Χρούμπαν: «Η Ελλάδα έπαιζε καλύτερα χωρίς τον Αντετοκούνμπο!»

Ο φόργουορντ της Τσεχίας Βόιτσεχ Χρούμπαν τόνισε με δηλώσεις του πως η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ περισσότερο «μπέρδευε» την Εθνική μας ενώ χωρίς αυτόν, οι διεθνείς μας απέδιδαν καλύτερο μπάσκετ.

Χρούμπαν: «Η Ελλάδα έπαιζε καλύτερα χωρίς τον Αντετοκούνμπο!»

Ο Βόιτσεχ Χρούμπαν με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Τσεχίας με την Ελλάδα και την πρόκρισή της ομάδας του στην επόμενη φάση του Mundobasket εμφανώς ικανοποιημένος, τόνισε πως η ελληνική ομάδα έπαιζε καλύτερα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον αγώνα και πως ο «Greek Freak» περισσότερο «μπέρδευε» την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου παρά τη βοηθούσε.

Το πανόραμα του Mundobasket 2019 (10η μέρα)

Ο Τσέχος φόργουορντ απέφυγε να σχολιάσει ερώτηση για τη διαιτησία του αγώνα.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Άδικη η αντιμετώπιση προς τον Γιάννη»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρούμπαν:

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι λίγο σκληρό αυτό που θα πω για εκείνον, αλλά η ελληνική ομάδα έπαιζε καλύτερα χωρίς αυτόν. Αυτό γινόταν όχι μόνο σήμερα, αλλά σε όλο το τουρνουά. Όταν είναι στο παρκέ, ο αντίπαλος προσαρμόζεται και πρέπει αναγκαστικά να βασιστούν σε πολλά σουτ. Κι όταν έχει την μπάλα, είναι σαν όλη η άλλη ομάδα να περιμένει τι θα κάνει. Έτσι δεν λειτουργούν καλά σαν σύνολο. Παρόλο που είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, η Ελλάδα παίζει καλύτερα χωρίς εκείνον».

Φταίμε όλοι μας...

Για την διαιτησία του αγώνα: «Υπήρχε μεγάλη ένταση, πολλές επαφές, πολλές μονομαχίες. Σε αυτή τη διοργάνωση τα σφυρίγματα είναι διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Έπεφταν κορμιά, ήταν προφανές πως επρόκειτο για μια μάχη επιβίωσης».