Συνάντηση Βασιλακόπουλου-Βασιλειάδη-Αγγελόπουλων-Γιαννακόπουλου

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο της ΑΕΚ, αλλά και τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ.

Συνάντηση Βασιλακόπουλου-Βασιλειάδη-Αγγελόπουλων-Γιαννακόπουλου

23.44 Αποφασίστηκε το φύλλο αγώνα για το ντέρμπι της Κυριακής να κλείσει στον ΕΣΑΚΕ, ώστε να μην πάει καμία από τις δύο ομάδες στο ΣΕΦ για λόγους ασφαλείας.

23.30 Η σύσκεψη συνεχίζεται κανονικά χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

23.00 Ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έκανε λόγο για σόου από πλευράς Γιαννακόπουλου.

22.50 Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από τη σύσκεψη καταγγέλοντας πως δέχτηκε επίθεση.

22.16 Όταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μπήκαν στη συνεδρίαση αναρωτήθηκαν γιατί δεν είναι στη σύσκεψη ο κ. Βασιλακόπουλος. Ο κ. Γολέμης τόνισε ότι αν γινόταν αύριο η σύσκεψη θα ήταν εδώ, αν και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται. Τότε του απάντησαν «Αν δεν χρειάζεται η παρουσία του προέδρου τότε τι κάνουμε εδώ; Τι να τον κάνουμε τον αντιπρόεδρο;».

22.15 Το ζητούμενο για τον κ. Βασιλειάδη δεν είναι μόνο να βρεθεί λύση για το ντέρμπι της Κυριακής, 17/3 αλλά γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ.

22.00 Όταν οι εκπρόσωποι Τύπου πέρασαν στην αίθουσα για να τραβήξουν φωτογραφίες, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε το εξής σχόλιο χαριτολογώντας: «Πουλάμε περισσότερο εμείς από τον Σπανούλη και τον Καλάθη;».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος ρώτησε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους: «Ποιος έκανε το σχόλιο για τον Σπανούλη σήμερα ο ΛεΜπρον Τζέιμς;», για να λάβει την απάντηση: «Οχι, ο Κόμπι Μπράιαντ». «Είπε μόνο για τον Σπανούλη ή και για τον Διαμαντίδη» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός παράγοντας και πρόσθεσε:

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως η δήλωση του Κόμπι Μπράιαντ για την αξία του Σπανούλη και του Διαμαντίδη δείχνει και την ποιότητα των παικτών και του ελληνικού μπάσκετ και νομίζω ότι μας επιτάσσει να βρούμε λύσεις για να ηρεμήσουμε και να τραβήξουμε μπροστά».

21. 50 Σε εξέλιξη η συνάντηση Βασιλειάδη με τους προέδρους των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ.

21.33 Φωτογραφίες από τις αφίξεις των κ. Αγγελόπουλου και Γιαννακόπουλου

21.27 Και επίσημα πλέον ο κ. Βασιλακόπουλος δεν βρίσκεται στη σύσκεψη, εκεί όπου πήγαν όλοι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς. Ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του τις τύχες του αθλήματος πάντως απουσιάζει, όπως απουσιάζει εδώ και τόσες μέρες δια της σιωπής του στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ.

21.00 Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το θέμα.

20.37 Νωρίτερα πάντως ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι, με την παρουσία της ΔΕΑΒ, εκπροσώπων του ΕΣΑΚΕ και του Παναθηναϊκού... όχι όμως του Ολυμπιακού.

20.33 O κ. Βασιλειάδης έχει τονίσει για τη συνάντηση ότι αν δενβρεθεί λύση δεν θα φύγει κανείς από το γραφείο του. «Αν δεν βρεθεί λύση, δεν θα φύγει κανείς από το γραφείο μου, ενώ όποιος φύγει αναλαμβάνει και την ευθύνη», είναι το μήνυμα του υφυπουργού.

20.15 Στη σύσκεψη θα παρευρεθεί σίγουρα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

19. 44 Όσον αφορά τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους για το αν θα δώσουν το "παρών" στη συνάντηση. Προς το παρόν το σενάριο που υπερισχύει είναι ότι οι μεγαλομέτοχοι του Ολυμπιακού θα κάτσουν στο τραπέζι να συζητήσουν.

19.37 Σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline, ο κ. Βασιλακόπουλος δεν θα παρευρεθεί στη συνάντηση η οποία αφορά άμεσα την ΕΟΚ και τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της διαιτησίας στα ντέρμπι των αιωνίων.

O Γιώργος Βασιλειάδης κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 21:30 στο γραφείο του, τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Το "παρών" θα δώσουν και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης.

Τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, από την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ και τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έχουν φέρει ντόμινο εξελίξεων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, αφού χθες (14/3) η ΚΕΔ όρισε τους κυρίους Κορομηλά, Παπαπέτρου και Καρακατσούνη.

Η απόφαση αυτή φυσικά δεν έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό στην ομάδα του Πειραιά η οποία άμεσα ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ στο Κυριακάτικο ντέρμπι.

Πάντως η κίνηση του κ. Βασιλειάδη να συγκαλέσει το έκτακτο συμβούλιο τελευταία στιγμή προκαλεί εντύπωση. Για ένα θέμα το οποίο συζητιέται έντονα εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες θα περίμενε κανείς να υπάρξει μεγαλύτερη οργάνωση από την Πολιτεία και όχι να ενημερώνει τις πλευρές που εμπλέκονται δύο μέρες πριν το ντέρμπι ότι τους καλεί προκειμένου να βρουν μια λύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια συνάντηση είχε προγραμματίσει και ο κ. Κοντονής τον Μάρτιο του 2016 για τα όσα συνέβαιναν τότε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού είχε καλέσει τους κ.κ. Μαρινάκη, Σαββίδη και Μελισσανίδη, όμως τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε δηλώσει ότι δεν θα παρευρεθεί κι έτσι το Συμβούλιο δεν έγινε ποτέ.