Oλυμπιακός: Πειράματα τέλος, αποκλειστικά μεταγραφές επιπέδου EuroLeague

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε με την απάντησή του στο «ΦΩΣ» πως ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική περίοδο θα στραφεί αποκλειστικά σε παίκτες που έχουν εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague. 

Oλυμπιακός: Πειράματα τέλος, αποκλειστικά μεταγραφές επιπέδου EuroLeague

O Oλυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε αρκετές κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο. Αναμφισβήτητα ξεχώρισε η υπέρβαση με την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στην ομάδα, ενός από τους κορυφαίους γκαρντ της EuroLeague. Παράλληλα, αποκτήθηκε ο έμπειρος από τη διοργάνωση, Τσαρλς Τζένκινς (ο οποίος βέβαια βρισκόταν σε μία καθοδική περίοδο), ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ με μόλις μία σεζόν παρουσίας του στη διοργάνωση (Βιλερμπάν), ενώ έγινε και επένδυση στην προοπτική του Άαρον Χάρισον. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ξεκίνησε ικανοποιητικά τη σεζόν, αλλά στην πορεία, όχι μόνο λύγισε από την πίεση, αλλά από ένα σημείο και μετά έχασε και την αυτοπεποίθησή του, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται σταθερά κατώτερος των περιστάσεων.

Παράλληλα, βρέθηκε... λαβράκι με το αγωνιστικό πακέτο του Χασάν Μάρτιν, με τον Αμερικανό αθλητικό σέντερ να δείχνει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο (στο ντεμπούτο του μάλιστα στην EuroLeague), ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος δικαίως κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να σταθεί επάξια στις απαιτήσεις ο Οκτάβιους Έλις, ο οποίος ήρθε απότομα από το EuroCup και τον Προμηθέα στους "ερυθρόλευκους" και στην EuroLeague.

Όπως σωστά έχει σχολιάσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός έχει έναν καλό κορμό ενόψει της νέας σεζόν. Με τους Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα, Σάσα Βεζένκοφ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Χασάν Μάρτιν, Λιβιό Ζαν-Σαρλ (θεωρείται δεδομένο πως θα μείνει), Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ενώ όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει για ακόμη μία σεζόν και ο Γιώργος Πρίντεζης. Υπάρχουν αμφιβολίες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, «καίει» η λεπτή υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, θεωρητικά θα κληθούν να προχωρήσουν για τρεις σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Μία στη θέση του σέντερ και δύο στις θέσεις των γκαρντ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το «ΦΩΣ» ρώτησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν θα πρέπει να κινηθεί ποιοτικά, δηλαδή αποκλειστικά με παίκτες από το πάνω ράφι, οι οποίοι θα έχουν δεδομένη εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε «ναι» άμεσα, δίχως δεύτερη σκέψη. Συγκεκριμένα, μας σχολίασε: «Ναι, αναμφίβολα. Είναι ένα βασικό κριτήριο. Είμαι ευχαριστημένος με το μπάτζετ που έχουμε, μπορούμε να πάρουμε ποιότητα και να τη βάλουμε στην ομάδα. Πρέπει οι 3-4 παίκτες που θα έρθουν να έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη και να ξέρουν, να έχουν εμπειρία από το επίπεδο της EuroLeague. Είναι σοκαριστικό πως η Λίγκα εκθέτει τους παίκτες που δεν την γνωρίζουν. Είναι μια ξεχωριστή κατάσταση που πρέπει να τη γνωρίζουν αυτοί που θα έρθουν».

Είναι ξεκάθαρο πως το φετινό πάθημα, θα λέγαμε πως έγινε μάθημα και ο Ολυμπιακός ήδη κοιτάζει γκαρντ και ψηλούς, με ποιότητα, οι οποίοι έχουν εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague. Αθλητές όπως τους Τζόρνταν Λόιντ (Ερυθρός Αστέρας, πρώην Βαλένθια), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Μακάμπι), Τζόρνταν Μίκι (Χίμκι), Τζοκ Λαντέιλ έως και τον πρώην "ερυθρόλευκο" Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι μπασκετμπολίστες. Η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες το καλοκαίρι θα στοχεύσουν σε ποιότητα και εμπειρία, για άμεσα αποτελέσματα. Τα «πειράματα» για... λαβράκια «τέλος».

Στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη

Τι σκέφτεται ο Μπαρτζώκας για τον Σπανούλη

Αποκαλυπτικός Μπαρτζώκας για Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα και για τον νέο Ολυμπιακό (vid)

Βλέπουν την επόμενη μέρα - Τα «θέλω» του Μπαρτζώκα και τα «καυτά» θέματα