Ροντρίγκες: «Όταν καταλάβαμε το μέγεθος της κατάστασης στο Μιλάνο…»

Ο Σέρτζιο Ροντρίγκες περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στην Ιταλία και τη Λομβαρδία...

Ροντρίγκες: «Όταν καταλάβαμε το μέγεθος της κατάστασης στο Μιλάνο…»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία και δη το Μιλάνο, μίλησε Σέρτζιο Ροντρίγκες στην «Pais». Ο Ισπανός γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία, πηγαίνοντας οδικώς, ανέφερε αρχικά πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κρίσης είναι η αβεβαιότητα. Αλλά, τώρα είμαστε όλοι μία ομάδα και θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να το ξεπεράσουμε».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως «τις πρώτες ημέρες ακούγαμε για 90 κρούσματα, μετά 150… αλλά στη Λομβαρδία υπάρχουν 16 εκατομμύρια κάτοικοι. Στην αρχή, ο αμυντικός μηχανισμός του μυαλού σου προσπαθεί να το δει από μία οπτική, αλλά μετά καταλαβαίνεις το μέγεθος του προβλήματος, το χάος που προκαλεί και την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Σέρχιο Ροντρίγκες: Οδήγησε 1.500 χλμ. και 15 ώρες για να επιστρέψει στην Ισπανία

Τον Γενάρη κανείς δεν περίμενε τέτοια έξαρση, σε πάνω από 50 χώρες. Δεν υπήρχε παρόμοιο ιστορικών των τελευταίων 100 ετών για να γνωρίζουμε κάτι. Το σημαντικό είναι να μένουμε σπίτι και να ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρχών, ώστε να το ξεπεράσουμε.

Το ντόμινο άρχισε να πέφτει πολύ γρήγορα, χωρίς να ήμασταν σε θέση να προβλέψουμε αυτό που θα ακολουθούσε. Ο ιός άρχισε να μας τρώει κάθε ημέρα, χωρίς να το καταλάβουμε».

Για τα τελευταία παιχνίδια πριν την διακοπή, είπε: «Στις 28 Φεβρουαρίου είχαμε ένα ματς στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις. Η λιθουανική κυβέρνηση επέτρεψε το ματς να γίνει με κόσμο και όλα κύλησαν φυσιολογικά. Στη συνέχεια, παίξαμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης κεκλεισμένων των θυρών, στις 3 Μαρτίου. Η Λομβαρδία ήταν ήδη “κόκκινη ζώνη” και στην Ιταλία είχαμε 2.500 κρούσματα και 85 νεκρούς, αλλά εμείς παίξαμε κανονικά.

Μίτσοφ: «Χώρα φάντασμα η Ιταλία- Δεν το πήραν στα σοβαρά»

Επίσης, κεκλεισμένων των θυρών έγινε και το ματς στη Βαλένθια, δύο ημέρες αργότερα. Στην αρχή, όλοι πιστεύαμε ότι το θέμα ήταν απλά να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ήμασταν όλοι υγιείς και ακόμη δεν είχαμε την αίσθηση του κινδύνου. Όμως, μετά καταλάβαμε το μέγεθος της κατάστασης, όταν είχε ακόμη αγωνιστική δράση και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, στην Euroleague».

Για την καραντίνα που πέρασαν οι παίκτες της Αρμάνι: «Το θετικό κρούσμα στη Ρεάλ Μαδρίτης μας οδήγησε όλους στην καραντίνα, καθώς την είχαμε αντιμετωπίσει μερικές ημέρες νωρίτερα. Έπρεπε όλοι να μείνουμε στα σπίτια μας και να μην πάμε πουθενά. Στην Ισπανία, τα μέτρα πάρθηκαν πιο γρήγορα απ’ ότι στην Ιταλία. Αλλά, θα πρέπει να αναλογιστούμε πως η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βίωσε κάτι τέτοιο και δεν είχε από αλλού ενδείξεις.

Τζόρτζιο Αρμάνι: Συγκινητικό μήνυμα στους γιατρούς της Ιταλίας

Τώρα, δεν χρειάζεται να κάνουμε προβλέψεις, ώστε να μην απογοητευόμαστε και θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να λυθεί το πρόβλημα. Ελπίζουμε σύντομα να λυθεί σύντομα το πρόβλημα και όλα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση θα μας κάνει καλύτερους και πιο δυνατούς και θα αλλάξει την οπτική που βλέπουμε ορισμένα πράγματα, αλλά και τις αξίες για πράγματα που τα είχαμε δεδομένα».