Αποκαλυπτικός Μπαρτζώκας για Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα και για τον νέο Ολυμπιακό (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Χίμκι για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιώργο Πρίντεζη.

Αποκαλυπτικός Μπαρτζώκας για Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα και για τον νέο Ολυμπιακό (vid)

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για όλα. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Μίλησε για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη και για τον τραυματισμό του Κώστα Παπανικολάου.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλησε:

«Στο τελευταίο ματς της σεζόν παίξαμε με τη Χίμκι που ήρθε, όπως όλοι γνωρίζουν, με μικρό ρόστερ. Ήταν δύσκολο για εμάς να πείσουμε τους παίκτες να παλέψουν σοβαρά και με ένταση. Γι' αυτό είχαμε και τόσο χαμηλά ποσοστά στο τρίποντο. Επίσης στις βολές τα ποσοστά μας ήταν πολύ χαμηλά. Ήταν προφανές ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη σοβαρότητα αυτή την αναμέτρηση, έστω κι έτσι κλείσαμε τη σεζόν με νίκη κι αυτό μετράει.

Συγχαρητήρια στη Χίμκι, την προηγούμενη ομάδα μου. Είχαν μια δύσκολη σεζόν, συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Για εμάς η χρονιά τελείωσε, είναι σκληρό, θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε, να δώσουμε περισσότερα ματς στη EuroLeague. Τώρα πρέπει να αξιολογήσουμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος, να βελτιώσουμε τα πάντα για να γυρίσουμε πιο δυνατοί».

Για το αν γύριζε πίσω το χρόνο: «Για να είμαι ειλικρινής, αν μπορούσα να σταματήσω τον χρόνο θα το έκανα τη στιγμή που χτύπησε ο Παπανικολάου στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε. Θέλω να μιλήσω γι' αυτόν, όλοι ξέρετε πόσο σημαντικός είναι για εμάς στην άμυνα. Υπήρχαν πολλά ματς που χάθηκαν από λάθος αποφάσεις μας, από ικανότητα των αντιπάλων, σε μια κατοχή, σε μια απόφαση διαιτητή. Με πόνεσε πραγματικά το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας, αν κερδίζαμε εκείνο το ματς θα είχαμε σοβαρές πιθανότητες για να περάσουμε στην οκτάδα. Έπρεπε να πάρουμε περισσότερα ματς στο γήπεδό μας, αν και κάναμε πολύ καλή πορεία εκτός έδρας. Δεν είναι ένα το ματς, είναι πολλά που θα μπορούσαμε να πάρουμε».

Για το μέλλον των Σπανούλη και Πρίντεζη: «Καταλαβαίνω ότι για όλους είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τι θα γίνει με τον Σπανούλη. Είναι λογικό να συζητιέται, βλέπω και τα άρθρα. Δεν θέλαμε να τον πιέσουμε να συζητήσουμε τώρα, θα πάρει την απόφαση με την οικογένειά του, μετά θα μιλήσει με τους ιδιοκτήτες, θα ληφθεί υπ' οψιν και η γνώμη μου. Ο Πρίντεζης είναι μια άλλη περίπτωση. Η ομάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνο του παρελθόντος. Η EuroLeague αλλάζει, το μπάσκετ αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Το παιχνίδι θέλει ένταση και θέλει αθλητικότητα, είναι πολλά τα παιχνίδια για τους βετεράνους, κανείς δεν ξέρει αν του χρόνου θα έχουμε πρωτάθλημα. Για τους δύο αυτούς παίκτες θα μάθετε λίγο αργότερα, αφού συζητήσουμε στα εσωτερικά της ομάδας».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: «Το ρόστερ μας φέτος επικεντρώθηκε στο να φέρουμε τον Σλούκα. Θεωρήσαμε ότι πάντα το να έχεις έναν δυνατό κορμό Ελλήνων παικτών μπορεί να σε οδηγήσει ψηλά, αν και το ελληνικό μπάσκετ είναι σε πτώση και η παραγωγή Ελλήνων φθίνει. Κάναμε μεγάλη υπέρβαση με τον Σλούκα, πρέπει να κάνουμε από την αρχή ένα χτίσιμο νέου κορμού για να πάμε ομαλά από τη μία κατάσταση στην άλλη. Κάποιοι ξένοι ανταποκρίθηκαν και κάποιοι όχι, όλοι τους ήταν καλοί επαγγελματίες. Θα κρατήσουμε έναν μεγάλο κορμό, με 3-4 προσθήκες ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πολύ καλύτερος ποιοτικά του χρόνου».

