Ισπανός δημοσιογράφος αποθέωσε Σπανούλη: «Ήταν χαρά μας να υποφέρουμε από σένα»

Ισπανός δημοσιογράφος υποκλίθηκε στην αξία του Βασίλη Σπανούλη - Έγραψε γράμμα σε εκείνον, στο ενδεχόμενο που αποφασίσει να σταματήσει - «Ήταν χαρά μας να υποφέρουμε από εσένα αγαπημένε μου αντίπαλε»

Ισπανός δημοσιογράφος αποθέωσε Σπανούλη: «Ήταν χαρά μας να υποφέρουμε από σένα»

Ο Ισπανός δημοσιογράφος, Χαβιέ Ροντρίγκεθ, με κείμενο που έγραψε στο planetacb.com, αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη. Έγραψε γράμμα με αφορμή την ενδεχόμενη αποχώρηση του από την αγωνιστική δράση. Με σεβασμό και εκτίμηση στο ταλέντο του σπουδαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τι έγραψε: “Υπάρχει, λοιπόν η φήμη ότι παρακολουθούμε τα τελευταία παιχνίδια του Βασίλη Σπανούλη. Ότι ο παίκτης που έχει δώσει τόσους… πονοκεφάλους στη Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο WiZink Center το βράδυ της Παρασκευής.

Αναθεματισμένη πανδημία… Όχι μόνο για τον πόνο που έχεις προκαλέσει και δυστυχώς συνεχίζεις να προκαλείς, αλλά και για τα πράγματα που μας στερείς. Στέρησες από τους φίλους της Ρεάλ τη δυνατότητα να κάνουν κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα έκαναν με ευχαρίστηση. Να αποτίσουν φόρο τιμής για τελευταία φορά σε έναν από τους παίκτες που φοβήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλον, όλα αυτά τα χρόνια. Τον Βασίλη Σπανούλη.

Η επισκόπηση της καριέρας του Σπανούλη είναι τρελή, μιας και έχει πετύχει ασύλληπτα επιτεύγματα. Δεν θα χάσω χρόνο με αυτά. Θέλω να θυμάμαι για πάντα το πρόσωπό του και τις αναμετρήσεις του κόντρα στη Ρεάλ. Πως να ξεχάσω εκείνους τους τελικούς της EuroLeague. Πως μπορώ να τους ξεχάσω…

Η πρώτη μάχη εκείνο τον Μάιο του 2013 στο Λονδίνο. Εκεί που στην αρχή πιστέψαμε ότι ο τίτλος θα έλθει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας αλλά όχι… Ο Kill Bill ήταν ο βασικός λόγος που έκανε τον διακόπτη να γυρίσει και ο Ολυμπιακός να κατακτήσει τον τίτλο, υποχρεώνοντας τη Ρεάλ να περιμένει άλλα δυο χρόνια.

Ήταν τον Μάιο του 2015, όταν επιτέλους η Ρεάλ κατάφερε να πάρει εκδίκηση. Να πανηγυρίσει τον τίτλο νιώθοντας τον φόβο να αιωρείται! Νιώθοντας ότι ο Σπανούλης θα μπορούσε να βάλει το τελικό καλάθι. Ένας τύπος που δεν τα παρατάει ποτέ. Εκείνο το πρωτάθλημα Ευρώπης κατέληξε στη Ρεάλ όμως ο Σπανούλης συνέχισε να γιγαντώνει τον θρύλο του τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, τον Απρίλιο του 2021, ήλθε στη Μαδρίτη για τελευταία φορά. Μπόρεσε να αφήσει ξανά δείγματα της ποιότητάς του ως παίκτης, δεν έχασε ποτέ το σοβαρό πρόσωπο που είχε στην τεράστια καριέρα του. Δέχτηκε ακόμα μια τάπα από έναν ακόμα παλιό συνοδοιπόρο και μεγάλο αντίπαλο στο πεδίο της μάχης, τον Φελίπε Ρέγιες. Το μόνο που έλειψε όταν ο Μπαρτζώκας τον πέρασε αλλαγή στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν μια βροντή από χειροκροτήματα σε ένα γήπεδο που έπρεπε να είναι γεμάτο. Είναι η ντροπή που θα κουβαλάμε για πάντα!

Σε ευχαριστώ για όλα αγαπημένε μου αντίπαλε… Ήταν χαρά μας να υποφέρουμε από εσένα…”