Ολυμπιακός και Σλούκας: Τα κλειδιά στο χέρι - Συνεχίζεται το... ψηστήρι για την επιστροφή του

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το... ψηστήρι για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα. Σκέφτεται σοβαρότερα από ποτέ να γυρίσει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον λατρεύει και το «ερυθρόλευκο» πεπρωμένο του.

 
Ολυμπιακός και Σλούκας: Τα κλειδιά στο χέρι - Συνεχίζεται το... ψηστήρι για την επιστροφή του

Γίνονται κινήσεις σιγά σιγά στην Ευρώπη, υπάρχουν εξελίξεις και τα «πιόνια» έχουν αρχίσει να κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Ολυμπιακός έχει βασική προτεραιότητά του την ενίσχυση του ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν με τουλάχιστον έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ και φυσικά και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι, για τον οποίο έκανε διερευνητική επαφή η ομάδα του Πειραιά, ναι μεν αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, αλλά έχει κάνει γερό μπάσιμο για την απόκτησή του η Αρμάνι Μιλάνο. Όλα δείχνουν πως από τη νέα σεζόν θα βρεθεί στο ρόστερ της ομάδας του Χρήστου Σταυρόπουλου, παίζοντας δίπλα στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός... Παναθηναϊκού, ορισμένοι θέλησαν να εμπλέξουν την ομάδα του Πειραιά (για τους δικούς τους λόγους), αλλά αυτό που μπορούμε να μεταφέρουμε είναι πως στο μεγάλο λιμάνι δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη του «τριφυλλιού».

Όλοι τον θέλουν στον Ολυμπιακό!

Σπουδαίοι γκαρντ και οι δύο παίκτες που αναφέραμε, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τα μάτια του εδώ και αρκετό καιρό στραμμένα, ως πρώτη λύση, στον Κώστα Σλούκα. Την οικονομική του υπέρβαση εκεί θα επιχειρήσει να την κάνει. Αυτός είναι ο νούμερο ένας στόχος, αυτός είναι ο «εκλεκτός».

Τον θέλει η διοίκηση, πίνει... νερό στο όνομά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας και φυσικά τον λατρεύουν οι καλοί φίλοι και πρώην συμπαίκτες του στον Πειραιά (Παπανικολάου, Πρίντεζης, Σπανούλης), οι οποίοι και συνεχίζουν στο μεγάλο λιμάνι. Αυτό που μπορούμε να σας μεταφέρουμε είναι πως οι Πειραιώτες βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί του και συνεχίζουν το... ψηστήρι στον 30χρονο Έλληνα διεθνή, προσπαθώντας να τον πείσουν να επιστρέψει στο ΣΕΦ. Και να είστε σίγουροι πως ο παίκτης σκέφτεται περισσότερο σοβαρά από ποτέ (σε σχέση με το 2017 και το 2019) το να γυρίσει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Γι’ αυτό δεν ήρθε πέρσι στον Πειραιά

Θα πείτε ορισμένοι «γιατί δεν το έκανε πέρσι;». Το περασμένο καλοκαίρι ο Κώστας Σλούκας είχε στο μυαλό του την επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι, αλλά υπήρχαν τρεις βασικοί λόγοι που τον έκαναν να είναι συγκρατημένος. Κατ’ αρχάς, είχε μεγάλους ενδοιασμούς για την οικονομική συνέπεια της διοίκησης. Δεύτερον, με όλα αυτά που έβλεπε και άκουγε, δεν τον ενθουσίαζε να συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Τρίτον, αναρωτιόταν αν ο Ολυμπιακός θα είχε ρόστερ το οποίο θα ήταν τουλάχιστον ανταγωνιστικό για να έχει δεδομένη την οκτάδα και να παλέψει για την πρώτη τετράδα. Για το τελευταίο δεν είχε και άδικο! Οι «ερυθρόλευκοι», μέχρι και πριν από τη διακοπή στην Ευρωλίγκα λόγω κορονοϊού, ήταν και είναι εκτός πλέι οφ, παλεύοντας με νύχια και με δόντια να μπουν σε αυτή. Επίσης, κάτι ακόμη. Δεν τον ενθουσίασε και η ιδέα να παίζει μόνον Ευρωλίγκα, αλλά αυτό είναι το τελευταίο. Τα τρία πρώτα τον... άγχωναν.

Κοινό μυστικό πως φεύγει ο Ομπράντοβιτς

Θα σχολιάσετε κάποιοι «και η Φενέρμπαχτσε χάλια τα έχει πάει φέτος». Ναι, αλλά είχε μεγάλο μπάτζετ, παίκτες πρώτης γραμμής (έκανε μεταγραφή τον Ντε Κολό και οι Πειραιώτες πήγαν με Μπάλντγουιν - Τσέρι στους γκαρντ...) και μία ομάδα που πηγαίνει κάθε χρονιά φάιναλ φορ από το 2015 και μετά.

