Ολυμπιακός: Στραβά... αρμενίζει!

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (5/2) στο ΣΕΦ δεν ήταν αυτή καθεαυτή η ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά το μέλλον των «ερυθρόλευκων» που -με τέτοιες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις- φαντάζει δυσοίωνο. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Ολυμπιακός: Στραβά... αρμενίζει!

Το χειρότερό του ίσως παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα φύλαγε ο Ολυμπιακός για το ντέρμπι «αιωνίων» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Παρασκευής (5/2) στο ΣΕΦ. Με εξαίρεση τον συγκινητικό Σακίλ Μακ Κίσικ, οι Πειραιώτες ήταν «φαντάσματα» απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε στο Φάληρο με το… μαχαίρι στα δόντια και έφυγε πέρα ως πέρα δίκαια με το διπλό γοήτρου.

Σε μια μέρα όπου ο Ιωάννης Παπαπέτρου «έχτισε» το καλάθι με 2/13 σουτ και ο κορυφαίος γκαρντ των «πρασίνων» Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν απών, ο Ολυμπιακός κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να κάνει τον άπειρο Λευτέρη Μποχωρίδη να φαίνεται… Ντιλέινι (4/4 δίποντα, 4/4 βολές) και τον -στην καλύτερη μέτριο σουτέρ- Χάουαρντ Σαντ-Ρος να είναι ο MVP του αγώνα με 4/6 τρίποντα και 4/4 βολές.

Το χειρότερο πάντως για τον Ολυμπιακό δεν ήταν αυτή καθεαυτή η ήττα από τον ΠΑΟ. Άλλωστε οι ελπίδες πρόκρισης ήταν ελάχιστες και πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, συνεπώς το γόητρο ήταν εξίσου και ίσως και περισσότερο σημαντικό στο συγκεκριμένο ματς απ’ ό,τι η βαθμολογική του κρισιμότητα.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο από κάθε τι είναι ότι με αυτή την εικόνα η ομάδα του Πειραιά δεν… πάει πουθενά. Θέλει βοήθεια και από τον πάγκο με παραδοχές λαθών και αλλαγή… ρότας σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά και από τη διοίκηση με ενίσχυση του ρόστερ σε θέσεις όπου «πονάει» εμφανέστατα η ομάδα.

Πού να πάει, άλλωστε, όταν -σε εντός έδρας αγώνα μάλιστα- ο αντίπαλός του παίρνει διπλάσια ριμπάουντ (19-38); Ο Ολυμπιακός χρειάζεται «κανονικό» ψηλό, δηλαδή κλασικό «πεντάρι» με ύψος άνω των 2,10 μ. και βαρύ κορμί, αλλά και έναν παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα δίπλα στον -κακό χθες- Κώστα Σλούκα.

Στο χέρι των Πειραιωτών βέβαια -όχι τόσο των παικτών όσο της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας- είναι να «διαβάσει» σωστά αυτή την ήττα και να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται στη συνέχεια. Και όταν λέμε «συνέχεια» εννοούμε την επόμενη σεζόν, καθώς μετά τη χθεσινή ήττα η τρέχουσα είναι ήδη οριστικά χαμένη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έκανε κύκλο γύρω από τον εαυτό του και επέστρεψε στο σημείο που ήταν πέρσι!

«Μην αφήσετε αιχμαλώτους»

Ήταν Ολυμπιακός... μόνο στα χαρτιά!