Στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη

Τα δεδομένα με τον Σπανούλη και τον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιξε και αποχώρησε από το ΣΕΦ με σιγουριά πως θα υπάρξει σίγουρα «αύριο» για εκείνον στην ομάδα - Οι σκέψεις του, η άποψη του Μπαρτζώκα και οι Αγγελόπουλοι. 

Στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη

Η σεζόν τελείωσε για τον Ολυμπιακό και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται ήδη τη νέα σεζόν. Την προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει, ώστε η ομάδα να γίνει ξανά ανταγωνιστική, επιστρέφοντας στην ελίτ της EuroLeague. Παράλληλα, όμως, το θέμα που «καίει» τις τελευταίες ώρες είναι το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη. Βλέπετε, δεν πρόκειται για έναν τυχαίο μπασκετμπολίστα, αλλά για τον θρύλο του Θρύλου, για έναν εκ των σημαντικότερων αθλητών στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και για έναν εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών στα χρονικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο πολυτιμότερος για τη δεκαετία που μας πέρασε σύμφωνα με την EuroLeague.

Στο «ΦΩΣ» σας έχουμε τονίσει εδώ και αρκετό καιρό το γεγονός για την ξεκάθαρη επιθυμία του Βασίλη Σπανούλη να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ για ακόμη μία σεζόν. Τόσο γιατί νιώθει γερός και δυνατός, αλλά και σε καλή κατάσταση (πάντα για τα δεδομένα της ηλικίας του), όσο και επειδή θα ήθελε να πει «αντίο» στην καριέρα του μπροστά σε φίλαθλο κοινό, διεκδικώντας έναν τίτλο. Άλλωστε, θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League από τη νέα σεζόν, από τη στιγμή που αποχωρεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο παρκέ, αγωνίστηκε και αποχώρησε από το ΣΕΦ ο αρχηγός της ομάδας, ήταν τόσο καθημερινός και συνηθισμένος για εκείνον. Ούτε συγκίνηση, ούτε λόγια για «αντίο», χωρίς καμία ανασφάλεια τύπου «λες αυτό να ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;». Με τον τρόπο του, με γεμάτη σιγουριά, έστειλε... μήνυμα πως «θα επιστρέψω». Χωρίς να είναι σίγουρος για το μέλλον του. Έδειξε όμως με τρανταχτό τρόπο την επιθυμία του, αυτό που θέλει.

Το θέμα, όμως, δεν αφορά μόνο εκείνον. Υπάρχει η σημαντική άποψη του προπονητή για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρουν φυσικά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, με τον τρόπο του, αρχικά διπλωματικά και στη συνέχεια πιο... ελεύθερα, έδειξε τις προθέσεις του. Δεν είναι υπέρ του να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στον Ολυμπιακό ο Λαρισαίος γκαρντ. «Θα είναι κρίμα να σταματήσει ο Σπανούλης σε ματς σε άδειο γήπεδο, αλλά αν ο κορονοϊός είναι για άλλα πέντε χρόνια, θα σταματήσει στα 45; Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται standing ovation, εννοείται, αλλά το μπάσκετ δεν είναι τόσο απλό. Εσείς το βλέπετε συναισθηματικά, εγώ πρέπει να το δω ρεαλιστικά», τόνισε.

Ενδεχομένως να βρεθεί μία «χρυσή τομή», ίσως και όχι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Υπάρχει όμως μία ανησυχία από πλευράς Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία βλέπουμε πως διαρρέεται και από την «ερυθρόλευκη» οικογένεια. Ποια είναι αυτή; Υπάρχει ένας δισταγμός για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη ως παίκτη στην ομάδα, επειδή θεωρούν πως ο Λαρισαίος γκαρντ είναι αδύνατον να αποδεχτεί τον ρόλο του πέμπτου γκαρντ στο ρόστερ. Εκτιμούν πως στην πράξη θα επιζητά να είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα να υπάρξουν ισορροπίες εντός των τειχών.

Άποψή μας πως με αμοιβαίες υποχωρήσεις, βάζοντας ο καθένας το καλό της ομάδας πάνω από όλα, είναι εφικτό να βρεθεί ο σωστός δρόμος για να πορευτούν οι δύο πλευρές αρμονικά. Με αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση. Η... μπάλα περνάει, πλέον, στα χέρια των Αγγελόπουλων, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν τη μεγάλη απόφαση για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό.