Ολυμπιακός: Περιμένοντας τους Αγγελόπουλους

Ο Ολυμπιακός θα μείνει για τρίτη σερί σεζόν εκτός στόχων στην Ευρώπη, η ομάδα βρίσκεται σταθερά σε καθοδική πορεία και το ερώτημα είναι ποιες είναι οι σκέψεις των Αγγελόπουλων για τη νέα εποχή

Ολυμπιακός: Περιμένοντας τους Αγγελόπουλους

Ο Ολυμπιακός βιώνει μία δύσκολη αγωνιστική περίοδο. Η σεζόν είναι αποτυχημένη και η ομάδα βρίσκεται σε κρίση. Οι Πειραιώτες έμειναν για τρίτη σερί σεζόν εκτός προημιτελικών, γεγονός το οποίο τους διατηρεί μακριά από την ελίτ της διοργάνωσης. Παράλληλα υπάρχουν αρκετά ερωτήματα.

Θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν στην Α1; Θα συνεχίσει η ομάδα να πορεύεται με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Ποια είναι η άποψη για την παρουσία των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη στο ρόστερ της ερχόμενης χρονιάς; Πώς έχει αντιμετωπίσει η διοίκηση τη νέα κακή σεζόν; Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα και προβληματισμοί και άπαντες αναμένουν από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να βγουν μπροστά και να μιλήσουν. Όχι να δώσουν εξηγήσεις, αλλά να ενημερώσουν το φίλαθλο κοινό. Για τις προθέσεις τους, τα όνειρά τους, το όραμά τους για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής.

Το 2016 βγήκαν να μιλήσουν, τώρα;

Θυμόμαστε χαρακτηριστικά πως πριν από πέντε χρόνια, τον Απρίλη του 2016, όταν ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός πλέι οφ Ευρωλίγκας ύστερα από μία δεκαετία, βγήκαν μπροστά και μίλησαν. Αφού τόνισαν (και καλά έκαναν) πως ουσιαστικά ήταν μία κακή παρένθεση στο πετυχημένο πλάνο τους, με την ομάδα τότε να αριθμεί τέσσερις τελικούς Ευρωλίγκας (2010, 2012, 2013, 2015) μέσα σε μια εξαετία, επεσήμαναν πως υπάρχει η δίψα για επιστροφή στις επιτυχίες. Όπως και έγινε, με τους Πειραιώτες το 2017 να δίνουν το «παρών» σε έναν ακόμη τελικό φάιναλ φορ, ενώ το 2016 είχε κατακτηθεί και το πρωτάθλημα, με το μεγάλο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ.

Τώρα, όμως, πέντε χρόνια μετά, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά θα διανύσει την πέμπτη του σεζόν χωρίς εγχώριο τίτλο, ενώ η τελευταία μεγάλη επιτυχία της ομάδας ήταν που έδωσε το «παρών» στον τελικό της Πόλης το 2017. Υπάρχει μία καθοδική πορεία. Καμία αντίρρηση πως τα πάντα στον αθλητισμό κάνουν τον κύκλο τους. Τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς. Και όπως υπάρχει ακμή, έτσι υπάρχει και παρακμή. Κανείς δεν υπέγραψε συμβόλαιο με την επιτυχία και είναι αδιανόητο να δίνεις κάθε χρονιά το «παρών» στα φάιναλ φορ και στα προημιτελικά. Όμως, εδώ βλέπουμε πως οι Πειραιώτες παραμένουν για τρίτη σερί σεζόν εκτός προημιτελικών, κάτι που δείχνει πως δεν φταίνε μόνο οι προπονητές και οι παίκτες. Η ευθύνη είναι συνολική.

Εν έτει 2021 δεν μπορείς να προχωρήσεις με τη φιλοσοφία του 2011

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί πλέον να πορευτεί με τη φιλοσοφία του 2011 εν έτει 2021, στην οποία βασίστηκε σε πρωταγωνιστές Έλληνες παίκτες και σε υποστηρικτικούς ξένους. Πλέον τα εγχώρια ταλέντα λιγοστεύουν και οι αξιόλογοι γηγενείς αθλητές που μπορούν να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο είναι ελάχιστοι. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να υπάρξει ενίσχυση στο μπάτζετ και να αποκτηθούν ξένοι παίκτες πρώτης γραμμής. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, εθελοτυφλεί.

Το θέμα, όμως, είναι άλλο τι αναλύουμε εμείς και άλλο τι σκέφτεται η διοίκηση. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό, αναγέννησαν το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, έγραψαν Ιστορία και μας χάρισαν μία λαμπρή ομάδα, η οποία θα μνημονεύεται για τις επόμενες δεκαετίες σε όλη την Ευρώπη.

Κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη τους, το πάθος τους αλλά και την... τρέλα τους για τον σύλλογο. Το θέμα, όμως, είναι συνεχίζουν να έχουν το ίδιο κίνητρο, την ίδια δίψα για διάκριση; Πώς θα πορευτεί η ομάδα τη νέα σεζόν; Πώς αντιμετωπίζουν τις τρεις σερί αποτυχημένες προσπάθειες; Τι θα γίνει με το μέλλον του τμήματος μπάσκετ στις εγχώριες διοργανώσεις; Άπαντες αναμένουν από εκείνους να βγουν από τη σιωπή και να μιλήσουν, ενημερώνοντας για τις προθέσεις τους.