Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Σλούκα

Το «ΦΩΣ» καταγράφει την πραγματικότητα στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Έλληνα γκαρντ και τα προτερήματα που έχει για να πάρει την υπογραφή του Κώστα Σλούκα. 

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Σλούκα

Δεν χρειάζεται να υπάρχει βιασύνη στο θέμα του Κώστα Σλούκα. Είναι λογικό και κατανοητό να υπάρχει ανυπομονησία από τον κόσμο, είναι δεδομένο πως η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων της ομάδας επιθυμεί να δει τον 30χρονο γκαρντ ξανά στα ερυθρόλευκα, αλλά ο παίκτης δεν είναι ούτε κοντά ούτε και μακριά από το μεγάλο λιμάνι. Δημιουργούνται πολλές φήμες και σενάρια, με στόχο τη διαμόρφωση εντυπώσεων, οπότε ας αναλύσουμε στο «ΦΩΣ» τα δεδομένα.

Στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού

Κατ’ αρχάς, είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει στην κορυφή της λίστας του το όνομα του Κώστα Σλούκα. Ψάχνει για πρωτοκλασάτο γκαρντ, το ρόστερ της ομάδας «διψά» για «άσο» με έφεση σε σκορ και δημιουργία, ο Θεσσαλονικιός διαθέτει τα απαραίτητα αγωνιστικά στοιχεία, έχει παρελθόν στην ομάδα και είναι ο «εκλεκτός» για τον συγκεκριμένο ρόλο. Γι’ αυτόν τον λόγο (πρώτοι-πρώτοι) και σε περασμένο φύλλο της εφημερίδας μας σάς είχαμε τονίσει στο πρωτοσέλιδο πως είναι «Ορθάνοιχτη η πόρτα» επιστροφής του παίκτη στον Πειραιά, αποκαλύπτοντας το υπαρκτό και «ζεστό» ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τη μεταγραφή του αθλητή.

Ολυμπιακός: Ορθάνοιχτη η πόρτα για Σλούκα

Μπαρτζώκας: Με... κλειστά μάτια

Υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Μπαρτζώκα, για να συνεργαστούν και πάλι οι δύο πλευρές. Άλλωστε, δεν ήταν καθόλου τυχαία η ατάκα που είχε κάνει για τον αριστερόχειρα πλέι μέικερ σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχολιάζοντας τα εξής: «Αν είχα την ευκαιρία να πάρω τον Κώστα Σλούκα, θα τον έπαιρνα με κλειστά τα μάτια! Αν είχα και πολλά λεφτά στα χέρια μου στο μπάτζετ και πάλι θα τα έδινα για εκείνον, όσα και να αξίζει. Είναι σημαντικό να έχεις παίκτες με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν οι φίλαθλοι. Δείτε πόσες Ευρωλίγκες έχει, σε τι ηλικία είναι. Δεν χρειάζεται να μιλήσω γι’ αυτά. Να δούμε πώς θα είναι η οικονομική κατάσταση στη Φενέρμπαχτσε, στην Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε ίσως κάνει τον κύκλο της. Όμως, ως προπονητής, αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως αν είχα τη δυνατότητα, θα έφερνα τον Σλούκα πίσω στον Ολυμπιακό».

Το πλάνο για τον Ολυμπιακό του 2021!

Το συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει διερευνητική επαφή με την πλευρά του Κώστα Σλούκα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεν είναι ελεύθερος! Έχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε. Μπορεί, όμως, να αποκτήσει την ελευθερία του, στο ενδεχόμενο που καταβάλει ένα ποσόν (σαν αποζημίωση) στην τουρκική ομάδα. Πολλά, όμως, για το μέλλον του θα εξαρτηθούν κυρίως από το ενδεχόμενο παραμονής του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά και από το μπάτζετ με το οποίο θα παρουσιαστούν οι Τούρκοι ενόψει της νέας σεζόν. Αν ο Σέρβος κόουτς παραμείνει, τότε όλα δείχνουν πως και ο παίκτης θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης.