Η αγωνιστική της πτώση οφείλεται όχι μόνο σε αγωνιστικούς, αλλά και σε εξωαγωνιστικούς λόγους. Υπήρχαν καθυστερήσεις στους μισθούς, τσακωμοί και όλα αυτά επηρέασαν την τουρκική ομάδα. Το μόνο πράγμα που κρατά τον Κώστα Σλούκα στη Φενέρ είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά είναι κοινό μυστικό πως ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος μένει ελεύθερος, θα αποχωρήσει! Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου Αλί Κοτς σε χθεσινές δηλώσεις του γνωστοποίησε πως ο σύλλογος θα προχωρήσει σε πολύ σημαντικές μειώσεις σε κάθε τμήμα του...

Ο Σλούκας βλέπει πως έρχεται τέλος εποχής στη Φενέρμπαχτσε

Ναι, ο Κώστας Σλούκας δεν είναι ελεύθερος. Έχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του πως μπορεί να φύγει από την ομάδα (και φέτος), δίνοντας ένα μικρό ποσό ως αποζημίωση. Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, τα πάντα εξαρτώνται από τον Έλληνα γκαρντ. Αντιλαμβάνεται πως ο τουρκικός σύλλογος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, μαθαίνει πως έρχονται γερές μειώσεις στο μπάτζετ, είδε φέτος την ομάδα του να βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση, βλέπει πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι έτοιμος να αποχωρήσει, ενώ ας μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας.

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Ναι, ο Έλληνας γκαρντ λατρεύτηκε από τους Τούρκους φιλάθλους, αλλά υπάρχουν αρκετοί που δυσαρεστήθηκαν με το περίφημο περιστατικό με το πανό του Κεμάλ, το οποίο ο αριστερόχειρας σουτέρ δεν θέλησε να κρατήσει. Όλοι αυτοί οι λόγοι, λοιπόν, τον έχουν κάνει να αισθάνεται πως έρχεται ένα... τέλος εποχής στη Φενέρ, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για εκείνον!

Προτεραιότητα ο Ολυμπιακός και έχει τους λόγους του!

Το ρεπορτάζ μας αναφέρει πως στο μυαλό του Κώστα Σλούκα, εφόσον αποφασίσει να αποχωρήσει οριστικά από τη Φενέρμπαχτσε (το πιθανότερο σενάριο), προτεραιότητα έχει ο Ολυμπιακός! Για αρκετούς λόγους. Γιατί ύστερα από πέντε χρόνια στο εξωτερικό θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Επειδή υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα του Πειραιά, τόσο γιατί εκείνη τον ανέδειξε όσο και γιατί έχει ζήσει μεγάλες στιγμές μαζί της. Τίτλους, πρωταθλήματα, φάιναλ φορ.

Παράλληλα, έχει σε τεράστια εκτίμηση τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον οποίο είχαν εξαιρετική διετή (2012-2014) συνεργασία, ενώ στο ρόστερ βρίσκονται και τα φιλαράκια του! Έχει μεγαλώσει μπασκετικά μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου, έχει στενή φιλία με τον Γιώργο Πρίντεζη, ήταν συγκάτοικός του και παραμένει είδωλό του ο Βασίλης Σπανούλης. Εκεί παραμένουν άνθρωποι που ξέρει, εκτιμά και εμπιστεύεται. Επίσης, είναι ενήμερος πως η πειραϊκή ΚΑΕ προσφέρει και πάλι οικονομική φερεγγυότητα, ούσα απόλυτα συνεπής και σωστή στις υποχρεώσεις της.

Οι άλλοι… μνηστήρες και το πεπρωμένο του!

Βέβαια, ο Κώστας Σλούκας είναι ένα σοβαρό παιδί, διανύει την πιο ώριμη φάση της καριέρας του και θέλει πάντα να κάνει προσεκτικές κινήσεις, δίχως βιασύνη. Ξέρει πως πέρα από τον Ολυμπιακό βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο τόσο της Ρεάλ όσο και της ΤΣΣΚΑ που παρακολουθεί την περίπτωσή του. Αυτές οι δύο ομάδες εύκολα ή δύσκολα έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βρίσκονται πάντα σε φάιναλ φορ, ενώ φημίζονται και για τις υψηλές αμοιβές που μπορούν να προσφέρουν.

Η ομάδα του Πειραιά, όμως, θα έχει τον πρώτο λόγο, εφόσον αφήσει την Τουρκία. Αίσθησή μας πως ο Έλληνας γκαρντ θα είναι πρόθυμος να έρθει και με ελαφρώς λιγότερα χρήματα από αυτά που θα βρει στο εξωτερικό, αρκεί να πειστεί πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν από τη νέα σεζόν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, στοχεύοντας ψηλά στην Ευρώπη. Δεν... αγχώνεται για τον ρόλο που ενδεχομένως να έχει στην ομάδα. Ξέρει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα του δώσει τα… κλειδιά στο χέρι για να γίνει ο ηγέτης της νέας εποχής στο μεγάλο λιμάνι, να ακολουθήσει δηλαδή το πεπρωμένο του με το να γίνει ο «επόμενος Σπανούλης».