«Κλέφτρα» η Μπάγερν και πρώτη επίθεση στην Euroleague! (vid)

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, Μπάγερν είναι η πρώτη σε πόντους στην Euroleague βάζοντας κατά μέσον όρο 82,25 πόντους. Είναι σύνολο που παίρνει ριμπάουντ, παίζει καλή άμυνα (δέχονται 76,5 πόντους) και είναι πρώτη στα κλεψίματα (36).

«Κλέφτρα» η Μπάγερν και πρώτη επίθεση στην Euroleague! (vid)

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το απόλυτο στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Euroleague, καλούνται με χαμηλά το κεφάλι και ταπεινά να αντιμετωπίσουν την Μπάγερν Μονάχου, η οποία βρίσκεται επίσης στο 3-1 (όπως και οι «ερυθρόλευκοι») αλλά προέρχεται από τρεις σερί νίκες και μάλιστα με διπλό μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε.

Έχασε βέβαια στη Γερμανία και αποκλείστηκε από το Κύπελλο από την Μπαϊρότ (95-89), ωστόσο στην Ευρώπη έχει «αέρα» και ψυχολογία. Οι άλλες δύο νίκες της είναι επί της Άλμπα στο Βερολίνο και της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και ακριβώς εδώ είναι το οξύμωρο. Έχει τρεις εκτός έδρας νίκες και τη μία ήττα της την έκανε στο «Audi Dome», δύσκολα πάντως. Με αίμα… Έχασε από το Μιλάνο στην παράταση.

Η Μπάγερν παίζει ομαδικά, δεν έχει τον σταρ όπως είχε τον Μονρό, και είτε το πιστεύετε είτε όχι είναι η πρώτη σε πόντους στην Euroleague βάζοντας κατά μέσον όρο 82,25 πόντους. Είναι σύνολο που παίρνει ριμπάουντ, παίζει καλή άμυνα (δέχονται 76,5 πόντους) και είναι πολύ καλή στα κλεψίματα. Κλέβει 9 μπάλες ανά ματς και στο σύνολο των κλεψιμάτων είναι πρώτη στην Euroleague με 36. Δεν είναι στο μέσον όρο, με την Μπασκόνια να έχει 9,3 κλεψίματα, σε 3 όμως ματς και όχι 4.

Ο «πρώην» Μπάλντγουιν

Πρώτος… κλέφτης για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι ο… Ουέιντ Μπάλντγουιν. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, με τον Μπλατ να τον πιστεύει και να τον «αναγκάζει» να περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και να παίξει στην Ευρώπη. Είχε καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά που άρεσαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά καθόλου ευρωπαϊκό μπάσκετ μέσα του. Δεν τα πάει άσχημα στην Μπάγερν πάντως. Είναι πρώτος σε κλεψίματα όπως είπαμε με 2,8 ανά ματς, 3ος σκόρερ με 12,8 πόντους μ.ό. και πρώτος σε ασίστ μαζί με τον Ντζέντοβιτς με 3 τελικές πάσες έκαστος ανά ματς.

Ολυμπιακός: «Άλλος» Μπόλντγουιν με τη Μπάγερν (vids)

Δεν είναι ομάδα που την αψηφάς, θέλει προσοχή καθώς έχει ψυχολογία από τις νίκες της στην Ευρώπη, ενώ έπαθε και το πατατράκ στη Γερμανία με τον αποκλεισμό που την ταρακούνησε και ήταν ένα καλό ηλεκτροσόκ.