναν πράξη!

Και φυσικά αυτή η αμοιβαία σχέση στήριξης και εμπιστοσύνης όλο και δυναμώνει, όταν και οι Αγγελόπουλοι βλέπουν πως τόσο ο Έλις, όσο και ο ΜακΚίσικ, εξελίχθηκαν σε καλούς παίκτες, σε εύστοχες επιλογές. Βέβαια, ξέρουν καλά τι... μάτι έχει ο κόουτς, καθώς εκείνος έφερε στην ομάδα τους Μπράιαν Ντάνστον, Οθέλο Χάντερ και Ματ Λοτζέσκι, οι οποίοι διέπρεψαν όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στη συνέχεια της καριέρας τους στην Ευρώπη.

Ο Μπαρτζώκας ζήτησε δύο πρωτοκλασάτα γκαρντ

Όμως, όσο σημαντικά και πολύτιμα και αν είναι τα εκάστοτε «λαβράκια», η ομάδα δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει μόνο με αυτά. Χρειάζεται και πρωτοκλασάτους παίκτες, έμπειρους, με ηγετικά στοιχεία, με νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή. Προφανώς και υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες όπως οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, μπασκετμπολίστες-σημαίες για τον σύλλογο, αλλά αμφότεροι βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, σε συζήτηση που είχε με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, είχε επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ με δύο γκαρντ από το πρώτο ράφι. Τόσο γιατί αυτή είναι η πιο κομβική θέση στο σύγχρονο μπάσκετ, όσο και επειδή εκεί έκρινε πως υπάρχει αδυναμία στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Εκεί ήταν φέτος η αχίλλειος πτέρνα. Η ομάδα έφτασε στο σημείο να παίζει με Τσέρι-Μπάλντγουϊν κόντρα σε Λάρκιν-Μίτσιτς (Εφές), Ντιλέινι-Χίγκινς (Μπαρτσελόνα) και Γιουλ-Καμπάτσο (Ρεάλ). Η διαφορά ποιότητας χαώδης.

Ζήτησε, λοιπόν, τουλάχιστον έναν πρωτοκλασάτο πλέι-μέικερ με έφεση σε σκορ και δημιουργία, ο οποίος θα μπορέσει να ηγηθεί της προσπάθειας. Και αν δεν είναι εφικτό να αποκτηθούν δύο τοπ-επιπέδου, τότε ο δεύτερος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αξιόλογος. Τύπου Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, όπως υπάρχει στη λίστα ή σαν την περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ (της Ζαλγκίρις) που προτάθηκε στους "ερυθρόλευκους".

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος του υποσχέθηκαν πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να έχει τα γκαρντ που θέλει και το δείχνουν στην πράξη. Ποιο ήταν το πρώτο όνομα που ζήτησε; Τον Κώστα Σλούκα! Και οι πρόεδροι ανέλαβαν δράση...

Η "λατρεία" του κόουτς για τον Σλούκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Κώστα Σλούκα. Από την περίοδο που συνεργάστηκαν μαζί στον Ολυμπιακό (2012-2014) είχε ξεχωρίσει το ταλέντο, την προοπτική, τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του Έλληνα γκαρντ. Δεν είναι τυχαίο που επί ημερών του ο νεαρός τότε πλέι-μέικερ πήρε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (σε σχέση με εκείνον που είχε με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς), βρίσκοντας ξεκάθαρο ρόλο στο ροτέισον.

Παράλληλα, στις μέρες που δεν... πατούσε καλά στο παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν δίσταζε να κρατά τον αρχηγό στον πάγκο και να εμπιστεύεται την ποιότητα του αριστερόχειρα σουτέρ. Δεν ήταν τυχαία και η πρόσφατη ατάκα του Έλληνα κόουτς για τον Κώστα Σλούκα: «Αν είχα την ευκαιρία να πάρω τον Κώστα Σλούκα, θα τον έπαιρνα με κλειστά τα μάτια! Αν είχα και πολλά λεφτά στα χέρια μου στο μπάτζετ, και πάλι θα τα έδινα για εκείνον, όσα και να αξίζει». Δείγμα της εκτίμησης που έχει για εκείνον.

