Κρατήστε το όνομα του - Άαρον Χάρισον - Το νέο «λαβράκι» του Μπαρτζώκα

O Άαρον Χάρισον είναι ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού ο οποίος αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις. Το νέο «λαβράκι» του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έφεση στο σκορ, τρίποντο, παίκτης που συνεισφέρει παντού. 

Κρατήστε το όνομα του - Άαρον Χάρισον - Το νέο «λαβράκι» του Μπαρτζώκα

Όπως σας έχουμε τονίσει και σε περασμένο κείμενο, το μπάτζετ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν θα μειωθεί. Παράλληλα, όμως, ακόμη και με λιγότερα χρήματα, οι Πειραιώτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα, καλύτερη και από πέρσι, αρκεί τα χρήματά τους να τα αξιοποιήσουν σωστά, έξυπνα, σε εύστοχες επιλογές.

Δεν γίνεται να χτίσεις ομάδα μόνο με το να αγοράζεις παίκτες από συλλόγους και να δίνεις μεγάλα συμβόλαια. Χρειάζεται και να επενδύεις, να βρίσκεις τους μπασκετμπολίστες που έχουν τις δυνατότητες και την προοπτική να διαπρέψουν στην Ευρωλίγκα.

Το 2011 ο Κάιλ Χάινς ήρθε στον Ολυμπιακό από την Μπάμπεργκ, ενώ το 2013 ο Μπράιαντ Ντάνστον αποκτήθηκε από τη Βαρέζε και ο Ματ Λοτζέσκι από τη βελγική Οστάνδη, με τους δύο τελευταίους να αποτελούν επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα. To 2015 o Γιάννης Σφαιρόπουλος πόνταρε στις δυνατότητες του νεαρού Νίκολα Μιλουτίνοβ, ενώ το 2016 πίστεψε και δικαιώθηκε στις ικανότητες του Κεμ Μπιρτς, ο οποίος ήρθε στο μεγάλο λιμάνι από την τουρκική Ουσάκ Σπορτίφ. Όλοι τους από το... πουθενά διέπρεψαν με τα ερυθρόλευκα, φτάνοντας η χάρη τους στην ελίτ της Ευρώπης αλλά και του ΝΒΑ.

Πριν από λίγους μήνες ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξέφρασε τη σιγουριά του για τον Σακίλ Μακ Κίσικ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Μπεσίκτας, και ακολούθως είδατε πως έκανε... θραύση στο μεγάλο λιμάνι με το «καλημέρα». Ο Έλληνας τεχνικός, λοιπόν, φημίζεται για τις εύστοχες επιλογές του σε παίκτες που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, αλλά που έχουν την προοπτική να διαπρέψουν στο κορυφαίο επίπεδο. Το έχει κάνει άλλωστε πολλάκις στο παρελθόν, τόσο στον Ολυμπιακό όσο και με τις ομάδες που συνεργάστηκε στο εξωτερικό. Έχει... μάτι!

Ο Μπαρτζώκας βρήκε νέο... λαβράκι στην Τουρκία

Τις τελευταίες εβδομάδες, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έσταζε μέλι για το ταλέντο του Άαρον Χάρισον. Τον παρακολούθησε μαζί με τους συνεργάτες του και έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη. Αισθάνεται πως βρήκε νέο... λαβράκι! Πρόκειται για τον 25χρονο (28/10/1994) Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ (1,98 ύψος), ο οποίος διαθέτει αθλητικότητα και μεγάλο κορμί. Είναι κυρίως «2άρι», αλλά λόγω μεγέθους μπορεί να λειτουργήσει και στο «3» αν χρειαστεί. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και στον «άσο» όταν χρειαστεί, καθώς διαθέτει καλή ντρίμπλα.

Ένας μπασκετμπολίστας με έφεση στο σκορ, διαθέτοντας αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια και εκτελώντας με άνεση και μετά από ντρίμπλα. Παίκτης ομάδας, ο οποίος συνεισφέρει σε όλους τους τομείς. Δημιουργεί, βγάζει ενέργεια στην άμυνα, προσφέρει στα ριμπάουντ. Φέτος αγωνίστηκε στη Γαλατασαράι και στο τουρκικό πρωτάθλημα (το οποίο έχει σε εκτίμηση ο Έλληνας κόουτς) στο οποίο και διέπρεψε, έχοντας μέσον όρο 12,8 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 1,8 κλεψίματα ανά αγώνα. Τα πήγε περίφημα και στο Γιούροκαπ, στη δεύτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, στην οποία μέτρησε 15,9 πόντους (37,9% τρίποντα), 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,1 κλέψιμο, παίζοντας σε 16 ματς, ξεκινώντας σε όλα βασικός. Παίκτης με κίνητρο, με φιλοδοξίες και δίψα για διάκριση, δείχνοντας έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, του κατέθεσε πρόταση συνεργασίας και κυνήγησε ζεστά την περίπτωσή του. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε πίσω, ενώ το φιλολογικό ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν προχώρησε. Οι Πειραιώτες επέμεναν για την απόκτησή του, του εξέφρασαν τη μεγάλη τους επιθυμία να συνεργαστούν μαζί του και κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο «ναι» από τον Άαρον Χάρισον.

Ο 25χρονος γκαρντ, λοιπόν, θα αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα τη νέα σεζόν, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Άκρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για παικταρά, ο οποίος θα μας εντυπωσιάσει στη νέα σεζόν με τις δυνατότητές του. Κρατήστε το όνομά του!