Ολυμπιακός: Τέταρτο κρούσμα στην ομάδα- Αναβάλλονται οι αγώνες με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην ομάδα- Αναβάλλονται οι αγώνες με Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και Βιλερμπάν στο Λιόν. Και τα τέσσερα κρούσματα αφορούν παίκτες.  

Ολυμπιακός: Τέταρτο κρούσμα στην ομάδα- Αναβάλλονται οι αγώνες με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν

Τα νέα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κορονοϊό που ανέμεναν στον Ολυμπιακό έδειξαν πως ακόμα ένα μέλος της ομάδας είναι θετικό στον ιό, οπότε οι Πειραιώτες πήγαν στα τέσσερα συνολικά.

Και τρίτο κρούσμα στον Ολυμπιακό!

Η ανακοίνωση που έβγαλαν ανέφερε: "Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει πως βρέθηκε και τέταρτο μέλος της ομάδας θετικό στον Covid-19.

Όπως τα τρία προηγούμενα, έτσι και το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα απομονώθηκε και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ".

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, αρχικά στη Βαρκελώνη (Τετάρτη 18/11) και στη συνέχεια στο Λιόν με τη Βιλερμπάν (20/11) αναβλήθηκαν, κάτι που είναι επίσημο πλέον και από την Euroleague η οποία έβγαλε και αυτή ανακοίνωση και αναφέρει:

"Η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί.

Η αναμέτρηση Βιλερμπάν– Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί".

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κάθε παιχνίδι μπορεί να οριστεί τρεις φορές αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η Euroleague Basketball θα συνεργαστεί με τις εμπλεκόμενες ομάδες ώστε να προγραμματίσει τα παιχνίδια και θα ανακοινώσει τις νέες ημερομηνίες.».

Και τα τέσσερα κρούσματα αφορούν παίκτες του Ολυμπιακού, που σε συνδυασμό και με τον τραυματισμό του Άαρον Χάρισον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα είχε πέντε παίκτες στη διάθεσή του αλλά και στην αποστολή της ομάδας η οποία θα αναχωρούσε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (17/11) για τη Βαρκελώνη.

Ολυμπιακός: Σταμάτησε προπονήσεις- Τι θα γίνει με το ματς με την Μπαρτσελόνα

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αποστείλει επιστολή στην Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσω της οποίας ενημέρωναν για την κατάσταση και ζητούσαν οδηγίες αναφορικά με το ταξίδι τους. Η Πολιτεία ήταν αρνητική στο να ταξιδέψουν οι Πειραιώτες για τη διασπορά του κορονοϊού και λειτούργησε προς την κατεύθυνση να μην ταξιδέψει η ομάδα.

Ολυμπιακός: Επιστολή στην ΓΓΑ για τα ταξίδια σε Βαρκελώνη και Λιόν - Η πρόθεση της Πολιτείας

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ΓΓΑ όσο και με την Ευρωλίγκα που ήταν ενήμερη για το τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Έγινε αίτημα στο οποίο μετέφερε πως δεν μπορούσε να ταξιδέψει και η Ευρωλίγκα αποφάσισε να αναβάλλει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, με την Μπαρτσελόνα και τη Βιλερμπάν (καθώς έχουμε διπλή αγωνιστική) και τα οποία θα οριστούν σε νέες ημερομηνίες.