Ολυμπιακός: Το ραντεβού της χρονιάς

Δεν υπάρχει ώρα για εμφυλίους και εγωισμούς - Η ομάδα είναι πάνω απ' όλους - Έρχεται το ραντεβού της χρονιάς, ανάμεσα σε Αγγελόπουλους και Γιώργο Μπαρτζώκα. 

Ολυμπιακός: Το ραντεβού της χρονιάς

Η σεζόν τελείωσε για τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο λιμάνι κοιτάζουν ήδη την επόμενη μέρα, αλλά αυτό που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες είναι η απορία για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη. Θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ή όχι; Τον θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας; Ποια είναι η θέση της διοίκησης για το θέμα; Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου: «Οι φίλαθλοι το βλέπετε συναισθηματικά, εγώ θα το δω ρεαλιστικά, είμαι υποχρεωμένος». Με τον τρόπο του ουσιαστικά ξεκαθάρισε την άποψή του. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Ο έμπειρος κόουτς ναι μεν εκτιμά την κλάση, την προσφορά και την καριέρα του Λαρισαίου γκαρντ, αλλά εκτιμά πως για εκείνον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Δεν είναι στα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν. Υπάρχει, όμως, και η διοίκηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί σωστά τον μύθο του Βασίλη Σπανούλη.

Ενδεχομένως να βρεθεί μία χρυσή τομή. Να συνεχίσει, δηλαδή, ο παίκτης για μία ακόμη σεζόν, αλλά να είναι απολύτως προετοιμασμένος πως θα έχει ακόμη πιο διακριτικό ρόλο, ενδεχομένως του πέμπτου γκαρντ στο ρόστερ. Θα πρέπει, όμως, να είναι και εκείνος πρόθυμος να το δεχτεί αυτό χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες. Είναι λεπτό το συγκεκριμένο θέμα, αλλά Αγγελόπουλοι, Μπαρτζώκας και Σπανούλης θα πρέπει να το λύσουν χωρίς να εξελιχθεί σε σίριαλ, το οποίο μόνο κακό θα κάνει σε όλους.

Η ομάδα και το μέλλον της πάνω απ' όλους!

Το μείζον θέμα, όμως, δεν είναι τόσο το μέλλον ενός παίκτη, ακόμη και αν αυτός είναι ο κορυφαίος και πολυτιμότερος μπασκετμπολίστας στην Ιστορία του συλλόγου, όσο το «αύριο» της ομάδας, η οποία βρίσκεται σε μία σταθερά καθοδική πορεία. Το σημαντικό είναι να γίνει μία σωστή αξιολόγηση όλων όσοι βρέθηκαν φέτος στην ομάδα. Να γίνει αυτοκριτική, να αναγνωριστούν τα λάθη και οι αστοχίες αλλά και να υπάρξει ένα νέο όραμα για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί σεζόν για τους Πειραιώτες μακριά από τα προημιτελικά και το δυσάρεστο είναι πως πλέον παγιώνεται μία κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ήταν μαθημένοι στις μεγάλες προκρίσεις στα φάιναλ φορ. Δεν είναι ώρα για εμφυλίους, για προσωπικά συμφέροντα, για πείσματα και εγωισμούς. Πάνω απ’ όλους, από πρόσωπα και καταστάσεις, είναι ο Ολυμπιακός και το μέλλον του. Το σημαντικό είναι να βρεθεί τρόπος, ώστε η ομάδα να γίνει ξανά ανταγωνιστική και πρωταγωνίστρια.

Είναι θέμα μόνο μπάτζετ; Προφανώς και χρειάζεται μία περαιτέρω ενίσχυση σε αυτό το κομμάτι, αλλά παράλληλα και με τα διαθέσιμα χρήματα, αν αξιοποιηθούν με πιο εύστοχο τρόπο, ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα έχει έναν βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα στηριχθεί και επεσήμανε πως οι Πειραιώτες πλέον θα κινηθούν για αθλητές από το πρώτο ράφι, οι οποίοι θα έχουν απαραίτητη προϋπόθεση πως έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Μπορεί ο Χασάν Μάρτιν να εξελίχθηκε σε... λαχείο, όπως και ο Σακίλ Μακ Κίσικ, αλλά οι Άαρον Χάρισον και Οκτάβιους Έλις... λύγισαν από το επίπεδο δυσκολίας και ανταγωνισμού. Αυτό ήταν ένα μάθημα ενόψει της νέας σεζόν.

Συνάντηση Αγγελόπουλων με Μπαρτζώκα

Λίγες ώρες μετά τη νίκη επί της Χίμκι όλα τα μέλη της αποστολής, παίκτες, προπονητές και σταφ, επέστρεψαν στο ΣΕΦ. Είχαν αποχαιρετιστήριο γεύμα για την τρέχουσα σεζόν, η οποία και ολοκληρώθηκε νωρίς και άδοξα για τους Πειραιώτες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενημέρωσε τους αθλητές του πως θα πάρουν δύο εβδομάδες άδεια για να ξεκουραστούν.

Ακολούθως οι μπασκετμπολίστες επέστρεψαν στο γήπεδο για ατομικές προπονήσεις. Σακίλ Μακ Κίσικ, Χασάν Μάρτιν και Λιβιό Ζαν-Σαρλ θα γυρίσουν στις πατρίδες τους. Και οι τρεις γνωρίζουν πως θα βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν. Όσον αφορά τους Οκτάβιους Έλις και Άαρον Χάρισον, θεωρείται ειλημμένη απόφαση πως δεν θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό. Έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους, ενώ αποτελεί ήδη παρελθόν ο Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος θα συνεχίσει στην Τενερίφη.

Παράλληλα δεν θα αργήσει η ώρα που θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα. Στο ραντεβού θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα. Τα προβλήματα που προέκυψαν και η ομάδα φέτος απέτυχε, τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να γίνει ξανά ανταγωνιστικός, τα ονόματα των παικτών που ενδιαφέρουν τον προπονητή για ενίσχυση, ενώ φυσικά θα συζητηθούν και τα θέματα των συμβολαίων που λήγουν.

Είναι ιδιαίτερες οι περιπτώσεις των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη. Για τον δεύτερο θεωρείται σίγουρο πως ο Έλληνας τεχνικός τον έχει στο μυαλό του για τη νέα χρονιά ως τον παίκτη πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ. Για τον Λαρισαίο γκαρντ, όμως, έχει διαφορετική άποψη και η... μπάλα θα βρεθεί στα χέρια των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Πειράματα τέλος, αποκλειστικά μεταγραφές επιπέδου EuroLeague

Στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη

Τι σκέφτεται ο Μπαρτζώκας για τον Σπανούλη

Βλέπουν την επόμενη μέρα - Τα «θέλω» του Μπαρτζώκα και τα «καυτά» θέματα