Ολυμπιακός: Τα μάτια όλων στον Σπανούλη - Ο τελευταίος χορός;

Ο Βασίλης Σπανούλης μέσα του θέλει ακόμη μία σεζόν με τον Ολυμπιακό. Αν διοίκηση και προπονητής έχουν κατασταλάξει στο «τέλος» του, θα ετοιμαστούμε για τον «τελευταίο χορό» του θρύλου του Θρύλου

Ολυμπιακός: Τα μάτια όλων στον Σπανούλη - Ο τελευταίος χορός;

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το τελευταίο παιχνίδι του στη σεζόν 2020-21. Την ερχόμενη Παρασκευή θα υποδεχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Χίμκι, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι χωρίς αγωνιστικό κίνητρο. Ενδεχομένως, όμως, να αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα. Άραγε θα είναι αυτό το τελευταίο ματς για τον Βασίλη Σπανούλη με την ερυθρόλευκη φανέλα; Προσέξτε, δεν πρόκειται για έναν τυχαίο παίκτη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον θρύλο του Θρύλου, έναν από τους σημαντικότερους αθλητές στην Ιστορία του συλλόγου αλλά και έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών στην Ευρώπη. Το αγωνιστικό του μέγεθος ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Έχουμε να κάνουμε με μία τεράστια και σεβάσμια μορφή, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Ισπανός δημοσιογράφος αποθέωσε Σπανούλη: «Ήταν χαρά μας να υποφέρουμε από σένα»

«Είναι μύθος»

Είδατε τι έγινε μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη; Ο Ισπανός σμολ φόργουορντ, Αλμπέρτο Αμπάλντε, θέλησε να επισκεφθεί τα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων», να βγει μία αναμνηστική φωτογραφία με τον Λαρισαίο γκαρντ και να πάρει τη φανέλα του! Δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του: «Τις τελευταίες δύο χρονιές ήθελα να του ζητήσω τη φανέλα του. Αυτήν τη φορά αποφάσισα να το κάνω. Είναι απίστευτος παίκτης, είναι μύθος. Τον παρακολουθώ πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν παιδί. Είναι μύθος και ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση. Είναι “δολοφόνος”. Έχει απίστευτο ταλέντο και είναι νικητής».

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις για Σπανούλη και Πρίντεζη

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Ποιες είναι όμως οι σκέψεις του Σπανούλη; Ο Λαρισαίος γκαρντ βαθιά μέσα του δεν θέλει να πει «τέλος». Έτσι απλά και άχαρα, σε ένα άδειο γήπεδο, χωρίς φιλάθλους, σε ένα ματς δίχως αγωνιστικό κίνητρο. Είναι δυνατόν να θέλει να πει «αντίο» αυτός ο σπουδαίος παίκτης σε ένα τόσο αδιάφορο ματς; Μιλάμε για μπασκετμπολίστα-νικητή, με νοοτροπία πρωταθλητή, ο οποίος με τις εμφανίσεις του και το ταλέντο του φρόντιζε να γεμίζουν τα γήπεδα για να τον δουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς. Το ξέρει, το γνωρίζει, το αντιλαμβάνεται, αλλά για την ηλικία του βαστάει ακόμη καλά στα πόδια του. Θα ήθελε, λοιπόν, να έχει ακόμη μία χρονιά, παίζοντας ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα και διεκδικώντας έναν τίτλο, αλλά και ακόμη μία επιτυχία με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Να αποχαιρετήσει ως παίκτης τον σύλλογο που ταίριαξε στην ιδιοσυγκρασία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπροστά στο κοινό που τον λάτρεψε. Ακούγοντας το χειροκρότημα, νιώθοντας την ένταση, τη συγκίνηση, εισπράττοντας τον σεβασμό που του αναλογεί.

Δεν αρκεί όμως να το ζητά μόνο ο Σπανούλης. Θα πρέπει να το θέλουν τόσο η διοίκηση όσο φυσικά και ο προπονητής, ο οποίος φέτος του έδωσε έναν πιο «διακριτικό» ρόλο στο ρόστερ. Προφανώς και σιγά σιγά θα πρέπει να γίνεται μία μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη και είναι λογικό να μην έχει τα λεπτά συμμετοχής που είχε εγγυημένα (και δικαιολογημένα) στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά αν θέλει ακόμη μία σεζόν αυτός ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μπορείς να του πεις «όχι, τέλος»;

Δεν θα αργήσει η ώρα όπου οι Αγγελόπουλοι και ο Μπαρτζώκας θα κάνουν μία αρκετά σοβαρή κουβέντα για το μέλλον της συνεργασίας τους. Τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θεωρείται δεδομένο πάντως πως ο Βασίλης Σπανούλης θα ζητήσει ακόμη μία χρονιά. Αν η διοίκηση δεν σταθεί θετική σε αυτό το ενδεχόμενο (όπως και ο προπονητής), τότε είναι σίγουρο πως θα του προταθεί να αναλάβει ένα πόστο στην ομάδα. Το ποιο θα είναι θα φανεί στην πράξη. Αν αυτό το σενάριο γίνει πράξη, τότε θα πρέπει να ετοιμαστούμε για τον... τελευταίο χορό του θρύλου του Θρύλου στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν...

Ολυμπιακός: Περιμένοντας τους Αγγελόπουλους

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε δώρο φανέλες του… «Κόμπι της Ευρώπης» Σπανούλη (pics-vid)