Μίτσοφ: «Χώρα φάντασμα η Ιταλία- Δεν το πήραν στα σοβαρά»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία μίλησε σε μέσο της πατρίδας του ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ιταλία είναι μια χώρα φάντασμα».

Μίτσοφ: «Χώρα φάντασμα η Ιταλία- Δεν το πήραν στα σοβαρά»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία μίλησε σε μέσο της πατρίδας του ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ιταλία είναι μια χώρα φάντασμα».

Ο Σέρβος φόργουορντ της Αρμάνι, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Televiziju Vijesti για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή στο Μιλάνο κανείς δεν μετακινείται. Στα μαγαζιά υπάρχει περιορισμός των ατόμων και οι άνθρωποι κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους. Ολόκληρη η Ιταλία είναι μια χώρα-φάντασμα. Ο ιός εξαπλώνεται με ταχύτατα και δυστυχώς μαζί κι ο αριθμός των θανάτων».

Ερωτηθείς για το αν έχει εξήγηση για το πώς ξέφυγε η κατάσταση εκτός ελέγχου, είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ιταλία ήταν πως κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τον ιό εξ αρχής. Πήγαιναν παντού, έκαναν κανονικά συγκεντρώσεις και όλα τα καφέ ήταν γεμάτα κατά τη διάρκεια της “Εβδομάδας Μόδας” στα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν υπήρχε καρέκλα σε ολόκληρη την πόλη, για περίπου 17-18 ώρες. Εκείνη την εβδομάδα είχε μεγάλη έξαρση ο ιός από την Κίνα και μετά όλοι έφυγαν για τις χώρες τους. Για αυτό και εξαπλώθηκε τόσο σύντομα παγκοσμίως».

Ο Μίτσοφ, μίλησε για την απομόνωση αλλά και το ότι βγαίνουν στα μπαλκόνια οιι Ιταλοί και τραγουδούν: «Δεν είναι εύκολο να πεις σε κάποιον να μείνει στο σπίτι του για δύο εβδομάδες και να μη βγαίνει καθόλου. Μπορεί να μείνεις μία ημέρα στο σπίτι και να τρελαθείς στους τέσσερις τοίχους. Είναι ωραίο τώρα, στην καραντίνα, που βγαίνουν στις ταράτσες και τα μπαλκόνια και όλοι μαζί κάνουν ένα μεγάλο πάρτι. Είναι ένα ωραίο φωτάκι στο τέλος ενός σκοτεινού τούνελ».

Για τη κατάσταση στην Αρμάνι Μιλάνο, είπε: «Όλες οι προπονήσεις έχουν σταματήσει. Η ιταλική κυβέρνηση διέταξε τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων. Φυσικά, το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα σπορ και όλοι έχουμε δει τι γίνεται στη Serie A. Αρχικά, είχαν συμφωνήσει για τις 23 Μαρτίου την έναρξη των προπονήσεων, αλλά από τότε η κατάσταση χειροτέρεψε κι επειδή εξαρτάται από αυτό όλα θα καθυστερήσουν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Όλοι είμαστε σε κατάσταση αναμονής».