Ολυμπιακός: Παίκτες με φιλοδοξίες και κίνητρο - Ρόστερ που διψά...

Ο Ολυμπιακός απέκτησε φέτος παίκτες με φιλοδοξίες, κίνητρο και προοπτική, έτοιμους για το βήμα παραπάνω, όπως έκαναν οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Οκτάβιους Έλις. Ο προβληματισμός για τον Τσαρλς Τζένκινς. 

Ολυμπιακός: Παίκτες με φιλοδοξίες και κίνητρο - Ρόστερ που διψά...

Ναι, είναι σημαντικό να έχεις στην ομάδα σου παίκτες έμπειρους, φτασμένους, με δεδομένη ποιότητα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις και αθλητές με κίνητρο! Μπασκετμπολίστες με ταλέντο, οι οποίοι έχουν όρεξη για το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Ρίξτε μία ματιά στον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-12, όταν και θριάμβευσε σε Ελλάδα και Ευρώπη, κατακτώντας την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη: Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης, Χάινς, Λο, Άντιτς είχαν όλοι τους μεγάλη δίψα για διάκριση, κάνοντας κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι. Όχι μόνον εκείνοι αλλά και οι επόμενοι που ακολούθησαν: Λοτζέσκι, Ντάνστον, Χάντερ, Χάκετ, Μπιρτς.

Ολυμπιακός: Οι πέντε «αποστολές» του Μπαρτζώκα στη νέα εποχή

Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έψαξε και για παίκτες που θα έχουν όχι μόνο ταλέντο αλλά και δίψα για διάκριση. Όχι γυρολόγους. Σύμφωνοι, παίζει ρόλο και το μπάτζετ, αλλά με τα συγκεκριμένα διαθέσιμα λεφτά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει στραφεί και σε άλλους παίκτες, «ξεζουμισμένους» (τύπου Ρόμπερτς...), που αλλάζουν ομάδες σαν τα πουκάμισα.

Είδατε με πόσο κέφι έπαιζε πέρσι ο Σακίλ Μακ Κίσικ, παρακολουθήσατε το πόσο απολάμβανε να δίνει τον καλύτερό του εαυτό με τα ερυθρόλευκα ο Οκτάβιους Έλις. Αμφότεροι δήλωναν πως ζουν την καλύτερη περίοδο της καριέρας τους, αγωνιζόμενοι στην Ευρωλίγκα και τον Ολυμπιακό. Τόσο ο Άαρον Χάρισον όσο και ο Χασάν Μάρτιν, λοιπόν, αλλά και ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ, είναι παίκτες ιδιαίτερα φιλόδοξοι. Πέρα από τις ικανότητές τους, θεωρούν τους «ερυθρόλευκους» ως το μεγαλύτερο σκαλοπάτι στην καριέρα τους και αντιμετωπίζουν ως πρόκληση το ότι θα φορέσουν τη συγκεκριμένη φανέλα.

Ολυμπιακός 2020-2021: Ρόστερ για υψηλές πτήσεις

Η προσοχή στον Τζένκινς

Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Έχουμε τις επιφυλάξεις μας για τον Τσαρλς Τζένκινς. Και αυτό καθώς ο Αμερικανός γκαρντ την περασμένη σεζόν είχε καθοδική πορεία με τον Ερυθρό Αστέρα. Πραγματοποίησε απογοητευτικές εμφανίσεις, δείχνοντας επηρεασμένος από το γεγονός πως βγήκαν μπροστά του οι Λορέντζο Μπράουν, Μπίλι Μπαρόν και Κέβιν Πάντερ. Όμως, δεν βοήθησε και αυτός με την απόδοσή του, δείχνοντας απελπιστικά άστοχος από την περιφέρεια.

Τελείωσε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα έχοντας 3,4 πόντους, με 50,9% στα δίποντα, 7,4% στα τρίποντα (2/27 σουτ), 94,1% βολές, 2,2 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 0,8 κλέψιμο.
Την προηγούμενη (2018-19) σεζόν με τη Χίμκι τα είχε πάει καλύτερα (6,9 πόντοι, 57,8% δίποντα, 42% τρίποντα με 34/81 σουτ, 82,8% βολές, 2,8 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1 κλέψιμο), ενώ αναμφίβολα αποτελεί κορυφαία σεζόν της καριέρας του το 2016-17 με τον Ερυθρό Αστέρα. Όταν και μέτρησε 9,4 πόντους (45,2% δίποντα, 42,5% τρίποντα, 84,8% βολές), 1,9 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 2,1 κλεψίματα.

Άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του έχουν να λένε πως είναι παίκτης ψυχολογίας. Στην καλή του μέρα μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του, αλλά στην κακή του μπορεί να εξελιχθεί σε αρνητικό παράγοντα. Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, πολύ καλός αμυντικός, αλλά δεν διαθέτει ευχέρεια στην πάσα και στο πικ εν ρολ. Ο Γιώργος Μπατζώκας, πάντως, τον εμπιστεύεται, είχε εξαιρετική συνεργασία μαζί του και εκτιμά πως στον Ολυμπιακό ο Τσαρλς Τζένκινς μπορεί να «αναγεννηθεί», αξιοποιώντας και τη μεγάλη εμπειρία του στην Ευρωλίγκα. Αυτή θα είναι η 8η σεζόν του στη διοργάνωση.

Κρατήστε το όνομα του - Άαρον Χάρισον - Το νέο «λαβράκι» του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση των Αγγελόπουλων στον Μπαρτζώκα για τα γκαρντ