Καλαμάτα – Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε και από τη Νίκαια 

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε στο β’ μέρος, αλλά χάρη στο γκολ του Τεττέη κέρδισε 1-0 την Καλαμάτα στο γήπεδο της Νεάπολης συνεχίζοντας αήττητος στο πρωτάθλημα

Καλαμάτα – Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε και από τη Νίκαια 

Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 της Καλαμάτας στο γήπεδο της Νεάπολης και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με πένε νίκες σε πέντε αγωνιστικές.

Στο πρώτο μέρος μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός βρήκε τις ισορροπίες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο καταφέρνοντας να «απελευθερώσει» τους Καμαρά και Κάνγκουα από το ασφυκτικό πρέσινγκ της Καλαμάτας και να δημιουργήσει από τα άκρα.

Στο 23΄ο Λιβάι Γκαρσία είχε δοκάρι μετά από ένα σουτ που επεχείρησε, ενώ στο 33’ ο Ανδρέας Τεττέη με μια ατομική ενέργεια κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που βρήκε μπροστά του και με ένα ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα.

Από το σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο χορτάρι, είχαν μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις τους και τελείωσαν το πρώτο μέρος με 0-1, την ώρα που οι Καλαματιανοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πένια.

Η Καλαμάτα αντέδρασε αλλάζοντας από 3-5-2 σε 4-3-3 τη διάταξή της προσπαθώντας να ζητήσει περισσότερα πράγματα στο ματς με τον Νίστρουπ να αλλάζει κι αυτός σε 4-4-2 με Ντέσερς, Τεττέη στην επίθεση με τον Λουζά δίπλα στον Καμαρά.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την κυριαρχία στο κέντρο, δεν δημιουργούσε, δεν είχε ρυθμό και προσπαθούσε περισσότερο να αποκρούσει τις επιθετικές προσπάθειες των Μεσσήνιων, που άνοιξαν τις γραμμές τους και ζητούσαν το γκολ της ισοφάρισης.

Παρά τις προσπάθειές τους όμως αυτό δεν ήρθε με τον Παναθηναϊκό να έχει κακή εικόνα, αλλά να προσέχει τα μετόπισθεν και να τελειώνει το ματς με το 0-1.


Μικρογραφία

Καλαμάτα – Παναθηναϊκός 0-1

Γήπεδο: «Δημοτικό Νεάπολης»

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Σκόρερς: Τεττέη (33’)

Κίτρινες: Αλόνσο (42’), Ροντρίγκες (72’), Κατάλντι (90+2’) – Κάνγκουα (44’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Χριστοφιλέας): Βασιλίεβιτς - Ροντρίγκες, Μπακαγιόκο (57’ Κατάλντι), Στρούγγης- Καλουτσικίδης, Αλόνσο (84’ Λιατσικούρας), Ντιαρά (84’ Χατζηθεοδωρίδης), Πινιέιρο (84’ Κουρμινόφσκι), Χάμζα (78’ Μπονέτο) – Μορέιρα, Μπολίβαρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίστρουπ): Πένια - Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Καλάμπρια, Κυριακόπουλος - Κάνγκουα (65’ Λουζά), Καμαρά - Ουναΐ (65’ Ντέσερς), Λιβάι (90’ Ραστόντερ), Αντίνο – Τεττέη (79’ Τσάπρας)




Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110