Ολυμπιακός: «Άλλος» Μπόλντγουιν με τη Μπάγερν (vids)

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν έχει κάνει πολύ καλή εκκίνηση στη φετινή Euroleague και ξεχωρίζει στην ομάδα του τη Μπάγερν- Σύγκριση με τη σεζόν του στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: «Άλλος» Μπόλντγουιν με τη Μπάγερν (vids)

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν, για την 5η αγωνιστική της Euroleague, ωστόσο εκεί θα συναντήσει έναν… παλιόφιλο. Ο λόγος για τον Ουέιντ Μπόλντγουιν, ο οποίος έπαιξε πέρσι στον Ολυμπιακό. Τον είχε διαλέξει ο Ντέιβιντ Μπλατ και πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό. Μπορεί να μην έκανε θραύση με τους «ερυθρόλευκους» και απλά να είχε κάποια καλά παιχνίδια, αλλά δύο εξ αυτών ήταν κόντρα στη Μπάγερν. Την νυν ομάδα του.

Ο Μπόλντγουιν, ο οποίος έχει στοιχεία που άρεσαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά όχι το ευρωπαϊκό μπάσκετ μέσα του- τουλάχιστον με όσα είχε δείξει στον Πειραιά- έχει κάνει πολύ καλή εκκίνηση στη φετινή διοργάνωση και είναι ανάμεσα στους διακριθέντες της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι.

Ξεκίνησε με 15 πόντους μ.ο. στα τρία πρώτα παιχνίδια, καθώς είχε 18 πόντους (στην ήττα στη παράταση) κόντρα στη Μιλάνο, 14 (στη νίκη) απέναντι στην Άλμπα στο Βερολίνο και 13 (στη νίκη) κόντρα στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Είχε 18/27 δίποντα, 11 ασίστ και 6 κλεψίματα. Στο σύστημα αξιολόγησης είχε ήδη πιάσει τις μισές μονάδες από όσες με τον Ολυμπιακό σε 28 παιχνίδια.

Μόνο στο τελευταίο ματς της Μπάγερν, στην Κωνσταντινούπολη και το «διπλό» επί της Φενέρ δεν ήταν τόσο καλός, καθώς είχε 6 πόντους (3/9 δίποντα), αλλά και 2 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 1 ασίστ και 2 λάθη. Σε όλη τη σεζόν βέβαια δεν είναι καλός (όπως και δεν ήταν με τον Ολυμπιακό) στο τρίποντο έχοντας 1/10 σύνολο.

Για να δείτε τη διαφορά πάντως σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ο Μπόλντγουιν είχε σε 28 ματς 5.5 πόντους με 48,1% δίποντα και 26,7% τρίποντα, 1.8 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 0.5 κλεψίματα και 1.5 λάθη.

Φέτος σε 4 παιχνίδι με τη Μπάγερν έχει 12.8 πόντους μ.ο. με 58,3% στα δίποντα, 10% στα τρίποντα, 2.8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2.8 κλεψίματα και 2 λάθη ανά ματς.