Ολυμπιακός: Ένας Σλούκας δεν θα φέρει την… άνοιξη!

Όσο καλός και αν είναι ο Σλούκας, φτάνει για τον Ολυμπιακό η πιθανή έλευση του 30χρονου γκαρντ στο Λιμάνι ενόψει της καινούργιας σεζόν; Ο 37χρονος Σπανούλης, ο «σκασμένος» Πρίντεζης και η τεράστια απουσία του Μιλουτίνοφ.

Ολυμπιακός: Ένας Σλούκας δεν θα φέρει την… άνοιξη!

Άνεμος ανανέωσης και αισιοδοξίας πνέει πλέον στον μπασκετικό Ολυμπιακό, κάτι που συμβαίνει από την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στο λιμάνι κι έπειτα. Η έλευση του συγκεκριμένου προπονητή, ο οποίος λατρεύεται από τον «ερυθρόλευκο» κόσμο, πέρα από την αγωνιστική ανάκαμψη, εγγυάται και τη «θέρμη» του φίλαθλου κοινού, καθώς πρόκειται για κόουτς, ο οποίος στο διάστημα της προηγούμενης θητείας του στην ομάδα κατάφερε να ριζωθεί στις καρδιές των οπαδών. Και όχι άδικα.

Με τον Μπαρτζώκα στο τιμόνι ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Ο 55χρονος τεχνικός είναι γνωστός για τις επιτυχημένες επιλογές ξένων αθλητών, στους οποίους πολύ συχνά πετυχαίνει διάνα. Μάλιστα, πέρα από καλούς αθλητές, ο Μπαρτζώκας επιλέγει και σχετικά άγνωστους στο ευρύ κοινό μπασκετμπολίστες, κάτι που συμβάλλει φυσικά και οικονομικά στον σύλλογο με χαμηλά συμβόλαια, τουλάχιστον σε σχέση με αποδεδειγμένους ξένους που έχουν «φτιάξει» ήδη τα ονόματά τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Εκτός των ξένων, στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα βρίσκεται και στην τελική ευθεία για να φέρει -ξανά- στον Πειραιά και έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων γκαρντ των τελευταίων ετών και όχι μόνο. Περί του Κώστα Σλούκα ο λόγος, με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν ότι θα βάλουν ισχυρά θεμέλια προκειμένου να χτίσουν ξανά ένα στέρεο οικοδόμημα που θα διαπρέπει σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει τους φιλάθλους.

Αναμφίβολα, η ενδεχόμενη έλευση του Σλούκα θα αποτελέσει «βάλσαμο» για τον ταλαιπωρημένο τομέα των γκαρντ, όπου ο 37χρονος πλέον Σπανούλης εύλογα δεν μπορεί να τραβήξει πια μόνος του το κουπί. Φτάνει, όμως, η μεταγραφή του Σλούκα; Όσο καλός κι αν είναι ο 30χρονος Θεσσαλονικιός, η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι σαφέστατα αρνητική.

Φυσικά αυτό το γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ο ίδιος ο Μπαρτζώκας, γι’ αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός «ψάχνεται» τουλάχιστον για ακόμα δύο συμπληρωματικούς γκαρντ. Και λέμε συμπληρωματικούς, γιατί αν συνεκτιμηθεί το υψηλό κασέ που θα έχει ο Σλούκας -αν και εφόσον έρθει-, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι έξτρα κοντοί που θα αποκτηθούν δεν θα είναι εκ των κορυφαίων ονομάτων στην Ευρώπη.

Πέρα από τους κοντούς, ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ που θα πρέπει να βρεθεί για τον Ολυμπιακό είναι και οι ψηλοί. Όπως και να το δει κανείς, η απώλεια του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αποχώρησε για το «χρυσάφι» που του προσέφερε η ΤΣΣΚΑ, αποτελεί τεράστιο πλήγμα. Αφενός πρόκειται για το καλύτερο ίσως φυσικό «5άρι» στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή, αφετέρου είναι παίκτης που είχε αναπτύξει εύλογα θαυμαστή χημεία με την υπόλοιπη ομάδα στην πενταετία που θήτευσε στο λιμάνι.

Έτσι λοιπόν στην κατηγορία των ψηλών ανήκει ένα καθαρό «πεντάρι», το οποίο θα πρέπει να προστεθεί στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ της καινούργιας περιόδου. Ιδανικά, στον Ολυμπιακό θα πρέπει να αποκτήσουν κι ένα αξιόπιστο «4άρι», αφού για τη συγκεκριμένη θέση, πέρα από τον υπερπολύτιμο μεν, «σκασμένο» δε Πρίντεζη, υπάρχει ουσιαστικά μόνον ο Βεζένκοφ