Προς το παρόν, πάντως, όπως τόνισε και σε επίσημη τοποθέτησή του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, δεν του έχει γίνει καμία πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του από τη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι, μάλιστα, αναμένεται να ρίξουν αρκετά το μπάτζετ ενόψει της νέας σεζόν και οι πιθανότητες παραμονής του Σέρβου τεχνικού στην ομάδα είναι λίγες. Όλα δείχνουν για... τέλος εποχής. Δεν ήταν τυχαία και η πρόσφατη δήλωση του Κώστα Σλούκα πως: «Έχω εγγυημένο συμβόλαιο για άλλη μία σεζόν με τη Φενέρμπατχσε. Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης περνούν φευγαλέα διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου, αλλά υπάρχει συμβόλαιο. Εάν βεβαίως φύγει ο κόουτς Ομπράντοβιτς, όπως διαδίδεται έντονα, αλλάζει η συζήτηση».

Η ζωή του Σλούκα στον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται σωστά

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, ενεργεί ήδη γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Κάνει σωστές κινήσεις. Η ομάδα έχει πλάνο, έχει ήδη ξεχωρίσει παίκτες και δεν περιμένει για το... καλοκαίρι. Έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αμερικανό αθλητικό σέντερ Χασάν Μάρτιν και... καραδοκεί για τον πρωτοκλασάτο γκαρντ που έχει ξεχωρίσει. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους στην πλευρά του Κώστα Σλούκα, με τον παίκτη να είναι ενήμερος γι’ αυτή την προοπτική. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν τις εξελίξεις για να δράσουν περισσότερο αποφασιστικά. Χρειάζεται υπομονή στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τοπίο και στη σχέση μεταξύ του Έλληνα γκαρντ με τη Φενέρμπαχτσε.

Σλούκας: «Έχω συμβόλαιο, αν φύγει ο Ομπράντοβιτς, αλλάζει η συζήτηση»

Τα πλεονεκτήματα για να επιστρέψει

Ο Ολυμπιακός στη... μάχη για την επανένταξη του Κώστα Σλούκα στο μεγάλο λιμάνι έχει ορισμένα αβαντάζ. Κατ’ αρχάς, υπάρχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ένας προπονητής τον οποίο ο Έλληνας γκαρντ σέβεται και εκτιμά, έχοντας μία εξαιρετική διετή (2012-2014) συνεργασία στο μεγάλο λιμάνι. Είναι ο κόουτς που τον πίστεψε, δίνοντάς του αυξημένο χρόνο συμμετοχής και ρόλο, σε σύγκριση με εκείνον που είχε επί Ντούσαν ‘Ιβκοβιτς. Δεύτερον, διατηρεί καταπληκτικές σχέσεις με τους παλιούς παίκτες της ομάδας, όντας στενός φίλος με τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, αλλά και με τον Βασίλη Σπανούλη, με τον οποίο ήταν και συγκάτοικοι στα δωμάτια στο παρελθόν.

Τρίτον, έχει ένδοξο παρελθόν στην ομάδα, υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο και ξέρει πως στο ενδεχόμενο που επιστρέψει, θα έχει στο ροτέισον τον ρόλο που πάντα ήθελε να έχει και του αρμόζει. Τέταρτον, ύστερα από πέντε χρόνια στο εξωτερικό, έχει «ζεστή» τη σκέψη στο μυαλό του ώστε να επαναπατριστεί. Παράλληλα, είναι ενήμερος πως τα οικονομικά της ΚΑΕ έχουν βελτιωθεί, έχοντας τακτοποιηθεί οι όποιες οφειλές που υπήρχαν στο παρελθόν. Γενικότερα, πλέον το περιβάλλον στον Ολυμπιακό του εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και σιγουριά, σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι που εισέπραττε ανασφάλεια.

Οι Πειραιώτες, η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ

Στη... μάχη απόκτησής του, όμως, στο ενδεχόμενο που ο Κώστας Σλούκας θα πάρει την ελευθερία του, δεν θα μπει μόνο ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Θεωρείται δεδομένο πως θα εκφράσει το ενδιαφέρον της η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία πως θα κάνει κίνηση και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Βλέπετε, δεν υπάρχουν πλέον και πολλοί διαθέσιμοι πρωτοκλασάτοι γκαρντ, σε καλή ηλικία, οι οποίοι μπορούν να μείνουν ελεύθεροι.

Οι Πειραιώτες θα συναντήσουν ανταγωνισμό, αλλά με μία αξιόλογη πρόταση, κοντά στα δεδομένα του συμβολαίου που έχει ήδη ο Έλληνας γκαρντ στη Φενέρμπαχτσε (κοντά στα 2.000.000 ευρώ ετησίως), σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που έχει ως ομάδα (τα οποία σας αναφέραμε παραπάνω), θα έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να πάρει την ελευθερία του από τους Τούρκους. Υπομονή λοιπόν...