Οι λόγοι που θέλει να επιστρέψει

Στην περίοδο της πανδημίας, λοιπόν, γνωρίζοντας πως ο Κώστας Σλούκας έχει την δυνατότητα να αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε, παρατηρώντας και τα προβλήματα που έχει ο τουρκικός σύλλογος, ο Ολυμπιακός... χτύπησε την πόρτα του 30χρονου διεθνή γκαρντ. Του έστειλε... μήνυμα πως αν θελήσει να φύγει από την Κωνσταντινούπολη, η πόρτα στο ΣΕΦ παραμένει ανοιχτή για εκείνον.

Η επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι, στην ομάδα που τον ανέδειξε υπήρχε πάντα στο μυαλό του Κώστα Σλούκα. Τώρα, όμως, έβαλε κάτω τα δεδομένα και έκρινε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή. Αντιλήφθηκε πως η Φενέρμπαχτσε μπαίνει σε ένα μεταβατικό στάδιο και παράλληλα εμπέδωσε πως έχουν αλλάξει πράγματα προς το καλύτερο στον Πειραιά.

Το περιβάλλον είναι περισσότερο θελκτικό, σε σχέση με πέρσι. Πρώτον, η έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ένας προπονητής που έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Δεύτερον, η δεδομένη βελτίωση στα οικονομικά της ΚΑΕ που πλέον προσφέρει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Τρίτον, το... ψηστήρι που δέχτηκε από τους (καλούς φίλους και πρώην συμπαίκτες του) Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σπανούλη, οι οποίοι θέλουν να παίξουν και πάλι όλοι μαζί.

Τέταρτον, ύστερα από πέντε χρόνια στο εξωτερικό, αισθάνθηκε πως ήρθε η ώρα να γυρίσει στην Ελλάδα και στην χώρα μας το μόνο χρώμα που έβλεπε ήταν πάντα "ερυθρόλευκο". Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως είπε τρεις φορές "όχι" στον Παναθηναϊκό. Πολύ απλά γιατί ποτέ δεν ήθελε να κλείσει την πόρτα του Ολυμπιακού. Επίσης, του ξεκαθαρίστηκε πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, όπως και την διάθεση που υπάρχει ώστε να παρουσιαστεί ένα σύνολο περισσότερο ανταγωνιστικό. Όλα αυτά τον έκαναν να αισθανθεί πως τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για επιστροφή στο... σπίτι.

Τα χαμόγελα δεν... διαψεύδονται

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον ατζέντη του 30χρονου γκαρντ, Παναγιώτη Καπάζογλου, ανέβασε την προσφορά τους στον παίκτη, η οποία ξεπέρασε τα 5.000.000 ευρώ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως και οι δύο πλευρές αποχώρησαν με χαμόγελα από τη συνάντηση.

Στη συνέχεια, όμως, τόσο οι "ερυθρόλευκοι", όσο και ο μάνατζερ, διέψευσαν την όποια φημολογία. Και σωστά πράττουν, καθώς ο αθλητής (έστω τυπικά) έχει ακόμη συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε και δεν θέλει να προκαλέσει.

Δεν μπορούν όμως να μας διαψεύσουν την διάχυτη αισιοδοξία που υπάρχει στο μεγάλο λιμάνι πως ο Έλληνας γκαρντ είναι μία... ανάσα από την επιστροφή του στο ΣΕΦ, ούτε και την μεγάλη επιθυμία του Κώστα Σλούκα να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα. Υπομονή και όλα δείχνουν πως θα γίνει πράξη η μεγάλη επιστροφή του 30χρονου γκαρντ στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που τον ανέδειξε. Πως το είχε πει όταν αποχώρησε: «Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν»