Ολυμπιακός: Χρειάζεται ένα… ταρακούνημα!

Με δύο ήττες σερί στη «πλάτη» ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να μπει και να… δαγκώνει. Αντ΄αυτού, άφησε μια Φενέρμπαχτσε μέτρια προς κακή να κάνει ότι θέλει μέσα στη ρακέτα του και τον… Πιερ να του παίρνει το παιχνίδι!

Ολυμπιακός: Χρειάζεται ένα… ταρακούνημα!

Ας το καταθέσω όσο το δυνατόν πιο απλά… Δεν γίνεται να χάνεις από αυτή τη Φενέρμπαχτσε! Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, δεν έπαιξε κανένα μπάσκετ περιωπής, η διαφορά της ήταν η παρουσία του Βέσελι, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια (είχε βέβαια 7 ήττες στα τελευταία 8 ματς) και εν ολίγοις… αντί για Χριστούγεννα, ο Ολυμπιακός έφερε πρώιμα το Πάσχα, καθώς την «ανέστησε»! Όταν χάνει από κακή ομάδα, φαντάζεστε πόσο κατώτερος των περιστάσεων ήταν...

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 84-77: Τα highlights της αναμέτρησης

Μπερδεύτηκε; Τον «διαβάζουν» πλέον καλύτερα; Επηρεάστηκε από τις δύο ήττες κόντρα σε Βαλένθια- που και εκεί έχασε με κάτω τα χέρια- και Ρεάλ, αλλά και τα όσα γράφτηκαν, ακούστηκαν, συζητήθηκαν για τον Σπανούλη κτλ; Η ουσία είναι γνώρισε την 3η σερί του ήττα (και πήγε στο 7-8), για την οποία δεν ήρθε η καταστροφή, αλλά το κυριότερο, είναι πως… εμφανίζεται αγνώριστος!

Λάθη και «δώρο» πόντους

Κοιτάξτε διαφορά: Μπαίνει στο ματς με 7/11 τρίποντα (63.6%) αλλά πίσω δέχεται 69.2% στα δίποντα (9/13), εύλογη οπότε η διαφορά των 5 (μόνο) πόντων. Μπαίνει στο 2ο δεκάλεπτο και αντί να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι, με αυτοπεποίθηση για να επιβληθεί, κάνει 8 λάθη (1 στο 1ο δεκάλεπτο) που από αυτά δίνει 11 πόντους ξεκούραστους. Η Φενέρ δεν είχε αιφνιδιασμό στο 1ο δεκάλεπτο και βρέθηκε να έχει πάρει 9 πόντους από αυτόν. Όλα «δώρο»!!

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 84-77: Κατηφόρα... (highlights)

27 πόντους στο 1ο – 27 σε 2ο και 3ο μαζί

Λέμε (και ορθώς) για την άμυνα και δη μέσα στη ρακέτα (δέχτηκε 84 πόντους από την χειρότερη επίθεση της Λίγκας), όπου το πρόβλημα στα τελευταία τρία ματς ειδικά έχει γιγαντωθεί, αλλά ο Ολυμπιακός είχε φανερό πρόβλημα και στην επίθεση, απέναντι στην… 5η χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης. Η Φενέρ δεχότανε πάνω από 80 πόντους μ.ο. και ο Ολυμπιακός σε 2ο και 3ο δεκάλεπτο σκόραρε ΣΥΝΟΛΟ 27 πόντους, όσους έβαλε και στο 1ο δεκάλεπτο με τα 7 τρίποντα. Σούταρε δε ακατάπαυστα τρίποντα (21) και λιγότερα δίποντα (18). Ούτε κατά προσέγγιση το παιχνίδι του και στην τελική τα σουτ δεν θα μπαίνουν όλο το βράδυ. Στο 30΄του ματς μάλιστα είχε περισσότερα λάθη (14) από ασίστ (13).

Μπαρτζώκας: «Δεν ήμασταν πιστοί στις αρχές μας»

«Επέστρεψε» στο ματς χάρη και μόνο στα τρίποντα, είχε 5/11 στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Βεζένκοφ να έχει σύνολο 5/7, αλλά ούτε κατάφερε ούτε έπεισε ότι μπορούσε να πάρει το ματς, που δικαίως έχασε.

Χρειάζεται ένα «ηλεκτροσόκ»

Είναι γεγονός, πως ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλό τάιμινγκ και χρειάζεται άμεσα ένα «ηλεκτροσόκ». Ένα ξέσπασμα ώστε να πάρει μπροστά, αγωνιστικά και πνευματικά, καθώς σε πολλά σημεία δεν είναι η σωστή η προσέγγιση. Κουβαλώντας δύο ήττες σερί εκ των οποίων η μία με κάτω τα χέρια, θα έπρεπε να μπει και να… δαγκώνει. Αντ΄αυτού, άφησε μια ομάδα μέτρια προς κακή να κάνει ότι θέλει μέσα στη ρακέτα του και τον… Πιερ να του παίρνει το παιχνίδι.