«Τσακίστηκε» και επέστρεψε πιο δυνατός

Ο Ολυμπιακός των τελευταίων εβδομάδων δείχνει να συνέρχεται από το κακό ξεκίνημα της σεζόν και αρχίζει και πάλι να δίνει χαμόγελα στον κόσμο του!

«Τσακίστηκε» και επέστρεψε πιο δυνατός

Όπως στην πραγματική ζωή, έτσι και στον αθλητισμό θα υπάρξουν πολλές φορές που κάποιος θα πέσει κάτω και θα «φάει» τα μούτρα του. Το σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι να κλαις τη μοίρα σου, αλλά να σηκωθείς πιο δυνατός και να παλέψεις.

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 91-70: Πάει «φτιαγμένος» στο ΟΑΚΑ

Αυτό κάνει ο Ολυμπιακός τις τελευταίες εβδομάδες. Μια ομάδα που τσάκισε το πρεστίζ της στην αρχή της σεζόν με ήττες από συλλόγους χαμηλότερης δυναμικότητας (Βιλερμπάν, Ζενίτ, Μπασκόνια και Μπάγερν) δείχνει ότι σιγά - σιγά συνέρχεται και βγάζει στο παρκέ το πραγματικό της πρόσωπο.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 91-70 (vid)

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που στο πρόσφατο παρελθόν έχει παραδώσει μαθήματα ζωής όχι μόνο σε μπασκετικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό. Ήταν ο σύλλογος που έκανε σλόγκαν το "Never Give Up" (Ποτέ μην τα παρατάς), ήταν ο Δαυίδ που κέρδισε δύο φορές τον Γολιάθ (ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης), που έδωσε ελπίδα στον κόσμο του.

Τσέρι: «Ο Σπανούλης μας έδωσε το σύνθημα»

Η φετινή του εκκίνηση στην Ευρωλίγκα ήταν η χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας επηρεαστεί από το γεγονός ότι δεν αγωνίζονται στις εγχώριες διοργανώσεις δεν έβρισκαν ρυθμό στα ματς τους την ώρα που οι αντίπαλοί του πατούσαν καλύτερα στα πόδια τους.

Παπανικολάου: «Νιώθω ότι επέστρεψα»

Όταν η ομάδα ξεκίνησε να δίνει φιλικά και να παίζει τις διαβολοβδομάδες, σε συνάρτηση με τις προσθήκες των Ρότσεστι και Ριντ (ο δεύτερος δεν έχει προλάβει ακόμα να δώσει πολλές βοήθειες λόγω του τραυματισμού του), το πρόσωπο του Ολυμπιακού άλλαξε και η νωχελική ομάδα μετατράπηκε σε ένα σύνολο που μπορεί να «καταπιεί» με άνεση την Αρμάνι, μια από τις πλέον ταλαντούχες ομάδες της Euroleague.

Κεμζούρα: «Τους κλειδώσαμε με την άμυνα μας»

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να επιστρέφει σιγά - σιγά στη φιλοσοφία που τον γιγάντωσε. Οι παίκτες του δείχνουν πάθος και έχουν δύναμη στο παιχνίδι τους. Παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους και όποιος πατάει στο παρκέ δίνει ότι μπορεί ώστε η ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Λαϊκή απαίτηση για το διπλό στο ΟΑΚΑ

Οι παίκτες του Κεμζούρα κόντρα στην Αρμάνι έκαναν το καλύτερό τους φετινό εντός έδρας παιχνίδι και μαζί με αυτό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, το κορυφαίο της σεζόν -μέχρι στιγμής-. Πέρα από τη νίκη που είναι σημαντική, η ομάδα του Πειραιά κέρδισε για τα καλά και έναν παίκτη: Ο Μπάλντγουιν για τρίτο σερί ματς ήταν πάρα πολύ καλός και δείχνει ότι αποκτά αυτοπεποίθηση. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι δύσκολα θα πάθει ξανά σε αγώνα της η Αρμάνι τέτοιο μπλακ άουτ. Οι Ιταλοί στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο φαίνονταν σαν... τουρίστες και για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο Ολυμπιακός. Σε αυτό πρέπει να χτίσει ο Κεμζούρα!

Πρώτος σε ranking στην ιστορία της EuroLeague ο Βασίλης Σπανούλης

Η ομάδα του Πειραιά λοιπόν πήρε το ζητούμενο στο ΣΕΦ απέναντι στην Αρμάνι και μάλιστα το έκανε με τρόπο εμφατικό. Πλέον, ετοιμάζεται για ένα πολύ ιδιαίτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εκεί θα χρειαστεί ξανά οι παίκτες του Ολυμπιακού να τρώνε σίδερα και να προετοιμαστούν πνευματικά. Δεν θα παιχτεί ένα απλό ματς. Θα είναι ένα παιχνίδι απαντήσεων και σήμερα ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί να τις δώσει...

ΥΓ. Έχει πολύ «ζουμί» το θέμα της Εθνικής. Διαβάστε τις δηλώσεις του Πρίντεζη, δείτε την χρονική στιγμή που βγήκε στον αέρα η είδηση και θα καταλάβετε πολλά. Και πέρυσι το ηχητικό, πριν από αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό κυκλοφόρησε. Μη νομίζουν κάποιοι ότι μας κοροϊδεύουν κιόλας...