Ολυμπιακός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν...

Το fosonline.gr καταγράφει τα δεδομένα μέχρι στιγμής - Ποιοι παίκτες είναι φαβορί να μείνουν και ποιοι βλέπουν ήδη την πόρτα της εξόδου - Έρχονται αρκετές αλλαγές στους ξένους του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν...

Θα πρέπει να κρατήσουμε μία από τις ατάκες που είπε πρόσφατα ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το υπάρχον ρόστερ: «Έχω μια γενική εικόνα, αλλά θεωρώ πως σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι ο παίκτης πρέπει να αποδεικνύει γιατί πληρώνεται, να αποδεικνύει αν έχει φιλοδοξίες προσωπικές και ομαδικές». Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει βγάλει συμπεράσματα για τους παίκτες που θα κρατήσει αλλά και τους μπασκετμπολίστες που θα αφήσει ενόψει της νέας σεζόν. Στο μεγάλο λιμάνι αναμένεται να γίνουν αρκετές αλλαγές, τουλάχιστον σε πρώτη φάση στο κομμάτι του ρόστερ. Ας μη γελιόμαστε, ο Ολυμπιακός θα μείνει για τρίτη σερί χρονιά εκτός πλέι οφ στην Ευρωλίγκα, οπότε επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές.

Ψάχνει αντικαταστάτες για Χάρισον - Τζένκινς

Ειλημμένη απόφαση θεωρείται η αποδέσμευση τόσο του Άαρον Χάρισον όσο και του Τσαρλς Τζένκινς. Ο πρώτος ξεκίνησε ικανοποιητικά τη σεζόν, αλλά εδώ και δύο μήνες αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Ήρθε για να δώσει επιθετική ώθηση, έχοντας φήμη σουτέρ-σκόρερ, αλλά πλέον είναι απελπιστικά άστοχος, ράθυμος στη συμπεριφορά του και εκτός κλίματος. Λένε κάποιοι «θα τον αφήσουμε και θα βγάλει... μάτια αλλού όπως ο Πάντερ». Ενδεχομένως και να γίνει. Αυτή τη στιγμή όμως είναι τουλάχιστον απογοητευτικός και κυρίως έχει δείξει «λίγος» στα δύσκολα.

Όσον αφορά τον Τζένκινς, είναι πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να έχει ξένο γκαρντ για να παίζει κυρίως καλή άμυνα και να δίνει σποραδικά ορισμένα μακρινά σουτ. Παίκτης περιορισμένων δυνατοτήτων. Ο Ολυμπιακός θέλει γκαρντ πρώτης γραμμής δίπλα στον Σλούκα. Υπάρχει η διάθεση να έρθουν στις θέσεις τους παίκτες που έχουν διαπρέψει στην Ευρωλίγκα φέτος, όπως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αλλά και ο Τζόρνταν Λόιντ. Είναι στη λίστα με τους υποψήφιους.

Όσον αφορά τον Οκτάβιους Έλις, ο Αμερικανός σέντερ πέρσι ήταν ικανοποιητικός, αλλά φέτος παρουσιάζει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Είναι ασταθής, έχει αδυναμίες στην άμυνα, κάνει λάθη, εύκολα φάουλ και γενικότερα δείχνει πως δεν μπορεί να σταθεί επάξια στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρείται δεδομένο πως στο τέλος της σεζόν θα... κουνήσει μαντήλι.

Αμφίβολοι Κουφός και Ζαν-Σαρλ, σίγουρος ο Λαρεντζάκης

Ο Χασάν Μάρτιν έχει κλειστό διετές συμβόλαιο και θα συνεχίσει, ενώ ο Σακίλ Μακ Κίσικ ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την ομάδα. Όμως είναι αμφίβολο το μέλλον τόσο του Λιβιό Ζαν-Σαρλ (για τρίτος βοηθητικός ψηλός για το «4» και το «5» δεν τα έχει πάει άσχημα) όσο και του Κώστα Κουφού. Με τον Έλληνα σέντερ θα παίξει σημαντικό ρόλο το ετήσιο κασέ που θα ζητήσει. Από εκεί και πέρα, δεν αναμένεται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Αντώνη Κόνιαρη, υπάρχει προβληματισμός για τη μη εξέλιξη του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ενώ είναι δεδομένο πως θα παραμείνει στην ομάδα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Το αξίζει άλλωστε, γιατί έχει αρπάξει από τα... μαλλιά όποια ευκαιρία τού έχει δοθεί.

Ο Πρίντεζης συνεχίζει, ερωτηματικά για Σπανούλη

Όσον αφορά την «αγία τετράδα» του Ολυμπιακού, δηλαδή τους Σπανούλη – Πρίντεζη – Σλούκα - Παπανικολάου, οι οποίοι κατέκτησαν τα σερί ευρωπαϊκά (2012, 2013) με την ομάδα, τα δεδομένα έχουν ως εξής: οι Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας έχουν συμβόλαια και θα παραμείνουν οι «κολόνες» της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Ο Γιώργος Πρίντεζης θέλει να συνεχίσει για ακόμη μία σεζόν, αλλά θέλει να ξέρει και τις προθέσεις τόσο της διοίκησης όσο και του προπονητή. Σωματικά αλλά και αγωνιστικά παραμένει σε καλή κατάσταση, απλώς είναι απόφαση του κόουτς να παίζει λιγότερο, δίνοντας πιο ενεργό ρόλο στον Σάσα Βεζένκοφ. Το θετικό εδώ είναι ότι ο Πρίντεζης δεν έχει πρόβλημα, ούτε και γκρινιάζει, για τον ρόλο του στην ομάδα. Τον ικανοποιεί να βοηθά την ομάδα, όποτε και όπου χρειαστεί. Ο Μπαρτζώκας σύμφωνα με πληροφορίες είναι απόλυτα θετικός να τον έχει στο ρόστερ του και τη νέα σεζόν, έχοντας τον ρόλο του «4αριού» πίσω από τον Βεζένκοφ.

Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το σίγουρο είναι πως ο αρχηγός δεν θα ήθελε να πει «αντίο» σε άδεια γήπεδα. Θα ήθελε να παίξει μπάσκετ για μία ακόμη και τελευταία σεζόν, βάζοντας τέλος βλέποντας κόσμο στις εξέδρες. Είναι κάτι άλλωστε που το αξίζει η μυθική καριέρα του. Θα γίνει μία σοβαρή κουβέντα μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, μιλώντας τόσο με τους Αγγελόπουλους όσο και με τον Μπαρτζώκα και θα αποφασίσει. Είναι δεδομένο πως στο ενδεχόμενο που αποφασίσει να πει «τέλος» θα του προταθεί πόστο μέσα στην ομάδα. Πρόκειται για τον θρύλο του Θρύλου, έχει τον σεβασμό όλων στον σύλλογο και είναι ξεκάθαρη η πρόθεση να παραμείνει στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια.