Ολυμπιακός: Οι σκέψεις για Σπανούλη και Πρίντεζη

Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσουν από την αγωνιστική δράση, ο Ολυμπιακός έχει τη διάθεση να αξιοποιήσει στην ομάδα τόσο τον Βασίλη Σπανούλη, όσο και τον Γιώργο Πρίντεζη. 

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις για Σπανούλη και Πρίντεζη

Όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν για τον Ολυμπιακό στα μέσα του Απρίλη, η πειραϊκή ΚΑΕ θα κληθεί να συζητήσει με τους δύο παίκτες-θρύλους του συλλόγου για το μέλλον της συνεργασίας τους. Ο λόγος φυσικά για τους Βασίλη Σπανούλη (38 ετών) και Γιώργο Πρίντεζη (36 ετών). Σας έχουμε τονίσει στο «ΦΩΣ» πως πρώτη επιθυμία των δύο παικτών είναι να συνεχίσουν στο μεγάλο λιμάνι για μία ακόμη σεζόν. Και ένας από τους λόγους είναι και το γεγονός πως θα ήθελαν να πουν «αντίο» σε γεμάτα γήπεδα αλλά και να διεκδικήσουν έναν ακόμη τίτλο με τα ερυθρόλευκα.

«Σίγουρος» ο Πρίντεζης - Λεπτό το θέμα για Σπανούλη

Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ, άλλωστε, είναι και νεότερος, πατάει ακόμη γερά στα πόδια του για την ηλικία του και θεωρείται δεδομένο πως θα συνεχίσει. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Για τον Λαρισαίο γκαρντ, όμως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Εκείνος θα ήθελε έναν «τελευταίο χορό», αλλά το ερώτημα είναι τι θα πουν τόσο οι Αγγελόπουλοι όσο και ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας. Είναι λεπτό θέμα, πρόκειται για τον ίσως σημαντικότερο Έλληνα αθλητή στην Ιστορία του συλλόγου (αναμφισβήτητα την τελευταία 20ετία), για έναν μπασκετμπολίστα-θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το κλείσιμο της καριέρας του χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με σεβασμό.

Μέχρι στιγμής ο Έλληνας τεχνικός έχει περιορίσει αρκετά τον ρόλο του, γεγονός που ορισμένες φορές δείχνει να έχει ενοχλήσει τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων» και το σίγουρο είναι πως για να συνεχίσει, θα πρέπει κατ’ αρχάς να αποδεχτεί (αγωνιστικά, ψυχολογικά, πνευματικά) πως δεν θα έχει πλέον γεμάτο χρόνο συμμετοχής.

Δεδομένο πως θα προταθεί πόστο στον αρχηγό

Από εκεί και πέρα, όμως, να είστε σίγουροι πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα θελήσει να κρατήσει στην οικογένειά της τον Βασίλη Σπανούλη. Είτε αποφασίσει να σταματήσει φέτος είτε του χρόνου. Πρόθεση των Αγγελόπουλων είναι να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, την πείρα του, την ηγετική φυσιογνωμία του αλλά και τη λάμψη του, προσφέροντάς του πόστο στην ομάδα.

Το ποιο θα είναι θα φανεί στην πράξη, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Λαρισαίος γκαρντ θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να μείνει κοντά στο μπάσκετ αλλά και στον σύλλογο όπου δοξάστηκε, λατρεύτηκε αλλά και που ταίριαξε περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του. Είναι κάτι που το θέλει και ο ίδιος. Λατρεύει το μπάσκετ, αγαπάει το σπορ και θέλει να παραμείνει στις επάλξεις, έστω και αν κάθεται στον πάγκο, με τη φόρμα του, με το κοστούμι του. Με την ιδιότητα του μέλους του προπονητικού τιμ; Με τον ρόλο του τιμ μάνατζερ; Με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή; Αυτό θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως θα του γίνει πρόταση.

Ο Πρίντεζης δεν σκέφτεται την προπονητική...

Όσον αφορά τον Γιώργο Πρίντεζη, όλα δείχνουν πως θα έχει έναν υποστηρικτικό ρόλο πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ και τη νέα σεζόν στο ρόστερ της ομάδας. Είναι κάτι που ο ίδιος έχει αποδεχτεί φέτος, δεν έχει γκρινιάξει και είναι αποδοτικός στα λεπτά που αγωνίζεται. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ευχαριστημένος μαζί του και θέλει να ποντάρει στην πείρα του και τη νέα σεζόν.

Και εδώ όμως η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει την πρόθεση να διατηρήσει στην οικογένειά της τον έμπειρο φόργουορντ. Είναι κάτι που θα το συζητήσει μαζί του, όταν έρθει η ώρα. Το σίγουρο είναι πως ο Γιώργος Πρίντεζης δεν θέλει να γίνει προπονητής μετά το τέλος της καριέρας του. Αν του δινόταν, όμως, ένας ρόλος μέσα στην ομάδα, είναι δεδομένο πως θα το έκανε μετά χαράς. Άλλωστε, μιλάμε για έναν άνθρωπο που η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι η δεύτερη οικογένειά του, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 20ετία στο μεγάλο λιμάνι!

Ολυμπιακός: Περιμένοντας τους Αγγελόπουλους