Ολυμπιακός: Το σκεπτικό του Μπαρτζώκα για τη θέση «3»

Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, συν τη βοήθεια του Σακίλ Μακ Κίσικ.  Έτσι θα καλυφθεί η θέση «3» για τη νέα σεζόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα

Ολυμπιακός: Το σκεπτικό του Μπαρτζώκα για τη θέση «3»

Γράφτηκε στο εξωτερικό από τον Απρίλιο πως ο Ολυμπιακός εξέτασε την περίπτωση του Αυστραλού γκαρντ/φόργουορντ Ράιαν Μπρόκχοφ. Ένας παίκτης που κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, καθώς αποδεσμεύτηκε στο ΝΒΑ από τους Ντάλας Μάβερικς. Ένας αθλητής που γνωρίζει αρκετά καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς συνεργάστηκαν μαζί τη σεζόν 2015-16, φτάνοντας με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν έως το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Καλός παίκτης, με αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, με το κασέ του να κυμαίνεται κοντά στο 1.000.000 ευρώ. Είναι αλήθεια πως οι Πειραιώτες κοίταξαν την περίπτωσή του, αλλά δεν πρόκειται να κινηθούν για την απόκτησή του, ούτε και για άλλον σμολ φόργουορντ. Οι «ερυθρόλευκοι» αυτήν τη στιγμή (εκτός αν αλλάξει κάτι στην πορεία) θα προχωρήσουν στη θέση «3» με την εξής φιλοσοφία.

Παπανικολάου: O βασικός του σμολ-φόργουορντ

Ο βασικός σμολ φόργουορντ της ομάδας θα είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Έχει φέτος το +1 στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες θα ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί τους, καθώς εκείνοι έχουν την οψιόν. Οι Αγγελόπουλοι τον θεωρούν δικό τους παιδί, ενώ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε μεγάλη εκτίμηση το ταλέντο και τις ικανότητές του.

Φέτος στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε σε 26 ματς, έχοντας μέσον όρο 8,5 πόντους (40/66 δίποντα-60,6%, 36/92 τρίποντα-39,1%, 34/48 βολές-70,8%), 3,6 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,4 κλέψιμο, σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής. Κορυφαία του εμφάνιση η γεμάτη του απόδοση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ (19 πόντοι, 4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ).

Δεν είναι μικρό παιδί πλέον. Στα τέλη Ιούλη γίνεται και εκείνος 30 ετών και στο μεγάλο λιμάνι θα περιμένουν από εκείνον να κάνει το βήμα μπροστά, δείχνοντας σε μεγαλύτερο βαθμό τα ηγετικά του προσόντα. Η επιρροή του στην ομάδα σε άμυνα και επίθεση αλλά και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, συμπαρασύροντας και τους συμπαίκτες του, είναι πράγματα που θα περιμένει από εκείνον ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Φέτος βελτίωσε και το περιφερειακό του σουτ, το οποίο και το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός στην ερχόμενη σεζόν.

Κεφάλαιο Χαραλαμπόπουλος

Πίσω από τον Κώστα Παπανικολάου θα υπάρχει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ένα παιδί που χαρακτηρίστηκε ως ο επόμενος μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας, αλλά που στην πορεία δεν αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις. Όχι μόνο λόγω τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν, αλλά και από θέμα νοοτροπίας. Κάπου χαλάρωσε, επαναπαύθηκε, με αποτέλεσμα να μη δείξει την επιθυμητή εξέλιξη.

Ο Ολυμπιακός πέρσι, όμως, του έδωσε μία... σανίδα σωτηρίας. Τον έφερε στην ομάδα και του έδωσε τη δυνατότητα να... αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Πήγε στον Ιωνικό με τη μορφή δανεισμού και έδειξε θετικά στοιχεία. Εξελίχθηκε σε εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας της Νίκαιας, έχοντας μέσον όρο 11,7 πόντους και 4,8 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής και η αγωνιστική άνοδος που επέδειξε τον επανέφερε στο μεγάλο λιμάνι.

Στάθηκε άτυχος, όμως, καθώς τραυματίστηκε (βαρύ διάστρεμμα), αλλά φέτος είναι ένα κομβικό καλοκαίρι για εκείνον. Θα λάβει κανονικά μέρος στην προετοιμασία της ομάδας, θα δουλέψει εντατικά το κορμί του και θα επιδιώξει να εξελίξει και να βελτιώσει το παιχνίδι του, ώστε στην ερχόμενη σεζόν να επιδιώξει να πραγματοποιήσει τη δική του αγωνιστική εκτόξευση, δείχνοντας σε όλους πως διαθέτει το ταλέντο, την προοπτική και τις ικανότητες να πρωταγωνιστήσει. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιστεύει σε εκείνον και θα του δώσει ευκαιρίες.

Ο... άερινος Μακ Κίσικ

Στη θέση «3», επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μπορεί να αγωνιστεί και ο Σακίλ Μακ Κίσικ. Το νέο... λαβράκι του Έλληνα κόουτς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βέβαια, τον έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο στη θέση «2», αλλά ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ (όταν χρειαστεί) μπορεί να παίξει με άνεση και ως σμολ φόργουορντ. Έχει διεισδυτικότητα για να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, διαθέτει αθλητικά προσόντα και είναι ικανός σε άμυνα και επίθεση.

Ακόμη και ο Σάσα Βεζένκοφ, στο ενδεχόμενο που παραμείνει, μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη θέση. Υπάρχουν λύσεις, λοιπόν, για τον ρόλο του σμολ φόργουορντ και στον Πειραιά σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δημιουργήσουν συμφόρηση στους φόργουορντ, όπως συνέβη πέρσι.