Ο Ολυμπιακός έδειξε τον δρόμο στον ΕΣΑΚΕ: Επιστολή Γαλατσόπουλου σε Αυγενάκη για προπονήσεις

Μετά την επιστολή του Ολυμπιακού στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ακολούθησε κριτική προς τον ΕΣΑΚΕ και τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ο οποίος ζήτησε τελικά να ξεκινήσουν οι ΚΑΕ προπονήσεις.

 

Ο Ολυμπιακός έδειξε τον δρόμο στον ΕΣΑΚΕ: Επιστολή Γαλατσόπουλου σε Αυγενάκη για προπονήσεις

Μετά τη γνωστοποίηση της επιστολής του Ολυμπιακού στον Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω της οποίας ζητούσε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού άδεια για προπονήσεις ακόμα και σε ανοικτό χώρο, η αλήθεια είναι πως ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και ο ΕΣΑΚΕ κατ’ επέκταση δέχτηκαν έντονη κριτική καθώς θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να έχουν πράξει από την πλευρά τους, όπως άλλωστε και η ΕΟΚ. Γιατί μπορεί να ψήφισαν οριστική διακοπή, αλλά το μπάσκετ έχει προ-Ολυμπιακή ομάδα, έχει διεθνείς παίκτες που πρέπει να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους σταδιακά και φυσικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Από τη στιγμή που μπήκε και το πινγκ-πονγκ σε κλειστό γήπεδο για προπονήσεις, δεν θα μπορούσαν οι αρχές του ελληνικού μπάσκετ να παραμένουν σε πλήρη αδράνεια.

Επιστολή Ολυμπιακού σε Αυγενάκη: «Να μας επιτραπεί να κάνουμε προπόνηση ακόμα και σε ανοικτό»!

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ λοιπόν Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έστειλε επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη μέσω της οποίας ζητά να επιτραπούν οι προπονήσεις στα κλειστά γήπεδα για τις ΚΑΕ. Σε πρώτη φάση να ξεκινήσουν ανά γκρουπ των τριών ατόμων και σταδιακά-ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα- να αυξάνεται ο αριθμός.

Το ερώτημα βέβαια που θα μπορούσε να κατατεθεί στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο είναι πως έπρεπε να ασκηθεί κριτική από τα media και τον κόσμο, που έκανε ο Ολυμπιακός αυτό το οποίο όφειλε ο ίδιος, ο ΕΣΑΚΕ, η ΕΟΚ κτλ. για να κινητοποιηθεί και να αναλάβει μία πρωτοβουλία;

Δεν θα μπορούσαν εξ αρχής να το έχουν κάνει αυτό και να μην χρειάζονταν ο Ολυμπιακός να τους δείξει τον δρόμο;