Για το φετινό ρόστερ: «Είχαμε ένα αρκετά ισορροπημένο ρόστερ, η ομάδα έδειχνε να χρειάζεται έναν πόιντ γκαρντ ακόμα. Έπρεπε όμως για ισορροπία να φέρουμε έναν περιφερειακό αμυντικό που δεν θα παίρνει πολλές μπάλες. Για να γίνει ακριβής ανάλυση του κάθε παίκτη, πρέπει να δείτε πολλά και να δείτε και το συν, πλην. Είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες, αν κάποιος φταίει επειδή δεν τα καταφέραμε, αυτός είμαι εγώ. Έπρεπε να κάνω τα πράγματα διαφορετικά και μέσα στα παιχνίδια και στην επιλογή του ρόστερ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι παίκτες προσπάθησαν όσο περισσότερο μπορούσαν, η διοίκηση μας στήριξε, ο προπονητής είναι αυτός που πληρώνεται για να φταίει, εγώ πρέπει να βελτιώσω τα πράγματα.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Βέσελι με τον Έλις. Αν δείτε πόσα χρήματα πήρε ο Έλις, θα τον κρίνετε πιο θετικά. Είμαι ευχαριστημένος με το μπάτζετ που έχουμε, μπορούμε να πάρουμε ποιότητα και να τη βάλουμε στην ομάδα. Πρέπει οι 3-4 που θα έρθουν να έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη και να ξέρουν το επίπεδο της EuroLeague. Είναι σοκαριστικό πως η Λίγκα εκθέτει τους παίκτες που δεν την γνωρίζουν. Είναι μια ξεχωριστή κατάσταση που πρέπει να τη γνωρίζουν αυτοί που θα έρθουν.

Τα πάντα κρίνονται με βάση το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω το staff μου και όσους δούλευαν γύρω από την ομάδα. Κάναμε επαγγελματική δουλειά, ήμασταν αφοσιωμένοι, όμως υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που πάντα παίζουν ρόλο. Είχαμε 4-5 κρούσματα covid-19, αναβλήθηκαν ματς, πήγαν στον Ιανουάριο και εκεί παίξαμε χωρίς τον Παπανικολάου ενώ εκεί τραυματίστηκε και ο Βεζένκοβ. Επειδή στον Ολυμπιακό δεν αρκεί η προσπάθεια, πρέπει να έχεις και αποτέλεσμα. Ήταν έντιμη η προσπάθειά μας. Κάναμε 2-3 νίκες λιγότερες από εκείνες που υπολογίζαμε, αλλά με τις υποθέσεις δεν γίνεται δουλειά.

Οι παίκτες που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι στη δύση της καριέρας τους. Για να ξαναχτιστεί η ομάδα πρέπει ή να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδρομή ή να αγοράσεις ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Εμείς θα κάνουμε το πρώτο. Ακόμη και τις ημέρες με ρεπό, 9-10 άτομα ήταν εδώ στο γήπεδο με τους προπονητές. Ο Βεζένκοβ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πήρε αυτό που άξιζε με βάση αυτό που έδειξε στο γήπεδο. Αυτό ξεκίνησε από Σπανούλη και Πρίντεζη, όλοι το κάνουν».

Για την γεύση που αφήνει: «Διαφωνώ με όσους μιλάνε για χαμένη χρονιά, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει σε τελικό EuroLeague και μιλούσαν για αποτυχημένη χρονιά. Είχαμε πάρει δύο EuroLeague, μετά παίξαμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης πέντε ματς και μετά ήταν όλοι σαν κηδεία, λες και αποτύχαμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα, η αγορά, το που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ, πάντα λέγαμε καλά λόγια για το άθλημα, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι χάλια. Πως οι ελληνικές ομάδες θα χτυπήσουν Final Four; Ας φτιάξουμε το προϊόν και ας το δούμε συνολικά. Εμείς είχαμε παίκτες στη δύση της καριέρας τους και δεν είχαμε ελληνικό πρωτάθλημα, ξέραμε την κατάσταση».

Για το αν άξιζε ο Σπανούλης να σταματήσει σε άδειο γήπεδο: «Θα είναι κρίμα να σταματήσει ο Σπανούλης σε ματς σε άδειο γήπεδο, αλλά αν ο Covid-19 είναι για άλλα πέντε χρόνια, θα σταματήσει στα 45; Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται standing ovation, αλλά το μπάσκετ όλοι εσείς και οι φίλαθλοι το βλέπετε συναισθηματικά, εγώ θα το δω ρεαλιστικά, είμαι υποχρεωμένος, γιατί εμένα θα κράζετε μετά όλη τη χρονιά».